Sa Palmerom će biti priče i o Kosovu i regionu

-- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da sa zvaničnikom Stejt departmenta Metjuom Palmerom "ima dosta toga da razgovara o Kosovu i regionu".

Bosna i Hercegovina 17.09.2019 | 13:35
Sa Palmerom će biti priče i o Kosovu i regionu
Međutim, kako je dodao iz toga ne treba izvlačiti zaključke da li je pozicija Srbije sada bolja nego ranije.

"Nisam u stanju da komentarišem da li je bolja ili lošija pozicija, jer sam se tih procena od neodgovornih naslušao u prošlosti. Kad igrate utakmicu, igrate do kraja, dok sudija ne svira kraj, do 90 ili 95 minuta. Ne možete da procenjujete u 37 minutu", rekao je Vučić novinarima. Daleko smo, kaže, od rešenja.

"Naš posao je da se borimo za ostvarenje naših nacionalnih interesa i da razumemo da stvari ne mogu da izgledaju kako mi želimo i da u odnosu s međunarodnom zajednicom ne učestvujemo u 'fontani želja', pa da bude kako mi želimo", rekao je Vučić.

On je prokomenatrisao da je njegov govor u Pranjanima privukao, posle autorskog teksta o plebsu i eliti, najviše pažnje, upravo zato što je reakao istinu, i Amerikancima i Srbima, u lice.

"Mi smo ti koji moramo da pođemo od sebe, da shvatimo da smo i mi pravili greške, ne male, već velike, da menjamo sebe, pa tek onda da tražimo od onih koji su veći, da sebe preispitaju zašto su sve to radili Srbiji, da li je bilo neophodno i da li je zaista uvek bilo u njihovom ineteresu".

Razgovor s Palmerom, inače, bio je, prema Vučiću, ozbiljan i odgovoran i nastaviće ga u narednom periodu, "u Njujorku ili ovde u Beogradu." "Gde god bude postojala mogućnost sretaćemo se", rekao je Vučić i dodao da s Palmerom ima "mnogo toga da priča o Kosovu i regionu". 

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kewop

17.09.2019 11:38

Bas interesantno koliko i indikativno da se Ameri toliko brinu o Kosovu. Jos od 1999 obraz im nije pocrvenio?

ODGOVORITE
Name

YU

17.09.2019 12:46

kako su se tek rusi brinuli i kako se brinu,a fino se moglo sve rijesiti na pocetku samog raspada Jugoslavije vojnom intervencijom za koju je USA dala saglasnost ali Rusi su to odbili jos poslali hrvatima 40 000 kalasnjikova

Name

re:YU

17.09.2019 12:57

Treba da znate da je 90tih godina Rusiju "okupirala" amerika sa svojom poznatom taktikom "Chicago Boys" koju ju uveo na mala vrata tadasnji predsjednik Jelzin. Dovedeni su strani investitori, izmedju ostalog i poznati Soros.. Tek smjenom Jelzina i dolaskom Putina Rusija se oslabodja "intelektualne" stege i pocinje misliti "svojom glavom". Dakle tih godina nije Rusija bila u stanju da zaustavi raspad SFRJ-a, poslije cega je jasno uslijedila i vojna akcija protiv Srbije..

Name

re

17.09.2019 13:34

Prvo će pitanje biti: "šta onaj tvoj prijatelj Dodig iz Bosne crta neke karte".? AV: "neće više bogami, gospodine Palmer"

Name

RE re:YU

17.09.2019 14:10

Nije Jeljcin smijenjen, on je sam sebe smijenio i postavio Putina na čelo Rusije. Jeljcin je taj koji je ustoličio Putina

Name

SMIJEŠNI DODIK

17.09.2019 12:59

Ja mislim da je svima jasno da je lijepa Jugoslavija smetala evropskim drzavam pa su je unistile sa poltronima na celu nasih drzava, a ovi sad pijuni politicarski su tu da hrane napacene radikaliste sa nebulozama raznoraznim, a u biti igraju kako svjetske sile kazu! Svi koji su otisli iz ovih nasih lijepih drzava su skontali da nema nista od nacionalizma i ljudi sada lijepo zive i smiju se preko drustvenih mreza o stanju nasem! Umjesto da se okrenu ekonomiji i puste ljude da zive bez nacionalizma, oni to nedopustaju jer im odgovara samo za licnu pljacku narodnih para jer nemogu odgovarati u ovakvim korumpiranim drzavama. Dotakli smo dno dna sa ovim potrosenim politicarima, sve politicare koji su potekli iz rata treba maketi sa politicke scene i zabraniti im da javno govore bilo sta, samo ih izolovati od normalnih ljudi!!!

ODGOVORITE
Name

Василије

17.09.2019 14:40

Овај трећеразредни амерички дипломата са стакленим погледом неће урадити ништа добро за Србију и српски народ. Он добије јасне инструкције из своје амбасаде и по тој матрици ради. Подручје Косова и Метохије треба прогласити окупираном територијом, проузроковану непрекидним бомбардовањем НАТО злочинаца (76 дана и ноћи 1999 године. Морамо ствари називати правим именом исто као што се "бобу каже боб".

ODGOVORITE
Name

007 Бонд

17.09.2019 15:16

Република Српска ће преко НСРС покренути механизме сопствене заштите. Српска има право на самоопредељење. Биће шта мора, али, Српска неће остати гладна, јер ту је АП Војводина да је прехрани. Српска неће остати неодбрањена, јер Србија има војску и јаку наменску индустрију. Уз Српску ће осим Србије бити и Кина и Русија, па ће Српска имати и јаку потпору у УН-у. Русија и Кина ће и у војном смислу помоћи.мУз Србе ће бити и Белоруси, Украјинци, Маћари, Словаци, Чеси, Маћари, Румуни, Бугари и Грци.

ODGOVORITE