Srbiji drama protiv Slovačke! Važan korak ka EP-u!

Ekipa Ljubomira Obradovića upisala i drugi trijumf u isto toliko kvalifikacionih mečeva.

Ostali sportovi 29.09.2019 | 22:40
Srbiji drama protiv Slovačke! Važan korak ka EP-u!
Srbija je u Slovačkoj napravila važan korak ka Evropskom prvenstvu 2020. godine! Ženska rukometna reprezentacija je ostvarila i drugu pobedu i to posle dosta uzbuđenja.

Neizvestan duel na gostovanju je ipak okončan kao trijumf naše selekcije, pošto je Srbija slavila 27:26!

Time je Srbija održala maksimalan učinak posle prva dva meča kvalifikacija, koliko sada ima i selekcija Rusije.

Srpkinje su u tvrdom meču sa nevelikim brojem golova na poluvremenu imale zaostatak od jednog gola, pošto su Slovakinje vodile 11:10 posle prvih 30 minuta igre. Ipak, nešto bolja igra u nastavku je donela konačni preokret i pobedu minimalnom razlikom.

Srbija je pre četiri dana na svom terenu bila ubedljiva protiv Švajcarske (35:23), čime je samo najavljeno da će se u ovom ciklusu "pucati" na siguran put ka kontinentalnom takmičenju.

Srbija je, osim Slovačke, u kvalifikacionoj grupi i sa Rusijom i Švajcarskom, a posle šest mečeva, dva najbolja tima će se plasirati na Evropsko prvenstvo. Srpkinje i Ruskinje trenutno imaju po dve pobede.

Upravo će se te dve selekcije sastati u narednom kvalifikacionom kolu, ali je ono na programu tek 25. marta naredne godine.

Najbolje rukometašice Srbije od 30. novembra do 15. decembra učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Japanu. Cilj na tom takmičenju biće plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar