Popadija otkrila ko cinkari popove i vladiku

Penzionisani sveštenik iz Šapca, koji je službovao pre toga u Loznici i Beloj Crkvi, kod Кrupnja, otkiven je, željom njegove supruge, popadije, da piše, na sve strane, razne dopise, pune laži i izmišljotina, protiv dela sveštenika i episkopa šabačkog Lavrentija.

  • Vijesti
  • Srbija


Kako saznajemo, sredinom prošle sedmice, popadija je na jednom od spremljenih pisama za slanje videla je njegovom rukom, diskretno, zapisan broj telefona, koji joj je dobro poznat, jer se na njega „odaziva“ žena za koju popadija, ali i crkvena javnost znaju, da je sa njom u ljubavnoj vezi.

Popadija, koja važi za smirenu i čestitu ženu, svojevremeno je proti oprostila prevaru, ali više od straha za egostenciju da ne bi bio rasčinjen.

Shvatajući da je prota, i dalje, u vezi, ljutito je otvorila sva pisma i, odmah, obavestila sve one koje blati njen muž, anonimno.

Optuživao je mlade kolege iz Loznice, odakle je isteran iz crkve, zbog krađe para sa celivajućih ikona, što su zabeležile kamere, da navodno u staroj crkvi daju honorare na ruke, ali i tako da primalac i ne potpiše da ih je primio, navodeći, tobože, isplatu jednom akademiku i umetniku rodom iz Loznice.

Optužio ih je da im je crkva u Voćnjaku, navodno, „Skadar na Bojani“, da neki od njih službuju razvedeni ili na drugi načih „otcepljeni“ od porodice, kao i za tobožnju krađu novca od okapina od sveća…

Sveštenici, posebno oni koji su smatrali protu za prijatelja, ostali su šokirani, naročito oni koji mu nikad nisu prebacivali ni saradnju sa Brozovom tajnom policijom, brakolomstva u parohiji, krađu para sa ikona...

Popadija je pronašla i kome šalje mejlove optužujući kolege, gde je jedna od „stanica“ bila čak i Кanada, gde je odlazio i bio gost njenog rođaka, a da nije znala da joj je izabranik, ne samo neveran u braku, već i cinkara kolega.

(BN/V.M.)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Austrija

16.09.2019 15:43

E Srbi na sve sta ste spremni,pa i Pravoslavlje da izdate,za malo para,sta tek rade Vladike,i treba da nas BOG iskorijeni, DODIK vodi Srbe ,one nepostene, a nije htio staviti ruku na JEVANDJELJE,pri zakletvi,

Младен

16.09.2019 16:58

Ово само има код нас. Можеш сваки дан да напишеш овакву и сличну вијест и узнемириш јавност, а да не споменеш ни једно име и презиме. Значи ужас можеш да измишљаш ако хоћеш.

Treba da vas je sramota. Ostavite čestitke ljude. On je jedan od 5 najboljih. Taj koji se predstavio kao popadija jeste zlo šizofteničarsko. Smetaju im bolji nažalost i ako su u penziji.

Mirjana

16.09.2019 21:42

Mister Šoik

16.09.2019 21:49

Nije mpgućo.Pa ljudi jeli pvo mogućo.Pomozi bože.Ukaljaše poštene sveštenike kao šzo je Gligorije vinar hercegovački.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.