Napunila 38 godina i odmara!

Serena neće u Peking, verovatno i kraj sezone?! Amerikanka koja je ove godine igrala čak dva grend slem finala, sledeći nastup verovatno će imati tek 2020. godine.

Tenis 30.09.2019 | 21:42
Napunila 38 godina i odmara!
Poslednji WTA turnir najvišeg ranga u 2019. godini biće održan sledeće nedelje u Pekingu. Na prestižnom takmičenju veliki broj igračica juriće bodove za plasman na završni turnir u Šenženu. U prestonici Kine nastupaće Naomi Osaka, Ešli Barti, Karolina Pliškova, Simona Halep, Elina Svitolina, Bjanka Andresku i ostale igračice iz vrha tabele.

Ipak važnu tenisku smotru ove godine propustiće velika zvezda, osvajačica 23. grend slema Serena Vilijams.

Amerikanka ne samo da neće putovati u Peking, već će verovatno propustiti i sve ostale turnire do kraja godine.

Ona je posle US Opena, gde je izgubila finale, odlučila da napravi pauzu, zadovoljna odrađenim ove sezone. Nastupala je tek na osam turnira, nije osvojila nijednu titulu, ali se vratila među 10 najboljih igračica na WTA listi. Trenutno je na devetom mestu, a bila je i korak ispred tokom avgusta.

Serena je ove godine igrala dva grend slem finala, na Vimbldonu i US Openu, ali je u oba ostala "kratkih rukava". U Londonu je bolja bila Simona Halep (6:2, 6:2), dok je u Njujorku pobedu odnela mlada Bjanka Andresku (6:3, 7:5).

Između ta dva turnira nastupala je i u Torontu, gde se takođe borila za trofej, ali je i tada Andresku izašla kao pobednica, jer joj je Amerikanka predala meč u prvom setu.

Nastupala je i na Australijan Openu i na Rolan Garosu, ali je u Melburnu stigla do četvrtfinala, a u Parizu samo do treće runde.

Očekuje se da će Serena ponovo nastupati tek u 2020. godini, kada bi uprkos tome što je juče proslavila 38. rođendan, pokušati da napadne 24 grend slem trofej. Ove sezone potvrdila je da je još uvek spremna za velika dela i kadra da se nosi i sa upola mlađim rivalkama.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar