Fetel srećan zbog pobjede u Singapuru!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan petom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

Ostali sportovi 23.09.2019 | 16:14
Fetel srećan zbog pobjede u Singapuru!
"Zaista sam srećan, trka je bila sjajna. Čestitam ekipi, početak sezone je bio težak, ali smo posle toga oživeli i ponosan sam na sve. Zahvalan sam navijačima na podršci u poslednjih nekoliko nedelja. Nismo bili najbolji, ali dobio sam mnogo pisama i poruka podrške i to mi je dalo mnogo snage i vere koju sam danas uložio", rekao je Fetel posle trke.

Fetel je pobedio u Singapuru, što je njegova prva pobeda od prošlogodišnje trke u Belgiji. On je preuzeo vođstvo kada je njegov timski kolega Šarl Lekler otišao u boks na zamenu guma.

"Mislio sam da je pomalo rano, pošto smo mogli da sačuvamo gume, ali dao sam sve od sebe i iznenadio sam se što sam izbio na prvo mesto po izlasku iz boksa", naveo je Fetel, koji je pet puta pobedio u Singapuru.

Lekler je zauzeo drugo mesto, iako je krenuo sa pol pozicije i vodio do odlaska u boks.

"Teško je kada na takav način izgubite pobedu, ali osvojili smo prva dva mesta i zadvoljan sam. To je naša prva dvostruka pobeda ove sezone. Došli smo u Singapur nadajući se podijumu, a osvojili smo prva dva mesta. Razočaran sam, ali vratiću se jači. Igleda pozitivnije nego što smo očekivali, mehaničari su obavili sjajan posao. Strategija je postavljena na početku i držao sam se plana. Najvažnije je da smo osvojili prva dva mesta", rekao je Lekler.

Treće mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula.

"Trka je dobro protekla. Na početku je bila spora i svi su bili blizu, a onda sam počeo da se mučim sa gumama, otišao sam u boks i to je bila dobra odluka. Uspeli smo da preteknemo Luisa (Hamiltona) i posle toga sam pokušavao da sačuvam gume. Dobro je biti na podijumu, na mnogim stvarima treba raditi, ali srećan sam što sam među trojicom najboljih", naveo je on.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 29. septembra za Veliku nagradu Rusije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar