Ronaldo grcao u suzama zbog mrtvog oca

– Nikad nisam vidio ovaj video. Izvini – emotivno je odgovorio Ronaldo nakon što je vidio snimak i počeo plakati.

Svijet 16.09.2019 | 14:25
Ronaldo grcao u suzama zbog mrtvog oca
U velikom intervjuu koji je Cristiano Ronaldo dao Piersu Morganu u jednom momentu pokazao je koliko je osjetljiv kada je riječ o porodici, posebno o njegovom ocu.

Njemu je, naime, prikazan snimak oca, koji priča o njemu pred Evropsko prvenstvo 2004. godine u Portugalu, koji nikada prije nije vidio.

On je, grcajući u suzama, ponavljao kako nikada nije vidio ove kadrove.

Uslijedilo je pitanje šta mu je najtužnije kada se sjeti oca.

– To što sam uspio biti broj jedan, a da on ne vidi ništa, da ne vidi kako primam nagrade.

Nikada nije video koliko si veliki postao?

– Ne, nikada. Moja majka je vidjela, moja braća, čak i moj najstariji sin. Ali moj otac nije vidio ništa – odgovorio je Ronaldo dok su mu oči bile pune suza.



Broj osoba koje o tome govore: 1.107  

Podsjetimo, njegov otac preminuo je 2005. godine zbog bolesti jetre. Bio je alkoholičar i propustio je uspon svog sina do zvijezda, kao i rođenje unuka, a očigledno je on veoma bolna teme za zvijezdu Juventusa.

Ronaldo je u ovom intervjuu govorio i o problemu s kojim se susretao njegov otac, koji ga je kasnije i koštao života, jer mu je jetra oboljela zbog alkohola.

– Nisam poznavao svog oca 100 posto. On je bio alkoholičar. Nikada nisam pričao s njim, da imamo normalan razgovor. Bilo je teško – priča Ronaldo.

Ronaldov otac je preminuo kada je Ronaldo imao samo 20 godina. Nikada nije vidio kako osvaja pet Liga šampiona i pet ”Zlatnih lopti”, kao ni titulu prvaka Evrope s Portugalijom.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mislim

16.09.2019 12:59

Djeca ispaštaju zbog roditelja alkoholičara, teško izlaze na pravi put, nekad, a možda nikad ne dožive sreću u pravom smislu. Pretužno je to, a sve više mladih ljudi, roditelja uživa u alkoholu.

ODGOVORITE
Name

Re:

16.09.2019 13:58

Алкохоличари су себични скотови! Ово за Роналда знам одавно. Нисам га нешто посебно симпатисао, због његове спортске надмености, али сам схватио да је ван спорта једна дубоко емотивна особа, која је много везана за читаву своју породицу. Бог му је дао да за њега зна читав свијет, али ће те трауме носити до краја живота.