Tokio: Đoković i Krajinović zaustavljeni u 1. kolu!

Srpski par u Tokiju izgubio od četvrtih nosilaca Pavića i Soaresa, ali sada slede okršaji u singlu gde im se pridružuje Kecmanović.  Novak i Filip "osetili" teren u Tokiju - poraz u dublu, singl od utorka. . .  Srbija će na "Japan openu" imati trojicu predstavnika - Đokovića, Krajinovića i Kecmanovića. Novak traži što više poena, kako bi pred sam finiš sezone odmakao Nadalu na ATP listi.

Tenis 30.09.2019 | 12:45
Tokio: Đoković i Krajinović zaustavljeni u 1. kolu!
Mora se priznati očekivano, ali ne bez velike borbe, srpski dubl na ATP 500 turniru u Tokiju (tvrda podloga), koji čine Novak Đoković i Filip Krajinović poražen je na samom startu takmičenja.

A očekivano je bilo pošto su sa druge strane mreže bili jedni od najboljih na svetu, Mate Pavić i Bruno Soares. Hrvatsko-brazilska kombinacija, koja je postavljena za četvrte nosioce imala je izuzetno težak posao, te je morala da se spasava u meč taj-brejku slavivši sa 6:2, 4:6 i 10:4. Njih dvojica će u narednoj rundi igrati protiv Britanca Dominika Ingloa i Amerikanca Augustina Krajičeka.



U svakom slučaju, bila je dobra provera za Novakovo problematično rame sa kojim tokom meča nije imao problema. Nole i Fića nastavlju takmičenje u prestonici Japana, ali naravno svako za sebe.

Prvi reket sveta, koji je pre ovog meča posetio Rjogoku Edo-Noren, sumo dodžo, to jest trening centar za sumo borce gde je odradio sa njima keiko, iliti jutarnju gimnastiku, u prvom kolu ukršta rekete protiv kvalifkanta iz Australije, Alekseja Popirina. Njihovo je ovo prvo odmeravanje, a zna se dobro ko je favorit. Treba napomenuti i to da je Đokoviću ovaj turnir veoma važan ne samo kao priprema za Olimpijske igre iduće godine, već i zbog ostanka na prvoj poziciji ATP liste, jer do kraja sezone bukvalno samo u Tokiju ima "lufta"  za osvajanje bodova, pošto brani čak 2.600 sa tri mastersa, u Šangaju, Parizu i Londonu.

Nakon njega, takođe sutra ujutru na centralnom stadionu igra naš supertalenat, Miomir Kecmanović, a protivnik mu je Denis Šapovalov. Srbin i Kanađanin se dobro poznaju pošto su vršnjaci, na ATP turu sastaju po treći put, a u oba navrata bolji je bio momak rođen u Tel Avivu. Ali i pored toga kvota 1,35 na njega je premala jer Beograđanin bez sumnje ima kvalitet da savlada trenutno 32. igrača sveta.

Filip Krajinović će moguće imati nešto teži zadatak pošto je Radu Albot, Moldavac široj sportskoj javnosti možda nepoznat, ali u pitanju je iskusan i prilično kvalitetan teniser. Štaviše, momak iz Kišinjeva je kao 45. bolje plasiran četiri mesta od Somborca, ali je zato dva puta poražen od njega u tri obračuna, poslednji put ove godine u Budimpeštu, ali na šljaci. Ovo bi mogao biti napet susret u tri seta iako je Moldavac u slaboj formi.



Novak Đoković i Filip Krajinović iskoristili su priliku da se kroz dubl meč upoznaju sa terenom i atmosferom na turniru u Tokiju, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1,9 miliona dolara.

Oni su u prvom kolu izgubili od daleko uigranije kombinacije Mate Pavić - Bruno Soareš. Novak i Filip pružili su jak otpor četvrtim nosiocima turnira, ali su posle 79 minuta poraženi rezultatom 1:2 (2:6, 6:4, 4:10).

Za naše tenisere "ono pravo" počinje od utorka, kada će se uključiti u singl takmičenje.

Đoković, kao prvi nosilac, sastaće se sa mladim Aleksejom Popirinom iz Australije, Filip Krajinović će sa druge strane mreže imati Radua Albota iz Moldavije, a najteži zadatak žreb je namenio Miomiru Kecmanoviću.

Naš perspektivni teniser nameriće se na Denisa Šapovalova (Kanada), trenutno 32. na ATP listi. Do sada jedini njihov susret, ovog leta u Vinston Sejlemu, završen je sigurnom pobedom Šapovalova - 6:2, 6:3.

Novaku je ovo prvi nastup otkako je pre mesec dana predao Stenu Vavrinki meč osmine finala US opena. Tada se najbolji teniser sveta požalio na povredu ramena, ali je posle male pauze i odgovarajućeg tretmana uspeo da se dovede u optimalno fizičko stanje.

Ovaj turnir mu je važan sa aspekta borbe za prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Sve što uradi biće "plus", budući da prošle godine u ovo vreme nije igrao, ali zato će u Šangaju, Parizu i na završnom "Mastersu" braniti ukupno 2.600 poena.

Olakšavajuća okolnost za Novaka je što njegov konkurent Rafael Nadal u potpunosti propušta azijsku turneju i vratiće se na teren tek u Parizu krajem oktobra.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar