I Litvanci žele kvalifikacioni turnir za OI!

Nakon Grčke i Košarkaški savez Litvanije izrazio je želju da organizuje jedan od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Košarka 17.09.2019 | 10:13
I Litvanci žele kvalifikacioni turnir za OI!
Preko Svetskog prvenstva na završni turnir OI, plasirale su se selekcije Argentine, Australije, Francuske, Irana, Nigerije, Španije, SAD i Japana, koji je domaćin.

Sve reprezentacije koje nisu uspele da preko Mundobasketa obezbede vizu, novu šansu imaće narednog leta, neposredno pred same Olimpijske igre.

Spekuliše se da Svetska košarkaška federacija traži 2,3 miliona evra, a troškovi organizacije kvalifikacionog turnira sve ukupno bi mogli da dostignu ciifru od 3.000.000 evra.

Pored Grčke i Litvanije, koje su zvanično istakle kandidaturu za organizaciju, plasman na završni turnir preko kvalifikacija tražiće Srbija, Brazil, Kanada, Češka, Dominikana, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska, Venecuela i Poljska.

Takođe, FIBA će dati još osam specijalnih pozivnica i to po dve za svaki kontinent (Evropa, Južna/Severna Amerika, Afrika i Azija).

Vizu za Tokio izboriće samo pobednici četiri kvalifikaciona turnira.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar