Nole je OK, igra i dublove!

U Tokiju će mu partner biti Krajinović.  Novak je stigao u Tokio i spreman je za nove pobede: こんにちわ (Konnichiwa). . .  Najbolji teniser planete doputovao je u Japan, gde će sledeće nedelje igrati prvi put na turniru ATP serije 500.  Žrijeb u Tokiju: Đoković čeka kvalifikanta.  Obavljen je žrijeb za turnir u prestonici Japana. . .

Tenis 28.09.2019 | 15:58
Nole je OK, igra i dublove!
Novak Đoković spreman je da se posle pauze i lečenja ramena vrati na teren. Srpski as je posle treninga u Beogradu poručio da se dobro oseća, da nema više bolove i da će igrati na turniru u Tokiju.

On je stigao u prestonicu Japana, gde će sledeće nedelje prvi put nastupiti na turniru ATP serije 500.

Novak je bio izuzetno rapoložen po dolasku u Tokio i sa osmehom na licu poručio je domaćinima na njihovom jeziku "Konićiva", odnosno "Zdravo".

Poručio je da je turnir u Tokiju uvrstio u kalendar ove sezone, kako bi osetio atmosferu i teren na kojem će se naredne godine igrati Olimpijske igre.

Srpski teniser nije nastupao još od osmine finala US Opena, kada je zbog povrede predao meč Stenu Vavrinki i nije uspeo da odbrani trofej grend slema u Njujorku.

On do kraja godine brani čak 2.600 poena, a turnir u Tokiju biće dobra prilika da zaradi nove i pokuša da sačuva prvo mesto na ATP listi.

Na turniru u Japanu osim Đokovića, koji će biti prvi nosilac, nastupaće i Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

Nagradni fond turnira u Tokiju je 1.895.290 dolara.

Povreda levog ramena je, barem po onome što dolazi u javnost iz štaba prvog reketa sveta, sanirana.

Novak Đoković je juče stigao u Tokio gde naredne sedmice igra, prvi put u karijeri na tamošnjem turniru ATP 500 kategorije (tvrda podloga, nagradni fond 1,89 miliona dolara). A da je sve OK sa problemom koji mu se javio tokom dela sezona na betonskim terenima Severne Amerike, zaključno sa US Openom, ukazuje i podatak da će osim singla u prestonici Japana, Beograđanin igrati i dubl. A partner će mu biti Filip Krajinović.

Protivnik u prvom kolu singla će mu biti igrač koji se probije kroz kvalifikacije. Krajinović turrnir otvara duelom sa Moldavcem Raduom Albotom, dok će se Miomir Kecmanović odmeriti sa vršnjakom iz Kanade, Denisom Šapovalovim.

Đoković je prvi put u karijeri odbarao ovo takmičenje pošto će se na tim terenima igrati i olimpijski turnir iduće godine u Tokiju, te će mu ovo služiti kao dobra baza za upoznavanje uslova tamošnjih. Takođe, Novaku sledi teška borba za ostanak na prvoj poziciji svetske ATP liste gde mu opasno preti Rafael Nadal. Španac će ipak pružiti sportsku šansu našem tensieru pošto se zbog venčanja neće takmičiti sve do mastersa u Parizu, što znači da će nakon toga igrati još samo završni masters sezone. 

Trenutna situacija na svetskoj lestvici je sledeća: Đoković ima 9.865 poena, a Nadal 9.225, s tim što do kraja sezone Srbin brani 2.600 peona, a Španac niti jedan. 

Žrijeb u Tokiju: Đoković čeka kvalifikanta! Obavljen je žrijeb za turnir u prestonici Japana.

Novak Đoković debitovaće na turniru u Tokiju, ATP serije 500, i to kao prvi nosilac.

Voljom žrijeba odlučeno je da najbolji teniser svijeta za prvog protivnika ima nekog od igrača iz kvalifikacija.

U istom delu kostura je i Miomir Kecmanović, koji je dobio priliku da zaigra u Japanu nakon odustajanja Keija Nišikorija. Njegov prvi rival biće Kanađaninom Denisom Šapovalovim, trenutno 34. igračem sveta.

Od srpskih igrača nastupaće i Filip Krajinović, koji je smešten u drugu, donju polovinu žreba, a kome će rival na startu biti Radu Albot iz Moldavije.

Osim u singlu Novak Đoković odlučio je da nastupi i u dublu.

Takmičenje u parovima započeće duelom protiv ozbiljnih rivala Mate Pavića i Bruna Soareša.

Novak je izabrao da nastupa i u singlu i u dublu kako bi osetio pravu atmosferu na turniru u Tokiju gdje će se sljedeće godine igrati Olimpijske igre.

On će pokušati i da osvoji novi ATP bodove kako bi sačuvao prvo mjesto na listi do kraja godine, a ujedno trijumfom bi se priključio najvećim rivalima koji su ranije osvajali turnir u Tokiju. Rodžer Federer učinio je to 2006, Rafael Nadal 2010, a Endi Marej 2011. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar