Poreska uprava potražuje blizu milijardu maraka

Poreska uprava Republike Srpske potražuje 841 milion konvertibilnih maraka poreza i doprinosa od najvećih dužnika, najnoviji su podaci ove institucije i odnose se na kraj jula.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Najveći dužnici među pravnim licima duguju 814,2 miliona maraka, a preduzetnici oko 26,8 miliona konvertibilnih maraka.

Na teritoriji koju pokriva Područni centar Banjaluka nalaze se poreski obveznici koji najviše duguju – 259 miliona KM, a riječ je o području na kojem posluje najviše pravnih lica u Srpskoj. 

Oko 139 miliona maraka duguju pravna lica i preduzetnici na teritoriji koju pokriva Područni centar Istočno Sarajevo, dok se oko 115 miliona KM odnosi na dug najvećih dužnika sa područja Područnog centra Doboj.

Područni centar Trebinje prikazao je da ne može da na naplati više od 88 miliona KM, a poreznici u Zvorniku više od 83 miliona KM. Gotovo 80 miliona KM je dug na teritoriji Područnog centra Doboj, dok poreznici u Prijedoru imaju najmanja potraživanja od poreskih obveznika – oko 76 miliona maraka.

Najveći dužnici su i dalje javne zdravstvene ustanove, odnosno bolnice, a najveći dužnik je Univerzitetski klinički centar Banjaluka od kojeg Poreska uprava RS potražuje oko 67,9 miliona KM.

(Srpskainfo)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

P0sle

17.09.2019 09:25

Posle Zore ni trava ne raste,jos kada vidjeh juce kada prica o budzetu a Srbija im daje pomoc za konsulidaciju pa da covjek ne vjeruje.

Jel vi mislite da će vam privatnici nekada dati tu od poreza otetu milijardu. Samo će da proglase stečej frime i regustriju novo ima firme, i nastave pljačkati po starom. Da slučajno neko ko ne gleda TV i ko je izbacio TV iz kuće odmah bi ga hapsili i slali izvršitelje. A kada privatnici ne plate milijrde poreze, njima država ništa ne sme. Tako se to radi u ovoj državi.

re

17.09.2019 10:27

ni jedan automehaničar nikada nije dao fiskali račun, ni jedna registrovana zanatske radnja takođe, privatne knjižare, privatne prodavnice, privatni lekari, zubari, advokati, frizeri, niko živ ne daje fiskalne račune.

ing

17.09.2019 10:29

Ako je država spala da joj automehanicari,frizeri i ostale zanatlije pune budžet a ne rafinerije,šume,rudnici,elektro(samo Stanari za 1 god 40 miliona ali je privatna)onda mi nismo na dnu nego smo otišli isod dna.Ovo što kradu na lijejkove sve potrošili.

brane

18.09.2019 08:50

Jaffa

17.09.2019 11:52

Sistem tako postavljen.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.