Optužnica zbog utaje poreza od 358.428 KM

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Branka Kovačević i pravnog lica "Horizont" d. o. o. Banjaluka, koji se terete da su u periodu 2016. i 2017. godine počinili utaju PDV-a u iznosu od 358. 428 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Bosna i Hercegovina 27.09.2019 | 10:57
Optužnica zbog utaje poreza od 358.428 KM
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Kovačevića (47), rođenog u Bihaću, državljanina BiH i Srbije, te pravnog lica "Horizont" d.o.o. Banjaluka, čiji je direktor i lice ovlašteno za zastupanje pravnog lica Branko Kovačević.

Prema navodima optužnice, optuženi Kovačević se tereti da je, kao odgovorno lice "Horizont" d.o.o. Banjluka, pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, izbjegao da obračuna i plati poreska davanja PDV-a propisana poreskim zakonodavstvom.

Pravno lice "Horizont" d.o.o. Banjaluka se tereti da je kao pravno lice raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi, koju je ostvario optuženi Branko Kovačević.

Optuženi Branko Kovačević se tereti da je počinio produženo krivično djelo poreske utaje ili prevare iz, a pravno lice "Horizont" d.o.o. Banjaluka krivično djelo poreske utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BANJALUKA

27.09.2019 14:44

JEL' TO FELŠO KOJI JE JEDNO VRIJEME BIO PREDSJEDNIK FUDBALSKOG KLUBA BORAC B. LUKA? ČUDI ME IDU NA BORANIJU. A VICO ZELJKOVIĆ?

ODGOVORITE
Name

Boris

27.09.2019 16:07

a zar nije prevara Cavica Dragana koji je javno lagao narod i od njega uzeo najvrednije.... MORAL... CAST I GLAS ...a posle javno na svim medijima srozao ...unistio... te ljude ... a nigde nije odgovarao... zar to nije PREVARA ... zar to nije za krivicno procesuiranje... uzeti od covjeka njegovo dostojanstvo i posr.... ti se na njega... LJUDSKI SLJAM..

Name

Skrtica

27.09.2019 16:18

nije nikog potkovao!!!

ODGOVORITE