EP: Rukometašice Srbije surove na prvom koraku!

Selekcija Ljubomira Obradovića uspešno započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ostali sportovi 25.09.2019 | 20:50
EP: Rukometašice Srbije surove na prvom koraku!
Rukometašice Srbije su na najbolji mogući način otpočele kvalifikacije za šampionat Starog kontinenta, pošto su u Kraljevu bile vrlo ubedljive - savladana je Švajcarska 35:23!

Naše igračice su na startu brzo primile dva gola, ali vrlo brzo posle toga postalo je jasno da neće biti problema savladati Švajcarkinje. Srbija pravi seriju 9:0 i do kraja je ta prednost samo rasla.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 17:11, da bi u nastavku i ta prednost postepeno rasla. Serija 7:2 u završnici susreta je samo potvrdila da se radi o velikoj razlici u kvalitetu dva tima, pa je Srbija slavila sa čak 12 golova razliike.

Najefiksanija u reprezentaciji Srbije bila je Slađana Pop Lazić sa sedam golova, a pet je postigla je Tamara Radojević. Zanimljivo, golman srpskog tima Kristiina Graovac tri puta se upisala u strelce.

Naredni meč naša selekcija igra protiv Slovačke, na gostovanju, a taj susret je na programu u nedelju 29. septembra od 17 časova.

U kvalifikacijama će Srbija odigrati ukupno šest mečeva i najbolja dva tima u grupi (u konkurenciji pored Srbije, Slovačke i Švajcarske je i Rusija) obezbediće plasman na kontinentalno takmičenje.

Najbolje rukometašice Srbije od 30. novembra do 15. decembra učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Japanu. Cilj na tom takmičenju biće plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Srbija - Švajcarska 35:23 (17:11)

Hala: SC "Ribnica" u Kraljevu. Gledalaca: 2.500.

Srbija: Radosavljević 3, Trifunović, Milošević, Lavko 4, Vujović 2, Agbaba 1, Nikolić 1, Janjušević 1, Risović, Kojić 2, Radojević 5, Pop Lazić 7, Tomašević, Stoiljković 3, Liščević 3, Graovac 3

Švajcarska: Šnuphah, Vik, Kundih 3, Morf 1, Frej, Kavalari 1, Gauči 3, Bruč, Hodel 5, Hes 3, Kar, Alther 1, Frej 5, Vider, Murer, Čamper.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar