ŠPA: Espanjol do preokreta za dva minuta!

Tim iz Barselone preživeo gostovanje na Ipurui.  Espanjol blickrigom osvojio Eibar, Dmitrović nemoćan.  Katalonski klub brzopoteznim preokretom u drugom poluvremenu stigao do prve pobede u Primeri.

Fudbal 15.09.2019 | 15:34
ŠPA: Espanjol do preokreta za dva minuta!
Imao je Eibar sve u svojim rukama protiv Espanjola, ali je sve i prosuo za dva minuta. Tim iz Barselone preživeo je gostovanje na Ipurui, od 0:1 stigao je do pobede od 2:1 (0:0) i tako upisao tri izuzetno važna boda.

U prvom poluvremenu nije bilo previše interesantno, pa se na odmor otišlo bez golova. Ali, prvi udarac je zadao Eibar. U 58. minutu je Ramis postigao gol, usledilo je veliko radovanje i pola sata pre kraja delovalo je da će sva tri boda ostati na Ipurui.

Ipak, Espanjol nije tako mislio... Mirno su gosti primili vest da su primili gol, a onda za dva minuta uspeli sve potpuno da preokrenu. Na zanimljiv način.

Fereira je dao gol u 76. minutu kada je uspeo da gurne loptu ispod Marka Dmitrovića i da izjednači. Fereira je potom odmah zamenjen, u igru je ušao umesto njega Granero i već posle dva minuta doneo pobedu Espanjolu.

Našao se na pravom mestu u pravo vreme i matirao Dmitrovića.

Espanjol je na ovaj način stigao do prve pobede u sezoni, dok je Eibar od gotovog napravio veresiju i doživeo je jako bolan poraz. Treći u sezoni uz samo jedan remi.

Čak je na kraju utakmice Espanjol ostao sa igračem manje jer je Naldo dobio drugi žuti karton, ali to nije promenilo stanje na tabeli.

Eibar i Espanjol su u međusobnom okršaju rešavali pitanje hoće li ko od dva tima konačno upisati pobedu u domaćem prvenstvu i mada su domaći bili u dobroj poziciji, gosti iz Barselone se kući vraćaju sa sva tri boda.

Nedeljni program Primere otvoren je na Ipurui, a drugo poluvreme je donelo sve ono što smo priželjkivali. U prvih 45 minuta je domaći Eibar bio bolji i nešto konkretniji, ali nisu uspeli da stave na test golmana Dijega Lopeza. Tek poneki udarac za oba tima nije doneo promenu rezultata.

Ipak, drugi deo meča je sve to nadomestio. Prva izbuđenja su viđena pred golom Espanjola, da bi Eibar konačno poveo u 58. minutu. Strelac je bio Ivan Ramis i to na dodavanje Fabijana Oreljane. Bio je to ujedno i prvi udarac u okvir gola na čitavom meču.

Ali nije se Espanjol predavao. Katalonci su polako postajali sve aktivniji u napadačkoj igri, pre nego što su u tri minuta uspeli da naprave potpuni preokret. Prvo je Fakundo Ferejra u 76. minutu izjednačio, da bi Marka Dmitrovića u 79. savladao i Esteban Granero, doduše posle velike greške njegove odbrane.

Eibar je živnuo u poslednjih desetak minuta, pokušavajući da bar spasu bod, ali bezuspešno. Nijedan od dva golmana na meču nije zabeležio nijednu odbranu, pa je Espanjol uspeo da pobegne iz zone ispadanja.

Dmitrovićev Eibar ostaje pretposlednji sa jednim bodom posle četiri odigrane utakmice.

REZULTATI 4. KOLA:

subota:

Real Madrid - Levante 3:2 (3:0)
/Benzema 25, 31, Kazemiro 40 - Majoral 49, Melero 75/

Leganes - Viljareal 0:3 (0:2)
/Moreno 26, 90+3, Silva 39ag/

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Odegard 58, Monreal 61/

Barselona - Valensija 5:2 (2:1)
/Fati 2, De Jong 7, Pike 51, Suarez 61, 82 - Gameiro 27, Gomez 90+2/

nedelja:

Eibar - Espanjol 1:2 (0:0)
/Ramis 58 - Ferejra 76, Granero 79/

Alaves - Sevilja 14.00
Selta - Granada 16.00
Valjadolid - Osasuna 18.30
Betis - Hetafe 21.00

odigrano u petak:

Majorka - Atletik Bilbao 0:0

TABELA: Atletiko Madrid 9, Real 8, Atletik Bilbao 8, Sevilja (-1) 7, Sosijedad 7, Barselona 7, Levante 6, Viljareal 5, Osasuna (-1) 5, Alaves (-1) 5, Granada (-1) 4, Valensija 4, Selta (-1) 4, Valjadolid (-1) 4, Majorka 4, Espanjol 4, Betis (-1) 3, Hetafe (-1) 2, Eibar 1, Leganes 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar