Kako je izgledao fizički obračun u FSRS? (VIDEO)

Fudbalski savez Republike Srpske posljednjih nekoliko sedmica dospio je u žižu javnosti nakon pokušaja dijela članova Izvršnog odbora i delegata Skupštine FSRS da se mimo statuta sazove vanredna skupština na kojoj bi se tražila ostavka ili smjena aktuelnog predsjednika FS RS Mile Kovačevića.

Republika Srpska 28.09.2019 | 09:24
Kako je izgledao fizički obračun u FSRS? (VIDEO)
Prije nekoliko dana dogodio se incident u službenim prostorijama FS RS, kada je Novak Damjanović, član Skupštine Područnog fudbalskog saveza Banjaluka i predsjednik FK BSK, fizički nasrnuo na generalnog sekretara FSRS Gorana Ćejića, upućujući mu i verbalne prijetnje. 

U Fudbalskom savezu ističu da se Damjanović “izdigao iznad zakonskih propisa, jer nije poštovao odluku o kažnjavanju pa je pesnicama nasrnuo na generalnog sekretara praveći fudbalski skandal u Banjaluci”.

– Brutalan fizički napad na Gorana Ćejića je i napad na Fudbalski savez Republike Srpske. Nasilniku i siledžiji Novaku Damjanoviću pored krivičnog djela slijedi i najteža sankcija isključenje iz Fudbalskog saveza Republike Srpske.Fudbalski savez poziva medije da osude boksera siledžiju. Oni koji ćute – štite nasilnika, saopšteno je iz FS RS.



U Fudbalskom savezu RS navode da su se “pojavila lica koja kako tvrde da žele bolje sutra fudbalu Republike Srpske i da, iako su duboko iniltrirani u funkcionisanje i rad organa Fudbalskog saveza Republike Srpske, svjesno zanemaruju propisane obaveze, i oglušuju se na statutarna postupanja u okvirima Saveza čiji su članovi”. 

– Oni iznose čitav niz negativnih stavova o radu aktuelnog predsjednika FS RS gospodina Mi1e Kovačevića, čiju smijenu žele, a1i ničim ne argumentuju svoje navode. Naprotiv, sem upućivanja neargumentovanih tvrdnji medijima, kao i prijetećeg i kabadahijskog postupanja prema članovima fudbalske organizacije, ništa drugo ne nude, navodi naš izvor iz FS RS.

Dodaje da u ovoj državi ipak postoje sistemi koji poštuju normativna akta, red, rad, i koji se ne plaše pritiska politike, jer ih na to obavezuje koncept propisan od FIFA i UEFA, i koji se ne plaše vjestacki izazvanog straha u sportskim okvirima od strane političkih moćnika, i1i njihovih bliskih srodnika. 

– Lica koja na nasilan i neligitiman način traže promjene u Fudbalskom savezu Republike Srpske, zanemaruju bitnu činjenicu, da je Fudbalski savez Republike Srpske članica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji је kao nacionalna asocijacija članica UEFA i FIFA, čije postulate i modalitete su svi obavezni poštovati u fudbalu.

S toga, svjesni ove obaveze, navodni borci za promjene zaboravljaju istaći u javnosti misljenje Pravnog komiteta FS BiH i Odluku IO FS BiH u vezi sa datim mišljenjem Pravnog komiteta FS BiH, a koje su kao normativ dati i obavezujući upravo postojećem rukovodstvu FS RS u pitanju sazivanja i održavanja vanredne Skupstine FS RS, odnosno želje za razrješenjem predsjednika FS RS od strane inicijatora navodnih promjena u fudbalu Republike Srpske, dodaje izvor iz FS RS. 

– Као što se i u politici pozivaju na nacionalni interes, iza kojeg vješto kriju svoje profiterstvo, tako i u fudbalu, bliski srodnici Milorada Dodika, tačnije Vico Zeljković, koji sebe predstavlja kao borca za bolje sutra u fudbalu Republike Srpske, iako је u njemu tek dvije godine, ne poštuje obavezujuće akte Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, već cijelu priču pokušava prebaciti na nacionalni interes, postavljajući pitanje zašto se Fudbalski savez Republike Srpske obraćao Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, navode iz FS RS.

Odgovor je, ističu u FS RS, krajnje jasan i decidan: Zato što је članica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, zato što ga na to obavezuju Statuti ovih dviju fudbalskih organizacija. 

– Ovo pitanje je čak kao krajnje neumjesno konstatovao i prosvjetni inspektor koji je došao u vanrednu inspekcijsku kontrolu Saveza po nalogu gospodina Milana Kikovića, jednog od izvršilaca Vice Zeljkovića, gdje u samom inspekcijskom nalazu konstatuje obaveznost i ispravnost postupanja prema Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine jer na to ukazuju Statuti FS BiH i FS RS, navodi isti izvor. 

Na nedavno održanoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH usvojen je zaključak kojim se prihvata mišljenje Pravnog komiteta NS/FS BiH koji je utvrdio da se pitanje izjašnjavanja o radu, te glasanja o povjerenju ili nepovjerenju predsjedniku FS RS, nikako ne bi moglo naći na dnevnom redu eventualne vanredne (ili redovne) skupštine FS RS.



Naime, Statut FS RS, kao ni Statut NS/FS BiH, ne predviđaju ovu mogućnost, jer mandat izabranom predsjedniku FS RS eventualno može prestati samo pod uslovima iz člana 19. Statuta FS RS.





(Istinito)

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

075

28.09.2019 07:30

I iza ovoga je "političko" Sarajevo Milorade, zar ne?! Zaključak, u "boljem" entitetu se sve raspada, šta sam sve čuo i vidio jučer na Krstovdanu u Peljavama prosto da ne povjerujem, Tuzla je po slobodi i načinu života ispred svih sredina u cijeloj BiH, da ne ureknem, svjetlosnim godinama!

ODGOVORITE
Name

Tim

28.09.2019 08:32

Greska je u tome sto je Mili Kovacevicu, starom i senilnom predsjedniku, uopste omogucen drugi mandat. FS Republike Srpske u proslom mandatu trebao je voditi Petar Jelic, decko je mlad, bio je fudbaler, a i sin je od pokojnog predsjednika Jelica koji je istinski volio fudbal i kao predsjednik Republike pomagao FS RS. Ovaj Kovacevic je neko ko iskljucivo radi licnig interesa se nametnuo u FS, te je na prosloj izbornoj skupstini na jedan drzak, nekorektan i bezobrazan nacin prosao i oteo mandat Petru Jelic. Vlast bi trebala da pod hitno radi ovog i radi uvazavanja Jelica, omoguci i zamoli Petra Jelica da vodi savez.

Name

audi

28.09.2019 08:32

Tako je Tuzlak !!! Jos da se nisu slegle kockaste glave bila bi mala Svicarska.

Name

Igipop

28.09.2019 10:26

Samo kad vidis glave, elokvetnost i vokabular sve je jasno.

Name

re tim

28.09.2019 11:39

Kakav Petar Jelic kakvi bakraci, ne moze da vodi FK Modricu a da vodi FSRS. Tata Milan jeste volio fudbal ali je se takodje i obogatio u ratu i posle rata, na blago receno lopovski nacin je postao multimilioner.

Name

Corleone

28.09.2019 11:45

Ma dajte ljudi, ovo je pravi srpski sastanak. Mama se na svakom koraku pominje, a i rukavi su malkice zasukani radi boksanja. Vokabular je onaj pravi naški ....

Name

Ser od Doboja

28.09.2019 13:23

Fina neka raja

Name

za RE Tim

28.09.2019 13:32

Cinjenica je da je Petar Jelic korektan, pametan i dobar covjek, nije nametljiv i nije lopov, a moralno bi bilo da se takvom covjeku da podrska. Slusao sam ga na tv-u kad je bio kandidat za predsjednika FS RS i ostavio je na mene odlican, odmjeren utisak i svakako bi bio bolje rjesenje od ovoga Kovacevica koji je drzak, bezobrazan, gramziv.

Name

Re Za Tim

28.09.2019 15:13

a sta da radi ujkin Vico? Jel on da se drogira? Pravda za Vicu.

Name

Pajo

28.09.2019 15:14

Ovo ni u Africa nema?!

Name

re za re tim

28.09.2019 15:28

To sto je dobar i posten na jednu stranu a na drugu desetine miliona i nekretnine sto mu je tata ostavio a koje je ukro od i preko Rafinerije, u kojoj na zalost sve manje ima radnika i ceka se samo da se stavi katanac na kapiju. To je isto u dlaku kao sto je Dodik pre desetak godina svome sinu Igoru dao 3 miliona da se ne drogira, a ovaj kad je dosao do para poce se i drogirat. Petar je dobar momak ali su oko njega sve klosari i paraziti kao sto su bili i oko Milana, a na stranu sto on u svom zivotu nije zaradio ni 1 km jer mu je sve tajo ostavio. Nije njemu lako zivit sa takvim saznanjem gdje te svi poltroni tapsu po ramenima i hvale ti tatu kako je veliki covjek, kako je dobar, bio Presjednik RS, a ti znas da zivis i trosis pare jednog RATNOG PROFITERA i bezocnog LOPOVA.

Name

Re za re za re tim

28.09.2019 17:25

Nije kulturno i fino spominjati nekog koga nema u negativnom smislu. I da je to tako kako ti navidis, Petar je pravi covjek i nisu ga pare i sve te stvari iskvarile. A u zivotu mu je mozda tata pomogao da krene igrati fudbal, ali je covjek neko vrijeme igrao vani i koliko god tata bio jak nije ga mogao na silu drzati u tim klubovima.

Name

re re za re za tim

28.09.2019 19:14

Njegov je tata platio 2 miliona da bi mu sin potpisao ugovor sa Kajzerslauternom koji ga je ubrzo poslao na pozajmicu u Karl Cajs Jenu gdje je odigrao nekoliko utakmica od toga neke u kupu Njemacke. Od te svoje internacionalne karijere i zarade nebi mogao kupit ni solidan polovni automobil. Tata mu je kupio i Q7 kad je izasao. Ipak mislim da je Petar dobar momak. O pokojnim se ne moze uvijek lijepo pricat, bilo bi to cinicki.

Name

re re za re za re tim

28.09.2019 19:26

Nije lijepo ni od njega sto je se bogatio u ratu u Rafineriji dok sam Ja i ostale Budale po brdima i sumama branili "Srpstvo" i stvarali RS da bi neki postali milioneri i da njihovi naslednici uzivaju i trose sto su im roditelji "mukom" zaradili. Za to treba zakon o Porijeklu imovine pa ako neko moze dokazat da je posteno zaradio prvi milion alal mu sve ostalo taman da je sad milijarder.

Name

Re za ovog sto napada

28.09.2019 20:28

Daj druze ne budali, sta ti znas koliko je ko sta platio. Pa onda bi u nhrmackim klubovima sve bila djeca od milobera iz Katara, Afrike, Italije, Albanije koja ne znaju igrati lopte, ali imaju dva miliona....Sustina je da ga je ovaj Kovacevic na prevaru i nekorektno eliminisao, da decko nije prosao za predsjednika FS RS, a i sam navodis da je dobar momak. Znaci Kovacevic moze biti predsjednik, a Petar iako je dobar ne moze. Borio sam se i ja za RS po sumama, pa ne mislim da dobrog momka zbog takvih razloga treba eliminisati. Vozi q7, neka vozi, vozio jos 100 godina. Ocituj se o njemu u odnosu na Kovacevica.

Name

Re

28.09.2019 20:33

Jelic je trebao biti predsjednik FS RS i da "neko" ima i malo obraza, da se opere kod Boga zbog ove bitange Kovacevica, malog Jelica bi sada postavio za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Name

Re za sve

28.09.2019 20:37

A gdje je Kovacevic igrao? Ne lici na fudbalera, ne lici ni na predsjednika FS RS. I prije 10 godina mogli su ga postaviti jedino za predsjednika mjesnog udruzenja penzionera, a ovaj celo bi mu mogao biti licni tjelohranitelj.

Name

modricanin

28.09.2019 22:08

Petru Jelicu je 2016 Dodik obecao da ce biti izabran za predsednika FSRS. On otisao na skupstinu da se pojavi i da ga izaberu. Znamo kako je zavrsio. Ako je neciji otac, brat ili neki srodnik bio negdje nesto, ne znaci da i on treba naslijedit to mjesto kao da mu je cacevina. Bilo je u Petrovoj generaciji mozda i boljih fudbalera ali oni nisu bili Sumin sin. Znaju Modricani ko je sta radio i gdje bio.

Name

Ghjj

29.09.2019 11:25

Jel misliš na onog Petra što je šutao kantu sa vodom kada ga selektor zamijeni na terenu? Tatinom sinu nije mogao niko ništa. Uz toliku podršku pokazao je jednu veliku 0. E moji ljudi ne vidite dalje od nosa.

Name

Re

29.09.2019 21:43

Vico zavodi red. Ovi dogadjaji su već predviđeni. Potrebno je obavestiti UEFU , da ukloni ovo iz fudbala.

Name

srpska posla

30.09.2019 08:58

Al smo neki nezgodan narod. Stalno se tucemo sa vanjskim i unutrasnjim neprijateljem

Name

Igrač

28.09.2019 07:49

Koji seljakluk i primitivizam. Njih fudbal apsolutno ne zanima, tu su samo zbog lopovluka. Odmah taj savez zatvorite dok se može spasiti ovo malo od klubova sto je ostalo jer sve će pokrasti.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

28.09.2019 08:40

Fudbal!? Koji fudbal!? Kakav fudbal takvo i rukzvodstvo, i obrnuto.

Name

Čiča

28.09.2019 13:53

Tim i ostali u pravu ste i fudbal kao i sve ostalo treba pruzeti Mile o njegovo jato. Sta taj Kovacevic zma o fudbu tek 30 god je polako isao uzlauno. Priku za šefa fs

Name

Re

28.09.2019 18:01

Igrač u pravu si, čim je tu Laketa mogu misliti kakav se lopovluk i mafijaški poslovi odrađuju. O fudbalu oni ne pričaju.

Name

Re

01.10.2019 05:55

Bas sve otislo u pizdu materinu,cak i u folklor su usli kriminalci !

Name

Tisucljetna

28.09.2019 08:05

Zato treba prenos nadleznosti i unitarizacija na nivo BiH da se ovakve stvari i likovi neutraliziraju iz javnosti. Ovo je civilizacijski poraz srba

ODGOVORITE
Name

borac

28.09.2019 08:39

Tako nekako se resavaju svi nasi problemi mi smo civilizovan svijet.

ODGOVORITE
Name

Zoom

28.09.2019 09:13

Vidi ovog cele i njegovog fol garda. Kako bi ti ja opalio dva tri krosea po toj celi kad bi meni tako prisao sa tim gardom. Celo nabio dvadeset kila sala pa se kofrci.

ODGOVORITE
Name

Борис

28.09.2019 09:49

Чије паре, онога и музика...

ODGOVORITE
Name

Posmatrac nemi

28.09.2019 10:16

Moderne komunikacija balkanskih intelektualaca sa IQ 22

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2019 10:36

E tu si u pravu potpuno. Seljačke kabadahije ušle u sve pore RS i tek će mo mi vidjeti svog boga.

Name

Ja

28.09.2019 10:40

DOTICNI CELO I KUCU KOJU JE KUPIO ZAJEDNO SA LOKALOM JOS ZA,VRIJEME RATA POKUSAO JE NA MPREVARU DA PREUZME... POZNAT JE BANJALUCANIMA LOKAL "KANTUN". I TU KUCU JE POKUSA NA PREVARU DA UZME,ALI MU NIJE POSLO ZA RUKOM. E NOVO,NOVO NA STA SI TI SPAO...

ODGOVORITE
Name

Poznavalac Nove Damjanovica

28.09.2019 12:30

Novo Damjanovic je obicni bukadzija i neko koga placaju da lelece za sitan interese. Inace je manji od makovog zrna kad se pojavi iole opasniji dasa.

ODGOVORITE
Name

Ko je Novak?

28.09.2019 14:23

Ko je Novak i cim se bavi kad on finansira FSRS.

Name

Novak

28.09.2019 14:27

Novak je agresivniji od brata Predraga nastavnika fizike a sad glavnog za obrazovanje u boljem entitetu i najboljem djelu zapadnog Balkana.

Name

Č E D O

28.09.2019 14:38

Novo je grobar BSK BL

Name

Pitanje je sad

28.09.2019 13:39

Koji su dometi fudbala u RS-a..??

ODGOVORITE
Name

Dejan Kostić Dela

28.09.2019 14:55

Ja ovde u Beogradu trunem zatvoren u stanu. Vico me pustio niz vodu. I preko ujaka mi digao potjernicu. Lako je bilo Vici dok sam ja bio u Banja Luci i prebijao ljude za njega. Bar sam jaci i sposobniji od ovog debila Nove kojeg je sada angazovao !

ODGOVORITE
Name

Za Razliku

28.09.2019 15:31

VICO BUČE KAO UJAK. OD LOPOVA OCA I UJAKA NASTAJE VICO. JE LI ON LONDONSKI ĐAK IZ TRAVNIK A OSNOVNU ŠKOLU IMA IZ ŠIROKOG. VICO I SPASAN, ELOKDORANA BRAVARIJA, SATOVI ZA VODU, OPREMA ZA VODOVD GRADSKI IZ KINE GARANCIJA DO UGRADNJE. VICO I NARKOMANI UJAKOVA GARDA.

Name

Fudbaler

28.09.2019 15:11

Jadan je i fudbal i sav sport u republici srpskoj kad jedna seljačina i balavac vico vodi i borac i savez , nema veza sa sportom ni ti se bavio sportom ali je sestrić pa misli da može , neće ići seljacino

ODGOVORITE
Name

Bl forever

28.09.2019 15:32

Novo....seljačina bio-seljačina ostao. Prati trendove....

ODGOVORITE
Name

Zoran Leotar

29.09.2019 05:41

Vrijeme je da ih Neko prebije

ODGOVORITE
Name

Banjalučki berberin

29.09.2019 08:10

Ljudi, treba biti praktičan, treba stoga ipak podržati toga Vicu, mada ni po čemu nikakva marka on nije. Čak dapače. Ali, da li bi Borac dobio onaj milion da nije njega. Bi klinac. To je daidža, u prevodu ujko, velikodušno dao svom netjaku, sestriću, sinu svoje jedine sestre. To treba ipak cijeniti.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

30.09.2019 05:32

TA SPORTSKA ŠTETOČINA U NORMSLNIM SREDINAMA NEBI BIO NI BLIZU SPORTA A KAMO LI NEKA FUNKCIJA!

ODGOVORITE
Name

GORAN

30.09.2019 05:35

A BRAT ROĐENI OD NOVAKA D. PREDRAG JE DIREKTOR PROSVJETNO PEDAGOŠKOG ZAVODA RS! KAKVA FINA PORODICA I KADROVI SNSD-a!

ODGOVORITE
Name

RE

30.09.2019 05:46

Bravo za tačan komentar!

Name

Pik

01.10.2019 10:03

Ja znam i jednog i drugog.nemam ništa od njih ali ovo što ti pišeš je izmišljotina ispirisana vjerovatno mržnjom, Ko ih bolje pozna zna da su korektna porodica .

Name

RADE

30.09.2019 05:36

Ovo je stil vladanja SNSD-av!

ODGOVORITE
Name

DADO

30.09.2019 05:43

A ŠTO JE PETKOVIĆ, BIVŠI GS DOVEO KADROVE U FUDBALSKI SAVEZ, SVE BOLESNIK DO BOLESNIKA!

ODGOVORITE
Name

Bravo

30.09.2019 12:16

Napokon da neko kaze

Name

GRUJO

30.09.2019 05:45

Seljačka posla,Novo jest seljačina ali ovi što dolaze su JOŠ VEĆI!

ODGOVORITE
Name

ZOKI

30.09.2019 05:48

Čuj Vico,šta je to,kakav je to SRBIN i ime a ujak mu (DODIK) SRBUJE!!

ODGOVORITE
Name

JOVO

30.09.2019 06:18

Ma tako je,svaka čast!

Name

TOLE

30.09.2019 05:51

Ina li išta da ovi (snsd) nisu pokupili? A što su im kadrovi u fudbalu, baš da reprezentuju RS!!

ODGOVORITE
Name

RIĐŽIS

30.09.2019 05:53

Ja kadrova i seljakluka baš su za UEFU I FIFU!

ODGOVORITE
Name

SAVO

30.09.2019 06:20

Smiješno i TUŽNO ZA RS I SPORT U RS!

Name

RADIVOJE

30.09.2019 06:53

Ovi Damjanovići u normalnoj zemlji jedino gdje bi radili je smetljište,a ovdje vode PROSVJETNO PEDAGOŠKI ZAVOD I SPORT !!! To ti je politika na Srpski način! KATASTROFA DRUŠTVA!

ODGOVORITE
Name

GOJA

30.09.2019 18:47

Alal vam vjera za komentar!BRAVO

Name

Pesimista sa pokrićem

30.09.2019 18:54

Dolazak jednog od Damjanovića u Pedagoški zavod RS-a odjeknuo je kao prvorazredna senzacija među prosvjetnim radnicima u BL. To je bila druga senzacija. A prva je bila kada je postavljen za direktora srednje škole. I tada je puklo kao bomba. Muk i nevjerica svuda uokolo, u prosvjeti naravno. Čudna neka politika. Vjerna replika odnosa i stanja u političkoj sferi, organima vlasti. Nije dobro, niti će biti. Nisu izgledi.

Name

Milan

30.09.2019 19:17

Moj narode, srpski ovo su dobra vremena za rđava čovjeka.

ODGOVORITE
Name

kkk

01.10.2019 01:03

Dokaz da se u Pubci Srpskoj igra najbolji fudbal.

ODGOVORITE