Istraga u "Incelu": Saslušana stečajna upravnica zbog piralena

Policija je saslušala nekoliko osoba zbog zagađenja u poslovnoj zoni “Incel” koje je otkriveno ranije ove godine, a među njima je i upravnica preduzeća “Energetika d. o. o” u stečaju, Zora Bulatović-Kremenović, saznaje Mondo.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Naredba o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca, zbog krivičnog djela Zagađenje životne sredine donesena je 16. avgusta, nakon čega je policija krenula sa saslušanjima.

Na pitanje, da li su u vezi navedenog ispitana ovlaštena lica iz preduzeća “Energetika d.o.o” (u stečaju), u Tužilaštvo kažu da je saslušano više ljudi, bez navođenja imena, piše Mondo.

– Po nalogu tužioca policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su do sada saslušali veći broj lica zaposlenih na području Poslovne zone ‘Incel’, te prikupili relevantnu dokumentaciju. Nakon što preduzmu sve ostale mjere i radnje naložene od strane postupajućeg tužioca, Policijska uprava Banjaluka o tome će dostaviti izvještaj ovom Tužilaštvu – piše u odgovoru iz Tužilaštva.

U Policijskoj upravi Banjaluka takođe kažu da preduzimaju konkretne radnje naložene od Okružnog javnog tužilaštva, pod čijim nadzorom se sprovodi istraga. 

Preduzeće “Energetika d.o.o” u stečaju je zanemarilo informacije o postojanju otrovnog ulja piralen u transformatorima u staroj “Energani” kojom su upravljali, a koje su utvrđene vještačenjem, pa je “Energanu” prodalo drugim pravnim licima iako je bilo obavezno da uništi opasno ulje.

Odbor povjerilaca “Energetike d.o.o” je 2016. godine donio odluku da se piralen uništi, izabran je i izvođač radova, ali odluka nikada nije realizovana.

Za sada su Gradske vlasti Banjaluke novčano kaznile nekoliko preduzeća zbog ekoloških incidenata u “Incelu”, a u toku je planiranje sanacije i uništavanja zagađenog zemljišta.

(Srpskainfo)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

TT

17.09.2019 15:30

KASNO JE GLAVOM CE MOZDA PLATITI SITNA RIBA DA SE VELIKA NEBI UPECALA.KAO I UVJEK.

Jedino je moze spasit clanska SSND

Penzioner

17.09.2019 15:58

U "Alumina" doo u Zvorniku ima piralenskog ulja to je poznato . Šta s njim ? Šta ovdje čekaju ?

Ima još

18.09.2019 08:34

Dusan

17.09.2019 18:13

Golicku treba saslusati i uhapsiti jer ce mnogi umrijeti zbog njenog nehata i ne znanja.

golicka i njeno znanje vec vidjeno ali bas vidjeno

Au

17.09.2019 19:41

Svjedok

17.09.2019 21:09

Golićkino ministarstvo će tek nakon izvjesnog vremena pokazati zločin nad stanovništvom. Njihove dozvole su lažne, a uvezanost sa Inspektoratom je začarani krug kriminala. Jednog dana će odgovarati za sva zlodjela koja je potpisala i odobrila. Strašno.

Direkt

17.09.2019 21:17

Kao I obicno, citav sistem svali krivicu na pleca malih sarafa, a veliki izvuku dupe.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.