Lideri opozicije o sastanku kod Aleksandra Vučića

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iznio stav da je najnovija deklaracija SDA prijetnja miru i stabilnosti BiH, ali da odgovor srpske strane ne treba da bude “raspirujući”.

Republika Srpska 21.09.2019 | 16:59
Lideri opozicije o sastanku kod Aleksandra Vučića
– SDS misli da raspirujuće izjave i postupanja nisu dobra opcija za Republiku Srpsku, prije svega, i da treba dati mudrije odgovore. Smatram da mi treba da budemo najzreliji faktor u BiH – rekao je Šarović novinarima u Beogradu, poslije sastanka.

On je naveo da je na sastanku rekao i da je riječ o nepotrebnom dokumentu koji je korak unazad za napredak BiH, kao i prijetnja za buduće odnose.

Šarović je naveo kako je Vučić danas želio da sasluša svakog od učesnika sastanka i čuje kako gledaju na aktuelnu situaciju.

Predsjednik PDP Branislav Borenović ocijenio je da je ključna poruka današnjeg sastanka da treba ostati potpuno privržen Dejtonskom sporazumu i ustavnom uređenju BiH u kojoj Republika Srpska ima Ustavom definisano mjesto. 

– Želimo da pozovemo sve političke faktore u BiH da se vrate u Dejtonski okvir ili ćemo odbiti bilo kavu vrste saradnje sa onima koje radi na urušavanju najvećih vrijednosti koje Republika Srpska ima – rekao je Borenović.

Borenović je napomenuo da su svi učenici sastanka osudili sadržaj deklaracije SDA koja je antiustavna, antidejtonska i anticivilizacijska.

– Značajno je da Vučić stalno ističe pozitivnu poruku saradnje mira i napretka cijelog regiona i podrške ustavnom uređenju i Dejtonskom mirovnom sporazumu, kao okviru unutar koga treba da će krećemo – smatra Borenović.

On je istakao da je veoma štetno što SDA i druge stranke svojim programskim načelima žele da degradiraju i političku stabilnost u BiH.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Bravo

21.09.2019 15:25

za SDS i PDP,ljudi skolovani,a ne ovi sto vladaju nemaju osnovno obrazovanje.

ODGOVORITE
Name

MARSAL

21.09.2019 18:17

PA TO JE RUDONJU SAMO ONAKO BILO "PONIJELO".U SUSTINI ON JE OBICAN PROFITER I LAJAVAC.... A KO GA SLUSA...PA NARAVNO NJEGOVI VJERNI KREZAVI A IMA BOGAMI I ONIH DRUGIH KOJI SE ZOVU DUPE UVLAKACI.

Name

usput receni

21.09.2019 16:27

dali je bilo reci i o dosadasnjim Dodikovim deklaracijama,koje su izazvale kontra efekt ove SDA deklaracije,Nije trebalo je raspravljati i o tim deklaracijama.

ODGOVORITE
Name

re

21.09.2019 17:12

Dodik prijeti godinama otcjepljenjem, može al svoje dvorište, to što lupa nebuloze i prijeti već odavno je izazvalo reakciju SDA, a Dodik ako misli da se otcijepi RS onda nam rat ne gine. Ne treba to nikome dosta je krvi bilo, bojim se da je ovo samo igra za glasove i skretanje s problema a to je katastrofalna ekonomska situacija

Name

Re.

21.09.2019 17:33

Logicno da je Vucic trebao reagovati na sve deklaracije jednako covicevu I Dodikove deklaracije nije ni primjetio.

Name

Noćna ptica

21.09.2019 17:30

rudonja i biserka pojma nemaju o politici, ali brane svoj kapital.

ODGOVORITE
Name

Hoćemo mir

21.09.2019 17:41

Dodik i Izetbegović prave atmosferu svojim igrama za glupe, a pare u svoj dzep

ODGOVORITE
Name

!!!

21.09.2019 19:50

Zali boze Vucicevog tracenog vremena na Malu Gospoinu, umjesto da je negdje bio sa porodicom na kakvom slavlju. Deklaracija, kao i ona Dodikova i Coviceva onomad je isto sto i lisce noseno vjetrom bez ikakvog znacenja. Umjesto mlacenja po talanbasima, nije li bilo korisnije da se snsd neki dan bavio Kosarcevim ucescem 2005 u pisanju ustava BiH za kojeg upuceniji tvrda da je dosta podudaran sa Bakirovom deklaracijom. Intersantno, na tu temi se neki dan nije cula niti 1 rijec.

Name

Zeljko

21.09.2019 18:11

Potpuno razlicite poruke PDP i SDS

ODGOVORITE
Name

4d

22.09.2019 07:15

Bice jos zbunjenosti dok oni skontaju sve mislim da ce se promeniti kada sve rastumace ,ko je sve pratio zna start je receno,mislim pregledajte portale is Srbije bice vam jasno