Španija šampion: "Furija" ponovo na krovu svijeta

Košarkaši Španije drugi put u istoriji postali su šampioni sveta, pošto su u finalu Mundobasketa u Kini savladali Argentinu sa 95:75. Iskustvo i granitna odbrana španskog tima doneli prvu titulu od 2006. godine, Argentina, posle 2002. i Indijanopolisa, opet dolazi do srebrne medalje. Skola zaustavljen, Rubio predvodio "furiju", uz svesrdnu pomoć Gasola, Ljulja, Fernandeza i Ernangomeza.

Svijet 15.09.2019 | 16:23
Španija šampion: "Furija" ponovo na krovu svijeta
Košarkaši Španije ubedljivo su savladali Argentinu 95:75 i postali šampioni sveta na Mundobasketu u Kini.
 
Izabranici Serđa Skariola opravdali su ulogu favorita i bez izgubljenog meča popeli se na krov sveta, drugi put u istoriji posle Japana 2006. godine.

U finalnom meču u Pekingu, Španija je potpuno zaustavila najbolje igrače Argentine, Kampaca i Skolu, i dominantno stigla do titule šampiona sveta,

Skola je prve poene na meču iz igre postigao sredinom poslednje četvrtine, na kraju završio meč sa osam poena i osam skokova.

Na drugoj strani, Španci su igrali raznovrsno u napadu, uspeli da kazne sve propuste u odbrani Argentine, rasporedili poene na dobar broj igrača i kontrolisali meč od početka do kraja.

Za najboljeg igrača finala proglašen je Riki Rubio, koji je postigao 20 poena, uz sedam skokova. Ljulj je dodao 15, Mark Gasol 14, a Fernandez, Huančo i Vili Ernangomez po 11 poena.

Gabrijel Dek bio je najefikasniji u timu Argentine sa 24 poena.

Španija je tako stigla do druge titule šampiona sveta u istoriji, dok je Argentina, drugi put u 21. veku, poražena u finalima i moraće da se zadovolji srebrom.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar