Priča: Opasna zavisnost od Marina...

Srpski šampion još jednom pokazao da može da se nađe u ozbiljnim problemima kada nekadašnji reprezentativac Nemačke nije na terenu.

Fudbal 15.09.2019 | 18:46
Priča: Opasna zavisnost od Marina...
Crvena zvezda se protekle večeri teškom mukom domogla pobede protiv Inđije, ali je navijače srpskog šampiona daleko više zabrinuo problem u organizaciji igre protiv daleko slabijeg protivnika na terenu. Crvena zvezda nikako nije uspevala da probije bedem ispred protivničkog gola, Milan Pavkov je praktično tokom čitave utakmice bio potpuno odsečen od veznog reda, koji je delovao bezidejno i nemoćno da pronađe put do situacije koja bi ozbiljno ugrozila protivnika. Utakmica sa Inđijom je jasno pokazala koliko ovaj tim Vladana Milojevića zavisi od svog najboljeg igrača Marka Marina. I to baš protiv rivala kao što je ekipa Srđana Blagojevića, koja se umešno, dvostrukim blokom ispred svog gola, branila od napada crveno-belih.

Milojević je protiv Inđije na prirodnu poziciju stavio Mirka Ivanića, koji je pokušavao da promeni situaciju na terenu kod vođstva protivnika, ali nije uspeo da pronađe pukotinu u defanzivnom bloku rivala. Nijedan od pasova bivšeg igrača BATE Borisova nije spojio Pavkova sa golom, mada je takođe bilo vidljivo da je i golgeter iz Begeča nakon osetne pauze zbog povrede ostao bez ritma.  Situacija se donekle promenila u Zvezdinu korist ulaskom Miloša Vulića, koji je na svoj način pretio sa distance i nekoliko puta ozbiljno uzdrmao Prekovića. Ipak, svima je na stadionu Rajko Mitić, pa i igračima Crvene zvezde koji su bili na terenu, bilo jasno da bi to sa Markom Marinom išlo daleko lakše.

Zavisnost Zvezdine igre od Marka Marina je postala prilično ozbiljna za srpskog šampiona u situacijama kada kao protiv Inđije mora da se pronađe „prečica“ do protivničkog gola. Pojedini navijači Crvene zvezde skloni su procenama da je ovaj tim Vladana Milojevića gotovo 50 posto slabiji bez Marka Marina na terenu. I to ne samo zbog fudbalskog umeća nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, već zbog činjenice da samo njegovo prisustvo na terenu i težnja ka posedu lopte i kreiranju akcija ozbiljno odvlači pažnju protivničkih igrača i pruža daleko više prostora ostalim ofanzivcima Crvene zvezde. Nije potrebno biti neki veliki fudbalski ekspert da bi bilo jasno da srpskom šampionu bez Marina na terenu ozbiljno ponestaje kreacije, a pojedinim trenucima, kao sinoć protiv Inđije, gotovo je i nema.

Može da zvučni čudno, ali daleko manje bi se osetilo odustvo Zvezdinog plejmejkera u nekoj velikoj evropskoj utakmici, protiv snažnog rivala, nego što je to bio slučaj u sinoćnom meču. Jednostavno, srpski šampion se u takvim mečevima drugačije postavi na terenu, ne insistira na posedu, već traži način da odgovori iz kontranapada, što mu daleko više prija. Ali, onog trenutka kada protivnički tim stane u blok, grčevito se brani i ispucava loptu sa svoje polovine, tada srpski šampion ulazi u problem. U ovom trenutku deluje da za takvu vrstu komplikacija rešenje može da pronađe samo Marko Marin.

Inđija je donekle prezentovala primer ostalim ekipama iz domaćeg prvenstva na koji način može da se zaustavi šampion, a na stručnom štabu Vladana Milojevića je sada da pokuša da pronađe model po kojem bi ovakvi mečevi kao i do sada predstavljali rutinsku stvar za njihovu ekipu. Crvenu zvezdu u sredu očekuje meč sa Bajernom, koji rezultatski, zbog kvaliteta protivnika, može da bude ozbiljno negativan za srpskog šampiona, ali nema nikakve sumnje da će na terenu svaki igrač u ekipi Vladana Milojevića besprekorno znati na koji način da odradi svoju ulogu. Ipak, već za vikend srpskog šampiona očekuje večiti derbi sa Partizanom, kada bi prevagu mogla da napravi ekipa koja će na sredini terena uspostaviti dominaciju na terenu. Tada će ponovo u prvom planu biti Marko Marin.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar