Boba Kovač: Nisam napravio čudo!

Samo sam organizovao vrhunske igrače! Selektor Srbije izjavio je posle osvajanja evropske titule da je od dolaska na klupu "orlova" mnogo više morao da uradi pričom, nego treningom.

Ostali sportovi 30.09.2019 | 14:39
Boba Kovač: Nisam napravio čudo!
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije prešla je neverovatan put u poslednjih 50 dana.

11. avgust - poraz od Italije 0:3 u Bariju i propuštena prva prilika da se obezbedi nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

16. avgust - sporazumni prekid saradnje Odbojkaškog saveza Srbije i selektora Nikole Grbića, koji je na toj funkciji proveo četiri i po godine.

19. avgust - izbor Slobodana Kovača za novog selektora.

29. septembar - pobeda nad Slovenijom u finalu Evropskog prvenstva 3:1 i treća kontinentalna titula, bez poraza na devet utakmica!

"Zaista sam verovao u ovu ekipu", rekao je Kovač za RTS, nekoliko desetina minuta po završetku finalnog meča.

"Bilo je svega, normalno, puno toga u vezi samopouzdanja. Ali, prva i osnovna stvar - i pre nego što sam postao selektor, uvek sam pričao da imamo sjajnu ekipu. Ovo su fenomenalni igrači. To možemo da zaključimo po tome gde oni igraju, kako igraju i koliko su cenjeni", nastavio je selektor.

Kovač je naglasio da ne treba posle velikog uspeha od njega praviti "čudotvorca".

"Nisam ja napravio čudo, samo sam organizovao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju i oni su to fenomenalno uradili. Videli smo i večeras - strpljenje, disciplina i mogu da kažem, fenomenalna igra. Slovenci su opet igrali kod kuće, pred ovoliko navijača, ali nismo im dozvolili da se razmašu, osim u prvom setu".

Upitan da li je po preuzimanju reprezentacije verovao da će 30. septembra uveče imati prijem u Skupštini Beograda i tradicionalni doček od strane navijača, Kovač je odgovorio da jeste i da je to čak najavio svojoj supruzi mnogo pre plasmana u finale.

"Kad kažu da je ovaj posao bio za mene 'vruć krompir', bio je vruć jer sam navikao da pravim rezultat treningom, a sada je mnogo više moralo da se uradi pričom. Sva je sreća da su oni vrhunski igrači i da je trebalo samo malo da postignemo dobar rezultat. A doček, kao doček, neka igrači uživaju!", poručio je Boba Kovač, nekada i sam trofejni reprezentativac SR Jugoslavije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar