Ko je 12 godina mlađi Novakov rival u Tokiju?

Dominik Tim ga dobro pamti! Visok je 193 i ruskog je porekla, ali nastupa za Australiju. Ovo je Aleksej Popirin.

Tenis 30.09.2019 | 11:29
Ko je 12 godina mlađi Novakov rival u Tokiju?
Tačno 28 dana od predaje Stenu Vavrinki u osmini finala US opena zbog povrede levog ramena, svetski "Broj 1" odigraće prvi meč u karijeri u Tokiju i pokušati japansku prestonicu da upiše na mapu u kojima je osvajao titule.

Željan da "oseti" teren u gradu od deset miliona stanovnika koji će narednog leta biti domaćin Olimpijskih igara, (1) Novak Đoković ove godine odlučio se da prvu nedelju oktobra ne provede u omiljenom Pekingu gde je osvojio ukupno šest titula.

Prvi rival našem asu biće 12 godina mlađi Australijanac ruskog porekla, Aleksej Popirin, koji se galvnog žreba turnira Serije 500 "dokopao" kroz kvalifikacije pobedama nad manje poznatim rivalima, Josukeom Vatanukijem (228) i Džejmsom Dakfordom (143).

Popirin je rođen u Sidneju 5. avgusta 1999, visok je 196 centimetara i u karijeri ima skor 9-16 na ATP nivou, uz dva upečatljiva plasmana u treće kolo prvog i poslednjeg gren slema sezone. U Melburnu ga je posle pobede nad (7) Dominikom Timom u drugoj rundi, u narednoj eliminisao (28) Luka Puj, dok je Popirin u Njujorku posle pobeda nad Federikom Delbonisom i Mihailom Kukuškinom nadigrao budući polufinalista (24) Mateo Beretini.

Popirin, koji se zbog očevih diplomatskih obaveza sa osam godina preselio u Dubai, a potom odlučio da trenira i delom godine živi u Alikanteu, u kući do zemljaka Aleksa De Minaura, već je debitovao za Dejvis kup reprezentaciju Australije, a kaže da najveći deo godine provodi u stanu u Nici iako je kao prebivalište označio špansko mondensko letovalište Marbelju.

On je u julu otišao do 87. mesta na svetu, sada je 90.

Prvi susret Novaka i Alekseja trebalo bi da počne u noći između ponedeljka i utorka ili u utorak u kasnim popodnevnim satima, u zavisnosti od toga da li će ih organizatori uvrstiti u prvi ili drugi deo programa tog dana.

Boljeg u drugom kolu čeka pobednik meča Jan-Lenart Štruf - Go Soeda, a potom bi put mogao da ga navede na (3) Davida Gofana.

Đoković, koji je 32. rođendan u maju proslavio čuvenim trijumfom u finalu Vimbldona nad Rodžerom Federerom od 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 (7:3), potom je odigrao samo još osam mečeva i doživeo poraze od Danila Medvedeva u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju rezultatom 6:3, 3:6, 3:6, a potom i morao da preda duel osmine finala US opena starom rivalu Vavrinki pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2.

Oporavljajući se u Beogradu u društvu Dejvis kup kolega, Đoković je odlučio da nastupi u Tokiju u kom će narednog leta napasti olimpijsko zlato, a potom ga čeka selidba na Masters u Šangaju na kom brani titulu i 1.000 bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar