''Kirjosa možete da suspendujete, ali će on...''

''. . . uvek stvarati kontroverzu!'' Direktor turnira u Marseju Žan-Fransoa Kožol dao je svoje mišljenje o kontroverznom Niku Kirjosu.

Tenis 01.10.2019 | 08:57
''Kirjosa možete da suspendujete, ali će on...''
Kirjos je dobio novu opomenu od ATP, pošto mu je zapretila suspenzija na četiri meseca.

On u narednom periodu neće smeti da napravi nijedan prekršaj, što na terenu, što van njega.

"Naravno da on nije profesionalan. On je šoumen i dobro je imati nekog takvog. Možete da ga kaznite ili suspendujete, ali on će uvek biti drugačiji tip igrača sa drugačijim ponašanjem. I dalje će praviti kontroverzne situacije i ponekad ukazati nepoštovanje ostalima, ali on, kao i Monfis, je dobar (za tenis)", istakao je Kožol za "Tennis World USA".

Francuz je rekao da je Kirjos odbio da ove sezone učestvuje u Marseju.

"Pitao sam ga da igra u Marseju, ali on je odabrao Delrej Bič i Akapulko. Pitaću ga opet sledeće sezone. Kod Kirjosa je bolje kada on kaže da želi da igra. Njega ne zanima novac", otkrio je Kožol.

On je pričao i o dužnostima koje ima kao direktor turnira.

"Na svakom turniru direktor ima drugačija zaduženja. Kada sam počinjao radio sam apsolutno sve, a sada radim sve manje i manje. Moja uloga je da budem u kontaktu sa igračima, glavnim sponzorima, ATP, i Savezom Francuske. Da dajem neke ideje".

Kožol se prisetio zanimljive anegdote sa legendarnim Ivanom Lendlom, koji ga je upitao da li može da trenira u 5.45 ujutru.

"On je dolazio iz Australije, a to je bila moja prva godina na turniru. Morali smo da otvorimo terene samo zbog njega", kazao je Žan-Fransoa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar