ŠPA: Đordan kao rukom za Sevilju na vrhu tabele!

Đordan kao rukom sa tačno 22 metra za skok na vrh tabele! Sevilja lider Primere posle četiri kola! Selta ne može sa 9 igrača, novajlija prati Barsu! Ekipa iz Viga pretrpjela poraz pred svojim navijačima i ostala u donjem dijelu tabele.  Penali, VAR, crveni kartoni - Betis sa dva igrača manje do stigao do boda! Izuzetno zanimljiv susret spustio je zavesu na četvrto kolo španske La Lige. . .

Fudbal 15.09.2019 | 23:34
ŠPA: Đordan kao rukom za Sevilju na vrhu tabele!
Kao rukom. Kada se za fudbalera kaže da je tako postigao gol i to sa distance od tačno 22 metra, jasno je da je pogodio tamo gde golman nije bio ni blizu da dohvati. Na takav način je Đoan Đordan postigao pobedonosni pogodak za Sevilju, kojim je izveo na vrh tabele – 1:0.

Nije Sevilja imala lak posao u Vitoriji protiv Alavesa, jer iako je bila na terenu dosta bolja, imala četiri puta više šuteva na gola, imala gotovo duplo veći posed lopte, samo je taj projektil Đordana završio u mreži.

Ali, ni za jotu to ne umanjuje pobedu tima iz Andaluzije, koji je sada, posle četiri odigrana kola, zaseo na vrh tabele sa 10 bodova.

Trener Sevilje Đulen Lopetegi pružio je šansu i Nemanji Gudelju, koji je od 67. minuta bio na terenu.

Selta ne može sa 9 igrača, novajlija prati Barsu! Ekipa iz Viga pretrpjela poraz pred svojim navijačima i ostala u donjem dijelu tabele.

Odavno znamo da je teško ostvariti dobar rezultat kada tim ima isključenog igrača, ali Selta je danas otišla korak dalje pošto su u meču protiv Granade vidjeli čak dva crvena kartona!

U meču u kojem je Granada - poslije svega očekivano - slavila rezultatom 2:0, igrači Selte su dobili dva crvena kartona. Oba su bila direktna isključenja i oba su došla u prvih 30 minuta utakmice.

Prvi je zgriješio Horhe Saens, pošto je u 11. minutu s leđa startovao na Roberta Soldada. On je kramponima stao na ahilovu tetivu protivničkog napadača, što se u Primeri od ove sezone već nekoliko puta kažnjavalo direktnim crvenim kartonom. Kao i u nedavnom slučaju Luke Modrića baš protiv Selte, Saens je poslije konsultovanja VAR tehnologije bio poslan u svlačionicu.

Taman kada se igra malo razvila, domaći tim je naišao na novi hendikep. Fran Beltran je u 29. minutu zaslužio isključenje pošto je u jedan klizeći start išao visoko podignutom nogom.

Igrala je Selta preostalih sat vremena sa devet igrača i nije ni čudo da su na kraju bili rutinski poraženi. Novi član Primere je poveo u 52. minutu prvog poluvremena, odnosno u sedmom minutu nadoknade, i to pogotkom Hermana Sančeza.

Nije se dugo čekalo da Granada povisi na 2:0, a to je učinio Jangel Erera u 54. minutu utakmice. U potpunosti su gosti kontrolisali igru na Balaidosu, a Selta je na kraju meč završila bez ijednog šuta u okvir gola Ruija Silve.

Granada je ovom pobjedom stigla do 7 bodova poslije četiri kola, koliko ima i šampion Barselona. Ovakav start sezone je baš ono što je potrebno svakom novom članu Primere. Zanimljivo, naredni meč Granade biće upravo protiv katalonskog kluba.

Selta samu sebe ubila, Granada pokupila bodove na Balaidosu! Uz evrogol Erere!

Granada je odnela bodove iz Viga pobedom od 2:0, mada se mora istaći da je Selta sama sebi pucala u kolena.

Tim iz Viga je posle desetak minuta igre ostao sa jednim, a posle pola sata i sa dvojicom igrača manje. Granada nije propustila takav poklon i ozbiljnu brojčanu prednost je pretvorila u pobedu. Povratnik u Primeru ima sedam bodova posle četiri kola, što je odličan bilans. 

Problemi za Seltu su krenuli već u osmom minutu. Horhe Saenc je sa leđa namerno nagazio Soldada na Ahilovu tetivu, a po novim preporukama sudijama, to je crveni karton. Arbitar je iskoristio VAR tehnologiju, uverio se u nesportski potez Saenca i isključio ga.

Nije prošlo ni 20 minuta od isključenja Saenca, a arbitar Prijeto je opet morao do monitora za VAR tehnologiju. Ovoga puta je uhvaćen Fran Beltran koji je pogibeljno ušao u duel sa Puertasom. Opet zaslužen crveni karton.

Sa dvojicom igrača više, bilo je pitanje trenutka kada će Granada iskoristi prednost. A momenat nije mogao da bude bolji. U poslednjem napadu prvog poluvremena, u šestom minutu nadoknade, Herman Sančez je bio najviši u skoku posle kornera Montora i doneo gostima vođstvo.

Sve je bilo gtovo posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu. Janhel Erera je postigao evrogol strašnim udarcem sa 20 i kusur metar. Gledajte i uživajte...

Sa dva igrača manje i dva gola manje, Selta nije imala nikakve šanse do kraja.

Penali, VAR, crveni kartoni - Betis sa dva igrača manje do stigao do boda! Izuzetno zanimljiv susret spustio je zavesu na četvrto kolo španske La Lige...

Fudbaleri Betisa i Hetafea remizirali su u poslednjoj utakmici četvrtog kola Primere rezultatom 1:1 i tom utakmicom zatvorili vikend u Španiji.

Od starta se igralo u visokom tempu, obe ekipe ušle su ofanzivno u meč, a gosti su imali bolje prilike. Inicijativa ekipe u kojoj je Nemanja Maksimović igrao od prvog minuta isplatila se posle 14 minuta.

Antonio Baragan je nedugo pre toga bio izuzetno neoprezan, oborio je u svom kaznenom prostoru Marka Kukurelju koji je odlično utrčao iz drugog plana, VAR je potvrdio da je penal, a Haime Mata je bio precizan sa bele tačke.

Hetafe je nastavio sa napadima, a zeleno-beli sa greškama u defnazivnoj liniji. Mučili su se sa presingom Madriđana, a u 25. minutu ostali i sa desetoricom igrača na terenu.

Vilijam Karvaljo je ostao poslednji igrač odbrane svog tima, srušio je Arambarija, arbitar je prvo dao žuti karton, ali je nakon konsultacije sa ekranom kraj terena odlučio da preinači odluku i isključi Portugalca.

Uprkos crvenom kartonu, Betis je blago preuzeo kontrolu nad situacijom na terenu, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete pa se na odmor otišlo sa rezultatom iz 14. minuta.

Gosti su u drugi deo ušli sa istom energijom iz prvog, skladno su se branili, a i više su pretili pred golom Đoela Roblesa. Maksimović je odlično kontrolisao sredinu terena i bio jedan od najzaslužnijih što tim iz Sevilje nije uspeo da prodre kroz njihove linije.

Dobro se branio Hetafe do 71. minuta, ali ih je trenutak nepažnje koštao čitavog plena.

Rezervista Loren Moron je uposlio Nabila Fekira, a ovaj je oboren tek što je ušao u kazneni prostor rivala pa je glavni sudija još jednom signalizirao jedanaesterac. Iskusni Hoakin Sančez je uzeo loptu u svoje ruke, zadržao smirenost i doneo poravnanje svojoj ekipi.

Mogli su Rubijevi izabranici da dođu i do potpunog preokreta, ali im je poništen pogotak jer su nakon jednog prekida izveli kompletnu akciju dok je arbitar pokazivao žuti karton protivničkom fudbaleru.

Do nove promene rezultata moglo je da dođe ponovo u 87. minutu. Kukurelja je poslao odličan pas prema Anhelu koji se nalazio na ivici ofsajda, on je izašao sam na Roblesa i postigao pogodak, ali su okupljeni u VAR sobi odlučili da ponište taj gol.

U poslednjem minutu nadoknade desio se novi crveni karton, Loren Moron je laktom udario Suaresa pa mu je sudija pokazao direktan put u svlačionicu.

To je bio i poslednji trzaj utakmice, obe ekipe će morati da se zadovolje bodom iz ovog "tvrdog" duela, a to će na tabeli ostaviti domaćina na četiri boda, dok će gosti sa tri poena ostati u zoni ispadanja.

