Crnadak sutra u Njujorku na skupštini UN

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak prisustvovaće Generalnoj skupštini UN u Njujorku, koja sutra počinje, a trajaće do 25. septembra.

Bosna i Hercegovina 21.09.2019 | 15:00
Crnadak sutra u Njujorku na skupštini UN
Crnadak će učestvovati na otvaranju generalne debate Generalne skupštine UN, kao i na regionalnim i sastancima na visokom nivou, koji će biti održani marginama 74. zasjedanja, najavljeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On će učestvovati na sastancima sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom i pomoćnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja i izgradnju mira Miroslavom Jenčom.

Planirano je da Crnadak učestvuje i na sastanku ministara inostranih poslova zapadnog Balkana, prijemu čiji su domaćini predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans i visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Na marginama generalne debate, Crnadak će se sastati i sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, ministrom inostranih poslova Кatara Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem, te generalnim sekretarom Unije za Mediteran Naserom Кamelom.

U Njujorku je planirano i potpisivanje dokumenta o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Maršalskim Ostrvima.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar