ITA: Miha iz bolnice "zaslužan" za preokret Bolonje!

Trener Bolonje Siniša Mihajlović je pred Brešu poručio fudbalerima da igraju kao da im je ovo posljednji meč, što je rezultiralo povratkom poslije minusa od dva gola (3:4). Nenad Tomović skrivio penal, pa asistirao u preokretu SPAL-a 2:1.  Vatrometi u Breši i Parmi, slom Lacija u 92'! Bolonja napravila čudo, proradio Kaljari! Uzbudljivo popodne na Čizmi. . .  Milan se mučio, dok igrač Verone nije igrao rukom! Čitav meč odigrao je Darko Lazović, ali nije uspio da donese makar bod svojoj ekipi. . .

Fudbal 15.09.2019 | 23:27
ITA: Miha iz bolnice "zaslužan" za preokret Bolonje!
Vatromet golova u Seriji A u standardnom nedeljnom terminu. Na tri utakmice u Breši, Parmi i Ferari je viđeno čak 14 golova.

Najzanimljivije je bilo u Breši gde je domaćin bio na pragu pobede protiv Bolonje, a onda ostao i bez boda – 3:4.

Podvig je napravila Bolonja bez Siniše Mihajlovića na klupi. Mihu je zamenio pomoćnik i kum Miroslav Tanjga i uspeo da napravi veliki preokret. Breša je posle 19 minuta goolovima Alfreda Donarume vodila 2:0. Najbolji strelac Serije B iz prošle sezone je prvo načeo goste udarcem glavom, a onda i nogom. Mogla je Breša da vodi 3:0, ali je Skorupski odbranio zicer Romula.

Golman Joronen je u 36. minutu lošom procenom častio Bolonju i Matiju Banija golom nade, ali je Kistana u finišu poluvremena zakucao loptu glavom posle kornera Tonalija za mirnih 3:1 na poluvremenu.

A onda je usledilo ludo drugo poluvreme. Desena je sa samom startu drugog dela igre dobio crveni karton i dao Bolonji nadu u preokret. Nije prošlo ni deset minuta i Bolonja je iskoristila igrača više. Orsolini je asistirao Palasiju koji je sa metar gurnuo loptu u mrežu. U 60. minutu je Bolonja izjednačila golom Densvila posle kornera i krenula ka celom plenu. Orsolini je u 80. minutu postigao pobedonosni gol i krunisao odličnu partiju, a Sansone je imao šansu i za 5:3, ali je pogodio stativu.

Uzbudljivo je bilo i u Parmi gde je domaćin položio oružje pred silno pojačanjim Kaljarijem – 1:3. Sardi su u prva dva kola doživeli dva poraza i bilo je za očekivati da prorade. Defanzivac Luka Ćepiteli je šokirao Tardini sa dva gola u prvom poluvremenu i vođstvo gostiju od 2:0.

Uspela je Parma da smanji na 1:2 posle nepunih sat vremena igre. Veliko pojačanje Mateo Darmijan je na debiju asistirao za Barilju i nadu Krstaša. Ali proradio je debitant i na drugoj strani. Đovani Simeone je u prvom meču za Kaljari postigao sjajan gol. Vukao je loptu sa centra a onda udarcem sa 18 metara pogodio ugao Parminog gola. Do kraja je protivnik Parme bila i VAR tehnologija. Poništen gol, pa poništen penal. Bilo je to previše za Krstaše.

Lacio je ohlađen u Ferari pošto je SPAL slavio 2:1 golom u drugom minutu nadoknade meča. Nenad Tomović je igrao rukom i skrivio penal za vođstva Lacija. Imobile je bio siguran sa beče tačke. Ali je SPAL uspeo da preokrene. Petanja je posle nešto više od sat vremena igre iskoristio gužvu pred golom Lacija, da bi pobedu doneo Kurtič golom u 92. minutu pošto je iskoristio otpadak.

Fantastičan meč u Breši!

