Dačić: Mjesto Srbije i cijelog regiona je u EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je tradicionalnoj neformalnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine UN, organizovala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

Region 23.09.2019 | 17:56
Dačić: Mjesto Srbije i cijelog regiona je u EU
On je naglasio da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom i pronalaženje kompromisnog rješenja i izrazio očekivanje da će naredni visoki predstavnik EU nastaviti odlučnije da doprinosi tom procesu u cilju postizanja rješenja prihvatljivih za sve strane, uz istovremeno insistiranje na ispunjavanju preuzetih obaveza.

Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica u regionu, bez izuzetka, je preduslov uspješne realizacije i unapređenja regionalne saradnje, naznačio je Dačić.

Takođe je istakao da punopravno članstvo u EU predstavlja ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Naglasio je da je mjesto Srbije i čitavog regiona upravo u EU.

Šef srpske diplomatije istakao je da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu i da je regionalna stabilnost jedan od spoljnopolitičkih prioriteta kojima je Srbija posvećena.

Dačić je zahvalio Federiki Mogerini na dosadašnjem radu i poželio uspjeh i sreću u budućem angažmanu.

Svi učesnici večere izrazili su solidarnost sa Albanijom i albanskim narodom, koju je tokom vikenda pogodila serija zamljotresa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Joja

23.09.2019 15:59

neeeeeeeee

ODGOVORITE
Name

W

23.09.2019 16:24

Šta reći sad na sve ovo

ODGOVORITE
Name

Sasvim OK

23.09.2019 18:09

Da predju na djela.

Name

SMIJEŠNI DODIK

23.09.2019 16:44

Ma ovo je vise da izvinete, je.e lud zbunjenog!!! Hahahahaha

ODGOVORITE
Name

Zika

23.09.2019 17:15

Po naravno da će biti bolje za sve.Konacno si i ti shvatio da je to neminovno.Samo pravite sto veći pritisak na dođu da i on shvati da je to najbolje

ODGOVORITE