Betis crveneo, pa uzeo bod sa penala protiv Hetafea. Gostujućim fudbalerima bilo je mnogo lakše, jer je u 25. minutu isključen Karvaljo.

Ne može Betis da se sastavi na početku nove sezone u Primeri. Pobeda nad Leganjesom nije trgnula fudbalere iz Sevilje, koji su danas ponovo odigrali veoma slabo, ali nekako iščupali bod i pored činjenice da su na kraju ostali sa devet igrača na terenu, 1:1 (0:1).

Gosti su angažovano krenuli već od samog starta. Imali su terensku inicijativu, a Betis nije uspevao da se snađe u tom haosu. Igrali su domaći oštro, pa je sudija Gonzales već do 13. minuta utakmice podelio dva žuta kartona igračima u zelenim dresovima. A onda se dva minuta kasnije odlučio i da pokaže na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Haime Mata. Golman Betisa poleteo je u jednu stranu, a lopta je završila u potpuno drugoj strani mreže, pa su gosti tako došli do vodstva.

Samo deset minuta kasnije kontru Hetafea nepropisno zaustavlja Vilijam Karvaljo. Nije fudbaler Betisa bio poslednji igrač odbrane, ali je startovao veoma neoprezno, pa mu je sudija Gonzales pokazao put u svlačionicu.

Nastavili su gosti da napadaju i do kraja poluvremena, najbolju šansu su imali u trećem minutu nadoknade preko Moline, ali je Robles ipak uspeo da odbrani taj šut.

Zanimljivo, u drugo poluvreme znatno angažovanije ulazi Betis koji prvi preti preko Alfonsa u 58. minutu. Pokušao je trener Hetafea da promeni stvari uvođenjem Anhela i Timora, ali samo je napravio kontraefekat.

Đene Dakonam je u 72. minutu načinio prekršaj u kaznenom prostoru, a nekako se očekivalo da sudija Gonzales sve izniveliše i dosudi penal. To je i učinio, a odgovornost je preuzeo Žoakin koji je bez ikakvih problema poravnao rezultat.

Nastavilo se sa nervoznom igrom. Hetafe je u 87. minutu postigao gol, ali je on poništen na intervenciju iz VAR sobe zbog minimalnog ofsajda na samom početku akcije. Fudbaleri gostujućeg sastava morali su samo da se pomire sa odlukom glavnog sudije. Rasplamsala se bitka u nadoknadi vremena, pokušali su i jedni i drugi da dođu do pobede, a u žaru borbe direktan crveni karton dobio je Loren zbog udarca u glavu laktom. Reklo bi se, prestrogo.

Vremena nakon toga nije bilo da Hetafe udari i po poslednji put, pa su i jedni i drugi morali da se zadovolje sa po jednim osvojenim bodom. Naravno, mnogo zadovoljniji ishodom biće domaćini koji su konačno isplivali iz zone ispadanja, a tamo ostavili današnjeg gosta.

REZULTATI 4. KOLA:

subota:

Real Madrid - Levante 3:2 (3:0)
/Benzema 25, 31, Kazemiro 40 - Majoral 49, Melero 75/

Leganes - Viljareal 0:3 (0:2)
/Moreno 26, 90+3, Silva 39ag/

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Odegard 58, Monreal 61/

Barselona - Valensija 5:2 (2:1)
/Fati 2, De Jong 7, Pike 51, Suarez 61, 82 - Gameiro 27, Gomez 90+2/

nedelja:

Eibar - Espanjol 1:2 (0:0)
/Ramis 58 - Ferejra 76, Granero 79/

Alaves - Sevilja 0:1 (0:1)
/Đordan 37/

Selta - Granada 0:2 (0:1)
/Sančez 45+7, Erera 54/

Valjadolid - Osasuna 1:1 (0:0)
/Ervias 65 - Ibanjez 81/

Betis - Hetafe 1:1 (0:1)
/Mata p. 14 - Hoakin p. 72/

odigrano u petak:

Majorka - Atletik Bilbao 0:0

TABELA: Sevilja 10, Atletiko Madrid 9, Real 8, Atletik Bilbao 8, Sosijedad 7, Barselona 7, Granada 7, Levante 6, Osasuna 6, Viljareal 5, , Alaves  5, Valjadolid 5, Valensija 4, Majorka 4, Selta 4, Espanjol 4, Betis 4, Hetafe 3, Eibar 1, Leganes 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar