Evo u čemu je tajna njenog zanosnog izgleda

8 trikova za šminkanje koje je koristila Merilin Monro.

Zabava 22.09.2019 | 14:49
Evo u čemu je tajna njenog zanosnog izgleda
Ni više od šest decenija nakon smrti, niko nije inspirisao svet kao Merilin Monro.

Dugo pre Kim Kardašijan i njenog čuvenog šminkera Maria Dedivanovića, tu je bila njena najpoznatija prethodnica Merilin Monro i muškarac koji je bio zadužen za njen izgled Alan Vajti Šnajder.

Pune crvene usne i zanosne oči. Da, za sve to je bio zaslužan Alan, a Merlinka je bila samo jedna od njegovih poznatih klijentkinja. Prethodnice su bile Ketrin Hepbern, Doris Dej i Rakel Velč.

Preporuka za vas

Dobro čuvane šminkerske tajne: Žuta senka maskira kapilare, a evo šta narandžasta prikrivaKim Kardašijan objavila sliku bez trunke šminke i pokazala lice sa psorijazomDžesika Alba korak po korak pokazala kako šminkom postiže savršen ten i svež izgled licaA ako su ove žene verovale Šnajderu, onda ćemo i mi.

Vazelin umesto prajmera

Verovali ili ne, ovo je uvek bila Merlinkina baza pre nanođenja ostatka šminke. Obožavala je vazelin koji je smatrala vrhunskom hidratantnom kremom, a vlažan i svež izgled kože bio je tajna njene mladosti. U kombinaciji sa rumenilom boje breskve koje je stalno koristila, vazelin bi joj davao mekani izgled pod svetlima reflektora.



5 različitih nijansi za konturisanje usana

Tamnije crvena na spoljnim uglovima i svetlije nijanse ka sredini kako bi se napravilo privid punijih usana. Sve blago utapkajte i pomešajte.

Kap ulja za blistave kapke

Bilo da je u pitanju vazelin ili kap kokosovog ulja, Monro se klela u ulje jer je smatrala da kapci izgledaju seksepilnije kada blago sjaje.

Trik za senčenje Grete Garbo

Monro je ovaj trik zvala "Oko Grete Garbo", pošto je zvezda prva bila ta koja je mešala belu senku na kapcima sve do kosti obrva i do unutrašnjih uglova kako bi dodala više dubine.

Kombinacija crnog, braon i belog ajlajnera 

Šnajder je koristio kombinaciju belog, braon i crnog ajlajnera kada je Merilin Monro u pitanju - s belim bi krenuo da vuče liniju, nastavio sa braon, a punu liniju bi izvukao crnim. Osim toga, na ivici oka je belom bojom crtao trougao kako bi joj oči izgledale još belje i mačkastije.



Koristite rumenilo za konturisanje nosa

Da bi oblikovao nos Merilin Monro, on bi malo natapkao ružičasto rumenilo koje je nanosio sa strane nosa. Rezultati - privid užeg nosa.

Isecite veštačke trepavice na pola

Monro je želela da joj trepavice izgledaju gušće i duže, ali da opet izgledaju prirodno. Onda bi Šnajder isekao veštačke trepavice na pola i nanosio ih samo na spoljne uglove očiju.

Oblikujte obrve

Iako je oblik obrva vrlo individualna karakteristika, ako želite da vam lukovi obrva budu kao Merlinkini, znajte da ih je oblikovala kao krovove kuća, ali da ne budu previše oštri i šiljasti kako bi umanjili visinu čela.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar