Brnabić: Neka se uključi svako ko može da pomogne

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Beograd podržava uključivanje svakoga ko može da posreduje i pomogne ukidanju kosovskih taksa na robu iz centralne Srbije i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Srbija 16.09.2019 | 15:02
Brnabić: Neka se uključi svako ko može da pomogne
Brnabićeva je, povodom navoda prištinskih medija da NJemačka i Francuska žele da se, poput SAD, uključe u dijalog Beograda i Prištine, rekla da su te zemlje najdirektnije pokušale ili uložile značajan napor da posreduju u tom dijalogu po pitanju taksa.

"Nemačka i Francuska su značajni partneri, imamo odličnu komunikaciju. U nekim stvarima smo saglasni, u nekim ne", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je navela i da se Priština oglušila na pozive te dvije zemlje da ukine takse na robu iz centralne Srbije, podsjećajući da je NJemačka, na sastanku u Berlinu, nikad jasnije pozvala Prištinu da to učini.

"Ako mogu /Nemačka i Francuska/ da pomognu - neka pomognu. Nadam se da će dijalog biti nastavljen u što kraćem roku", rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je dodala da štetu od taksa trpi i centralna Srbija, ali i Srbi i Albanci na Kosovu i Metohiji, prenijeli su beogradski mediji.

Ona je potvrdila da će u srijedu, 18. septembra, u Berlinu razgovarati sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, a jedna od najvažnijih tema biće dijalog Beograda i Prištine.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mile

16.09.2019 13:15

Nema Albanskih para vise zaboravite to....

ODGOVORITE
Name

CocaCola

16.09.2019 13:18

Nista neka ne ukidaju dok javno ne priznate da ste priznali Kosovo.Pravite narod budalama Kosovo je davno postala zasebna drzava i neka radi kako hoce a vi bi i jare i pare.Epa nece moci ove noci.

ODGOVORITE
Name

analiticar

16.09.2019 13:58

Gospodjo Premijerko i da vam sad ukinu takse to vise za vas nema nikakvu vrijednost.Izgubili ste trziste drugi su ga preuzeli tako da nemate vise sansi da ga povratite.

ODGOVORITE
Name

Dno DNA

16.09.2019 17:33

Nek za pocetak pomognu narodu na Kosmetu.

ODGOVORITE