Šarović - Satler: Nastaviti rad na reformama

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović primio je novoimenovanog specijalnog predstavnika Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Evropske unije u BiH, ambasadora Johana Satlera, sa kojim je razgovarao o potrebi nastavka ubrzanog rada na započetim reformama i evropskim integracijama.

Bosna i Hercegovina 26.09.2019 | 16:05
Šarović - Satler: Nastaviti rad na reformama
Na sastanku je iznijeta zajednička ocjena,  da su u mandatu ministra Šarovića napravljeni bitni pomaci u ispunjavanju EU standarda i zahtjeva i da se, bez obzira na prepreke, treba nastaviti ubrzano raditi, posebno  na važnim reformski pitanjima.

"Trenutno u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH imamo spremnih 16 kvalitetnih reformskih propisa koji, iako detaljno pripremljeni,  dugo čekaju usvajanje samo zbog nesposobnosti postizanja konsenzusa svih struktura vlasti. Ne postoji nijedan razlog niti opravdanje da Parlament BiH ne radi,  jer to nas koči i zbog toga nas nažalost pretiču mnoge zemlje u okruženju“, istakao je ministar Šarović.

Šef delegacije Evropske komisije, ocijenio je rad ministra Šarovića „veoma produktivnim“ naglašavajući da je u proteklom periodu „bilo dosta uspješnih priča na kojima treba nastaviti raditi“.

Na sastanku je razgovarano o ključnim strategijama koje je Bosna i Hercegovina do sada usvojila te potrebi dalje efikasne saradnje i pomoći Evropske komisije u rješavanja preostalih  pitanja važnih za ubrzaniji napredak.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oj dole dodole

26.09.2019 14:21

Što je urađeno urađeno je.Pomaka naprijed nema sve dok se ne formira novi Savjet ministara i otkoči rad Parlamenta BiH, a za to nije kriv Šarović, već čelnici SDA, SNSD i HDZ, koji umjesto da rade ono zašto su i izabrani rade sasvim suprotno - međusobno se optužuju, svađaju i, naprosto za*jebavaju narod.

ODGOVORITE
Name

Ganzibar

26.09.2019 16:48

BejHa je propao projekt!

ODGOVORITE
Name

NOVOMATIC ADMIRAL I Austrijska Mafija

28.09.2019 10:21

Šatler je NOVOMATICOV kadar i njega zanima NOVOMATICov proces pranja novca koji traje deset godina u saradnji sa Miloradom Dodikom prko firmi NOVO RS DOO I RSA GAMING DOO,a za BIH I reforme njega boli patka.

ODGOVORITE