SK: Srpkinje žele da nastave sa pobjedama!

Reprezentativke Srbije u odbojci rekle su da im je drago zbog ubedljive pobede nad Kamerunom i da tako žele da nastave na Svetskom kupu.  Tradicija uz Srbiju. . .  U osmom kolu Svetskog kupa u Japanu u utorak ujutru evropske i svetske šampionke igraju protiv Južne Koreje.

Ostali sportovi 23.09.2019 | 21:18
SK: Srpkinje žele da nastave sa pobjedama!
"Drago mi je što su sve odbojkašice dobile priliku da igraju. Sledi Koreja, koja je kvalitetnija od Kameruna, ali mislim da smo bolje i da ćemo pobediti", rekla je Katarina Lazović posle utakmice u Tojami.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je pobedila Kamerun sa 3:0 u sedmoj utakmici Svetskog kupa u Japanu. Bojana Milenković je navela da joj je drago zbog pobede.

"Od početka smo igrale na dobrom nivou, držale svoj ritam igre. Spremićemo se najbolje što možemo za naredni duel i kao i sada dati maksimum", dodala je Bojana Milenković.

Mila Đorđević je kazala da je srpski tim bio maksimalno angažovan.

"Igrale smo maksimalno angažovano. Kamerun nam je parirao samo u prvom setu. Sada očekujem dobru utakmicu sa Korejom, koja je u naletu. Očekujem pobedu", kazala je Mila Đorđević.

Posle maksimalne pobede nad Kamerunkama, Srbija u utorak ujutru (04.00) završava takmičenje u Tojami na Svetskom kupu protiv Južne Koreje. Poslednje tri utakmice naše odbojkašice igraće u Osaki protiv Japana, Kine i Dominikanske Republike.

Protiv autsajdera Kameruna, trener Aleksandar Vladisavljev je odmorio Bianku Bušu i Maju Aleksić. Nema Srbija imperativ rezultata na ovom takmičenju, ali je podmlađena selekcija odigrala odlično dosad i pružila žestok otpor favortima koji su stigli u Japan u najjačim sastavima.

Naredni rival Južna Koreja nije bauk, selekcija koja ima tri pobede u Japanu, jednu manje od naše selekcije. Prva zvezda azijske selekcije je primač servisa turskog Ezačibašija Kim Jeon Kung. Ona nije igrala u ponedeljak ujutru kada su Korejke poražene od Holandije posle četiri seta.

Očekuje se opet da nose igru naše selekcije Ana Bjelica, Bianka Buša i Mina Popović, uz tehničara Slađanu Mirković. Tradicija je na strani Srbije koja je pobedila poslednje četiri utakmice Koreju. Ove sezone u Ligi nacija je bilo 3:1 za Srbiju. Poslednju pobedu protiv naše reprezentacije Južna Koreja je ostvarila pre više od pet godina.

Podsetimo, na ovo takmičenje evropske i svetske šampionke otišle su bez zlatnog selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović.

Nazire se pobednik ovog takmičenja, a to je Kina koja je u ponedeljak pobedila u derbiju SAD neočekivano lako u tri seta. Olimpijske šampionke iz Rija igraju odlično u Japanu, bez poraza su, sa samo izgubljena dva seta. Ukoliko do kraja pobede preostale tri utakmice, Džu Ting i drugarice odbraniće titulu u Svetskom kupu.

Sistem takmičenja je takav da se igra 11 kola, svako sa svakim. Titulu od pre četiri godine brani Kina, dok je Srbija bila druga, a SAD treće.

Utakmica Srbija - Koreja igraće se u utorak od 4.00.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar