Rusija ulazi u rešavanje pitanja Kosova

-- Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose kaže da će verovatno biti napravljen novi format dijaloga Beograda i Prištine i da će se u njega uključiti novi igrači.

Srbija 17.09.2019 | 07:51
Rusija ulazi u rešavanje pitanja Kosova
Među njima bi, kako smatra, trebalo da bude i Rusija.

U izjavi za "Politiku", on je rekao da je, pored američkog izaslanika Metjua Palmera, moguće da bude zajednički predstavnik Nemačke i Francuske, ali i da svaka od ovih zemalja ima svog predstavnka.

"Svi oni će poput Palmera biti specijalni izaslanici za zapadni Balkan koji će pratiti dijalog Beograda i Prištine, prisustvovaće sednicama, ali glavni pregovarač biće osoba koju će EU imenovati za taj posao, umesto Federike Mogerini. To će najverovatnije biti Laslo Tročanji, komesar za proširenje, ali to još nije odlučeno", rekao je Janjić.

On je najavio mogućnost da u dijalog bude uključena i Rusija. "Jedna od mogućnosti je i da bude formiran poseban sekretarijat u koji bi ušla i Rusija sa svojim predstavnikom, i to je nešto o čemu se sada usaglašava", rekao je Janjić.

(Tanjug)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Hare

17.09.2019 06:03

Dokaz da se mi na Balkanu najmanje pitamo

ODGOVORITE
Name

Re

17.09.2019 11:21

Rusija prebacuje igru na naše terene da Krim i Ukrajina ostanu van teme. A kada ulju u pregovore ponudiće žrtvovanje nas za Krim

Name

pravda

17.09.2019 06:20

bravo rujo bogte blagoslovijo nekase znade dasi ti gazda balkana pomozi braci srbima bogceti platit bijosi sila u evropi i ostaces stara dama stala na svoje noge i digla ponosno glavu i ngazi sve pred sobom neda nikom daje ucenjuje ZIVIJO VLADIMIR PUTIN I CARSKA RUSIJA

ODGOVORITE
Name

Re

17.09.2019 06:50

Vece budale i veceg zla covjeka od tebe ne vidjeh,kao prvo, nauci se izrazavati a pogotovo gramatika i pravopis,katastrofa.

Name

Bijo

17.09.2019 12:01

Tako je Pravda, j..o pismenost. Piši kako govoriš

Name

za re

21.09.2019 04:00

Moze se i bez vredjanja, nekome nesto reci. Na lep nacin.

Name

Kiril

17.09.2019 06:28

Pa i dosada je Rusija aktivno sudjelovala po pitanju Kosova.

ODGOVORITE
Name

Bj

17.09.2019 08:35

Da, i ostalo sve isto :))

Name

Goci

17.09.2019 06:28

Dobra sala to sa Rusima kao spasiocima.

ODGOVORITE
Name

Haha

17.09.2019 07:13

stvarno.oni su ko supermen al nikako da dolete

Name

Re.

17.09.2019 08:44

Rusi su se pokazali efektivno i Siriji ,u ostalom ,vama iz Federacije to nije nepoznato!

Name

Realno gledano

17.09.2019 07:40

Hajmo biti realni, pitanje Kosova se može rješiti samo na dva načina, treći način ne postoji. Prvi način je da se prizna trenutna situacija i da se Kosovo prizna kao nezavisna građanska država koja svoje građane tretira jednako pred zakonom. Ovo priznanje možda loše utiče na mitomaniju koja vlada u Srbiji ali je najbezbolnije za narod i može da bude fina odskočna daska za ulazak Srbije u EU. Znači ponuditi bezuslovni ulazak u EU za prihvatanje Kosova kao države. Drugi način je da se Kosovo ne prizna, da se njihovi državnici proglase teroristima koji su uzurpirali teritorijalni integritet Srbije i da se pošalje dole vojska, odnosno da se zarati sa Kosovom. Ova opcija će sve koštati ljudskih života, novca i najmanje izgleda ima da uspije, ne zato što Srbija nema vojsku, nego zato što stranim silama odgovara da tu imaju Kosovo, a realni da budemo Srbija ne može izdržati ni 2 mjeseca EU sankcija... Znači treba prestati trovati narod mitomanijom, predstavljati Kosovo kao obečanu zemlju i pružiti ruku pomirenja komšijama na Kosovu, jer Kosovo je nezavisno samo zato što Srbi nisu znali da cijene ono što su imali... Treba samo biti pošten pa priznati... Srbima na Kosovu ne može više valjati Vučić u Beogradu od bilo kojeg političara u Prištini jer mu ovaj donosi Zakone koji mu rješavaju ključna životna pitanja, dok ovaj u Beogradu ih koristi kako bi sebi dizao nacionalistički rejting i dobijao izbore na emocijama koje je kod naroda usadila SPC. Samo treba to priznati...

ODGOVORITE
Name

RS

17.09.2019 08:54

Dali moze i RS da se odvoji od bh ??? Krecemo od Kosova pa nadalje u Evropi, ako je tako. Nemojte samo islove za Srbe ima tu jos odvajanja. Spanija, Francuska, Crna Gora, Makedonija itd. Ajde kada se pokrene "LAVINA" da budemo svi pripremni i u miru da se razidjemo.

Name

re realno gledano

17.09.2019 09:27

Realno gledano, očigledno da ti govoriš sa pozicije nekoga ko se danas, trenutno, moderno, naziva bošnjakom (a sutra već, pitanje je kako). Primijeni svoje mišljenje onda i na b.h. i reci da postoje te dvije iste opcije. Nema potrebe za duplim standardima, budimo pošteni do kraja.

Name

Ma jesi realan

17.09.2019 12:23

kao ZAPAD, koji je pokrenuo raspad Jugoslavije. Vasi uslovi prljave igre sa narodima. Balkanski problem mogu samo Rusi da rijese, to ZAPAD dobro zna. Ko je naj jaci BAJA na terenu. Rusija ! Sada mao prokuzi. Na kojoj si ti strani, a na kojo je "Srpski Narod".

Name

za Realno gledano

21.09.2019 04:12

Kako je lepo biti "realan", zar ne?Pitam se da li bi ti tako trgovao sa svojim imanjem, dedovinom?Tvoja "realnost" je tolika, da lako prelazi granice Balkana, cak i kontinente. Onaj ko ima i pedalj svoje zemlje na KiM a ima ih mnogo, ne misle tako kao ti.Ponekad je bolje ne polemisati o necemu u sta se ne razumes.KiM je belosvetska politika i nema nikakve veze sa pravdom i realnoscu.

Name

tek

17.09.2019 11:06

sad se nece zadugo rijesiti! Tesko magarcu kad se konji preko njega igraju!

ODGOVORITE