Bolonja je u nedjelju uspjela se vrati poslije dva gola zaostatka i zabilježi pobjedu na stadionu "Mario Rigamonti" i to bez srpskog trenera Siniše Mihajlovića, koji je zbog primanja druge doze hemoterapije u borbi sa leukemijom, bio opravdano odsutan.

BREŠA - BOLONJA 3:4 (3:1)

Ali, i kad nije fizički na klupi, prisutan je duhom!

Njegova poruka iz bolnice "da igraju u Breši kao da im je ovo posljednja utakmica", jako je motivisala igrače jer se Bolonja nijednog trenutka nije predavala uprkos zaostatku od 2:0 i 3:1.

Domaćin je već u 20. minutu stekao dva pogotka prednosti zahvaljujući Alfredu Donarumi, koji je postigao 18 golova na posljednjih 17 mečeva Breše, uključujući i prošlosezonske nastupe u Seriji B.

Matija Bani je smanjio na 2:1 glavom s peterca pogodivši nakon centaršuta Nikole Sansonea, ali je nada u preokret trajala samo šest minuta nakon što je Andrea Ćistana ponovo odveo domaće na "plus dva" - 3:1.

Kad je početkom drugog dijela zbog simuliranja isključen Danijele Desena, opet se pojavila nada da Bolonja može barem do izjednačenja, što se i dogodilo već u 60. minutu.

Najprije je mrežu Jesea Joronena pogodio u 56. minutu pogodio Rodrigo Palasio, da bi četiri minuta kasnije Andrea Poli poravnao na 3:3.

Mihin tim je konačan udarac domaćinu zadao u 80. minutu nakon lijepe akcije i još ljepšeg volej udarca Rikarda Orsolinija.

Gosti su mogli u 90. minutu da kompletiraju "petardu" poslije udarca Sansonea, ali je stativa spasila Brešu.

TOMOVIĆ SE ISKUPIO ZA PENAL U PREOKRETU PROTIV LACIJA 

SPAL je takođe napravio preokret u dvoboju sa favorizovanim Laciom, koji se propisno ispromašivao u prvom dijelu, a onda i bespotrebno povukao, što je domaćin iskoristio da stigne do pobjede (2:1).    

Lacio je poveo pogotkom kapitena Ćire Imobilea iz jedanaesterca, koji je zgriješio srpski internacionalac Nenad Tomović zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Prethodno su Rimljani pogodili stativu nakon udarca Felipea Kaiseda, da bi poslije vođstva propustili još dvije odlične šanse da udvostruče prednost. Najprije je golman Ertrit Beriša sjajno odbranio šut Luisa Alberta, da bi Kaisedo bio za malo neprecizan u izglednoj situaciji pred golom SPAL-a.

Kazna za ove promašaje uslijedila je poslije sat vremena igre, kada se Tomović sjajnim spuštanjem lopte i asistencijom Andrei Petanji iskupio za penal iz prvog poluvremena.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić ušao je u igru s klupe u 68. minutu umjesto Lukaša Leive, ali nije uspio da pomogne nebesko-plavima da stignu do trijumfa u Ferari.

Ne samo da gosti nisu uspjeli da pobijede, već je u sudijskoj nadoknadi, slovenački fudbaler Jasmin Kurtić majstroski pogodio za preokret i prvu pobjedu SPAL-a.

Roma se zaigrala, Berardi "zakasnio“! Dva lijepa gola postigao je Domeniko Berardi ekipi Rome na Olimpiku, ali Sasuolo nije mogao do preokreta poslije 0:4 na poluvremenu.

Četiri gola postigla je Roma u 33 minute igre protiv Sasuola, a nakon toga u nastavku još dve stative i prečke, da bi potomu nastavku potpuno stala.

Kada je Domeniko Beradi prelijepim udarcem iz slobodnjaka u 52. minutu matirao Lopeza niko nije brinuo zbog tog „utješnog“ gola, ali kada je u 73. minutu smanjio na 4:2 stvari su se zakomplikovale.

Ipak, 0:4 iz prvog poluvremena bio je preveliki zaostatak za ekipu Roberta De Zerbija, koja nije uspjela da u sedmom gostovanju na Olimpiku izvuče peti remi.

Poslije dva remija na startu prvenstva Roma je u trećem kolu Serije A konačno upisala i prvi trijumf rezultatom 4:2, uz pogodak Henrika Mkhtarjana na debiju u dresu „vučice.

Roma – Sasuolo 4:2 (4:0)
/Kristante 12, Džeko 19, Mkhtarjan 22, Klajvert 33 – Berardi 52, 73/

Aleksandar Kolarov se uzalud namještao da izvede jedanaesterac  u četvrtom minutu, jer je on poništen nakon reakcije iz VAR sobe, međutim, nije mnogo trebalo njegovim saigračima da natrpaju mrežu Andree Kosiljija.

Samo osam minuta kasnije iskusni čuvar mreže je vadio loptu iz mreže poslije pogotka Kristantea koji je poslije kornera odlično skočio na prvoj stativi i poslao loptu u mrežu.

Već u 19. minutu bilo je 2:0, poslije srpsko-bosanske kombinacije. Kolarov je poslao loptu u peterac, a Edin Džeko postavio nogu i to je bilo dovoljno da prevari golmana gostiju.

Odbrana Sasuola u tim trenucima praktično nije postojala  i fudbaleri Rome sa nevjerovatnom lakoćom prilazili su golu Konsiljija.

Pelegrini je u 22. minutu gurnuo loptu za Henrika Mkhtarjana, a jermenski reprezentativac rutinski ju je proslijedio u mrežu na svom debiju u dresu „vučice“.

Džastin Klajvert u nekoliko navrata  brzim ubacivanjima po strani pravio je probleme bekovima, ali i štoperima Sasuola, koji su u 33. minutu pokušali da ga uhvate u ofsajd zamku.

Pelegrini je još jednom poslao završni pas, zastavica pomoćnika ostala je dole, a mladi Holanđanin bez problema je poslao loptu pored Konsiljija za velikih 4:0 i potpuni potop Sasuola.

Igrači Sasuola ipak nisu potpuno pali na mjesttu gdje su znali u prošlosti da osvoje bodove.

U prethodnih šest duela u Rimu čak četiri puta je Sasuolo izvukao remi i možda je to bio motiv igračima u zeleno-bijelom, da poslije početne ofanzive „Vučice“ na startu drugog poluvremena  uzvrate još jače.

Dve stative i prečku pogodili su fudbaleri Rome, prije nego što se zatresao okvir gola na drugoj strani.

Berardi je izveo slobodnjak, Florenci je legao iza svog zida da spriječi eventualni udarac po zemlji, ali je lopta pogodila prečku i odsjela u mreži – 4:1.

Sasuolo je preuzeo inicijativu  i u 73. minutu stigao do novog pogotka.

Dankan je centrirao, Kaputo propustio za Berardija koji je svojim petim golom u sezoni izbio na prvo mjesto liste strijelaca.

Roma ipak nije dozvolila iznenađenje na Olimpiku i na kraju je upisala prvi trijumf u sezoni.

Milan se mučio, dok igrač Verone nije igrao rukom! Čitav meč odigrao je Darko Lazović, ali nije uspio da donese makar bod svojoj ekipi...

Mučili su se i mučili igrači Milana, ali ipak imaju nova tri boda!

"Rosoneri" su gostovali na legendarnom "Bentegodiju" ekipi Verone i već od 21. minuta posao im je olakšan poslije isključenja Stepinskog, međutim to je značilo povlačenje domaćina i probleme Đampaolovom timu u probijanju defanzivnog bloka.

Do poluvremena su bili bez šanse, potom su malo "zaigrali" ulasko Anta Rebića, da bi se ključni trenutak utakmice odigrao u 68. minutu.

Turski fudbaler Hakan Čalhanoglu se namjestio na šut, u blok mu je ušao Koraj Gunter, međutim fudbaler iz Njemačke je intervenisao rukom i sudija je potom pokazao na "bijelu tačku" odakle je pogodio Kšištof Pjontek.

VERONA - MILAN 0:1 (0:0)

Ovo je druga uzastopna pobjeda "rosonera" u Seriji A, nakon početnog poraza od Udinezea, a zanimljivo je da nikako nisu mogli da postignu i drugi gol i privedu meč mirnije kraju...

Vidjeli smo još jedan gol Kšištofa Pjonteka u 82. minutu, međutim poništen je nakon intervencije iz VAR sobe, pošto je dosuđen faul na golmanu Silvestriju, međutim ni to nije dalo potrebnu energiju Veroni da do kraja šokira Milan.

Čak ni kada je u 96. minutu Davide Kalabrija dobio crveni i "izjednačio" odnos snaga.

Čitav meč za Veronu odigrao je Darko Lazović, kao lijevi bočni, dok je golman Boris Radunović utakmicu posmatrao sa klupe za rezerve.

U prvom poluvremenu Vučica, u drugom malo jagnje: Roma sa dva lica protiv Sasuola, Mhitarjan pogodio na debiju. Rimljani odigrali najbolje poluvreme od početka sezone, ali su potom doživeli već viđeni pad u igri - 4:2.

Posle prvih 45 minuta utakmice između Rome i Sasuola navijači Vučice su mogli da uzviknu: Ovo je Roma koju želimo da gledamo! Vučica koja "proždire" rivala igra brz i dopadljiv fudbal, postiže golove. Rimljani gazili Sasuolo na Olimpiku i na poluvremenu vodili sa 4:0,  ali su onda doživeli veliki pad, primili dva gola i pokvarili sjajan utisak iz prvog dela igre - 4:2.

Paulo Fonseka je reprezentativnu pauzu očigledno iskoristio da zategne redove svog tima, u čemu je delimično uspeo. Vučica je silovito napadala, ali je umela i da suzi prostor ispred svog gola, što nije činila u prva dva kola, kada je promaja ozbiljno duvala pred golom Pau Lopeza. Ovoga puta to nije slučaj u prvom poluvremenu, jer su prostor između između poslednjih linija odlično pokrili Kristante i Veretu, ali su na kraju i oni popustili kao i ostatak tima.

Odlično prvo poluvreme  odigrao je Lorenco Pelegini, koji je imao "het-trik" asistencija. Namestio je gol Kristanteu, prvenac Mhitarjana, kao i prvi pogodak Džastina Klajverta u ovoj sezoni. Drugi pogodak u fanstatičnom prvom poluvremenu domaćina bio je rezultat sjajnog tandema Kolarov - Džeko. Kapiten Orlova je centrirao, a kapiten Zmajeva bio na pravom mestu. Kolarov je takođe bio izuzetno raspoložen, konstantno je probijao po levom boku i slao upotrebljive lopte, posle kojih je Džeko još koji put mogao da zatrese mrežu rivala. Vučica je bukvalno u fenomenalnom prvom poluvremenu mogla da vodi sa šest-sedam golova prednosti. Ali se onda sve promenilo.

Gosti iz Ređo Emilije su u nastavak meča ušli rešeni da drastično poprave utisak i u tome su uspeli. Sve je počelo evrogolom Domenika Berardija u 53. minutu iz slobodnog udarca. Vučica je potom mogla da razreši svaku dilemu, kada se u novoj odličnoj prilici našao Klajver, ali nije uspeo, pa je usledila nova kazna. Ponovo je uprvom planu bio Domeniko Berardi, koji je dodavanje Dankana i lucidan potez Kaputa krunisao još jednim golom.

Imao je gostujuć tim još nekoliko dobrih pokušaja da dodatno kazni smušenost u igri domaćina, ali nije uspeo, pa su bodovi zasluženo ostali u Rimu. Vučica sada ulazi u paklen ritam, s obzirom da je očekuje meč sa Bašakšehirom u Ligi Evrope, a potom i prvensveni mečevi sa Bolonjom i Atalantom.

Milan se u Veroni spasao sa bele tačke, ali igra ne obećava pred derbi... Pjontek porodio pobedu na Bentegodiju.

Milan je zabeležio drugu pobedu u sezoni, ali nikome nije dokazao da je na dobrom putu i da je kandidat za Ligu šampiona.

Rosoneri su večeras slavili na gostovanju u Veroni (2:0) golom Kšištofa Pjonteka iz penala. Međutim, igrom nisu impresionirali, a imali su igrača više od 21. minuta. Već sledećeg vikenda Milan čeka gradski derbi sa zahuktalim Interom.

Milanov trener Marko Đampaolo je opet izveo tim u formaciji 4-3-2-1 i opet se Milan mučio da stvori šanse i dođe do pobede kao u prošlom kolu protiv Breše. Iako je dvadesetak minuta u prvom poluvremenu imao igrača više, Milan nije uspeo da uputi ni šut u okvir gola. Isključenje je sredinom prvog poluvremena zaradio domaći napadač Stepinski koji je nogom išao na glavu Musakija i zasluženo je isključen.

Međutim, brojčana prednost nije donela ništa Milanu. Štaviše, najbolju šansu u prvom poluvremenu je imala Verona sa igračem manje. Valerio Vere je maestralno primio loptu i šutirao iz prve u Donarumu.

Đampaolo je na poluvremenu lansirao veliko pojačanje Anta Rebića i uveo ga umesto Pakete. Međutim, Rosoneri su nastavili da se odbijaju o defanzivni bedem domaćina. Upravo je Rebić imao prvu šansu za Milan na meču, ali je slabo šutirao iz peterca. Hrvat je uspeo da razmrda Milan, pa je ubrzo usledila još jedna šansa. Kalabrija je sjajnim šutem sa 18 metara pogodio stativu. Nekoliko minuta kasnije je Vere na drugoj strani pogodio stativu.

I onda penal!

Čalhanoglu je šutirao, Ginter igrao rukom, a Pjontek pogodio sa bele tačke.

Nastavio je Milan da juri drugi gol, Pjontek je uspeo i da zatrese mrežu, ali mu je sudija poništio pogodak posle gledanja snimaka zbog faula nad golmanom. Pokušala je i Verona da uradi nešto u finišu meča, ali nije uspela. Uzbuđenja su viđena u poslednjem minutu nadoknade kada je došlo do kontroverzne situacije na ivici Milanovog šesanesterca. Kalabrija je na 16 metara srušio Pesinu i zaradio crveni karton. Akciji je prethodio ofsajd, a faul je skoro izvesno bio unutra. Sudija se odlučio za kompromisno rešenje. Nije svirao ofsajd, ali ni penal već slobodnjak sa 16 metara. Velosov šut je izblokiran, a na loptu je natrčao Lazović čiji strašan šut je završio nekoliko centimetara pored Donarumine stative. 

Na kraju, Milan je zaslužio pobedu. Ne veću od ove minimalne.

SERIJA A - 3. KOLO:

Đenova - Atalanta 1:2 (0:0)
/Krišito 90+1 pen - Murijel 64 pen, Zapata 90+5/

Breša - Bolonja 3:4 (3:1)
/Donaruma 10, 19, Ćistana 42 - Bani 36, Palasio 56, Poli 60, Orsolini 80/

Parma - Kaljari 1:3 (0:2)
/Barila 58 - Ćepiteli 23, 39, Simeone 77/

SPAL - Lacio 2:1 (0:1)
/Petanja 63, Kurtić 90+2 - Imobile 15 pen/

Roma - Sasuolo 4:2 (4:0)
/Kristante 12, Džeko 19, Mkhtarjan 22, Klajvert 33 – Berardi 52, 73/

Verona - Milan 0:1 (0:0)
/Pjontek 69/

Odigrano u subotu:

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Mertens 13, 69/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

U ponedeljak:

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Inter 9, Bolonja 7, Juventus 7, Torino (-1) 6, Napoli 6, Atalanta 6, Milan 6, Roma 5, Verona 4, Lacio 4, Đenova 4, Sasuolo 3, SPAL 3, Parma 3, Breša 3, Udineze 3, Fiorentina 1, Kaljari 0, Leće (-1) 0, Sampdorija 0.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar