Mesud Pezer cilja plasman u finale na SP u Dohi!

Na prošloj planetarnoj atletskoj smotri, prije dvije godine u Londonu, s hicem od 19,88 metara, nije uspio da izbori plasman u završnicu.

Ostali sportovi 26.09.2019 | 17:11
Mesud Pezer cilja plasman u finale na SP u Dohi!
Zeničanin Mesud Pezer (25), zajedno s reprezentacijom Švedske, sutra će iz Rima otputovati u Dohu (Katar), gdje se od 27. septembra do 6. oktobra održava 17. svjetsko atletsko prvenstvo.

Pezer je posljednjih 11 dana proveo u kampu u glavnom italijanskom gradu, gdje je odradio završne pripreme pred drugu nastup na Svjetskom prvenstvu. Na prošloj planetarnoj atletskoj smotri, prije dvije godine u Londonu, s hicem od 19,88 metara, nije uspio da izbori plasman u finale.

''Finale je i ovog puta osnovni cilj, a siguran sam da ću ovog puta i ući u finale. Osjećam se dobro, zdrav sam, a i tehnika mi je dobra'', rekao je Pezer u izjavi za Fenu.

Pezer je polovinom augusta, u švedskom gradu Vaksjo, popravio vlastiti i bh. rekord, koji sada iznosi 21,48 metara, što je 16. rezultat ove godine u svijetu. Prije dvije godine prvi je put, s dužinom 21,40 metara, postao bh. rekorder, kada je oborio rekord Zlatana Saračevića.

''Konkurencija će biti žestoka, ali se ne bojim. Spreman sam da se borim, mada će u konkurenciji biti osam bacača koji su ove godine bacali preko 22 metra, a njih čak 14 ima lične rekorde preko 22 metra. Međutim, to ne mora ništa značiti'', ističe Pezer, koji će u kvalifikacijama nastupiti sedmog dana takmičenja, 3. oktobra, iza 18.20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pezer je prošle godine u Birmingemu nastupio na Svjetskom prvenstvu u dvorani, kada je s dužinom od 21,15 metara bio peti.

U kvalifikacijama u bacanju kugle nastupiće i Sarajlija Kemal Mešić (34), koji je juče iz Sarajeva otputovao zajedno sa srednjeprugašem Amelom Tukom, koji će nastupiti u trci na 800 metara.

Mešić je 15. juna ove godine u Sarajevu bacio kuglu na dužinu od 20,83 metra, a što je i dužina njegovog ličnog rekorda.

Mešiću će ovo biti treće svjetsko prvenstvo, ali na prošlom nije nastupio.

Finale u bacanju kugle biće održano pretposljednjeg, devetog dana, 5. oktobra, s početkom u 19.05 časova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar