EL: Mečevi CSKA - Armani i CSKA - PAO zamalo u BG-u!

Predsednik aktuelnog prvaka Evrope izjavio je da je taj klub imao ponudu da dve utakmice Evrolige odigra u "Štark areni".

Košarka 23.09.2019 | 18:46
EL: Mečevi CSKA - Armani i CSKA - PAO zamalo u BG-u!
Crvena zvezda će ove sezone igrati Evroligu, Partizan Evrokup, ali Beogradu nikad dosta atraktivnih sportskih događaja.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin izjavio je da je aktuelnom šampionu Evrope bilo ponuđeno da utakmice 16. i 17. kola Evrolige, protiv Armanija i Panatinaikosa, organizuje u našoj "Štark Areni" ili u Minsku, ali da se uprava kluba odlučila za Kalinjingrad.

"Kada smo u julu dobili kalendar takmičenja, obe dvorane u kojima igramo Evroligu, kao i sve ostale prikladne dvorane u Moskvi, već su bile bukirane. Organizatori koncerata i novogodišnjih događaja ne čekaju da mi saznamo gde ćemo igrati u vreme praznika", rekao je Vatutin.

Čim se pročulo da CSKA traži alternativno rešenje za mečeve 26. decembra i 3. januara, počele su da stižu ponude iz Rusije, ali i stranih zemalja...

"Želeo bih da se zahvalim svima koji su pokazali interesovanje da nas ugoste. Naš prioritet je bio da ostanemo u Rusiji, ali koristim ovu priliku da se zahvalim našim prijateljima u Srbiji i Belorusiji, koji su nas kontaktirali sa mnogo entuzijazma. Međutim, uz sve povoljnosti koje nude 'Štark Arena' i 'Minsk Arena', postojale su mnoge objektivne prepreke koje bi bilo teško premostiti, a pre svega se tiču TV prava i oglašavanja u dvorani", objasnio je predsednik "armejaca".

Dvorana u Kalinjingradu prima 7.000 ljudi i u njoj će se igrati mečevi Svetskog prvenstva u odbojci 2022. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar