ITA: De Paul "častio“ Inter, debitovao Aleksis Sančez!

Inter zasjeo na vrh tabele pobjedom nad Udinezeom kojoj je kumovala "glupost“ i crveni karton Rodriga De Pola.  Konteov Inter ne greši, De Paul ošamario Kandrevu i naškodio Udinezeu! Nerazuri na vrhu tabele Serije A.

Fudbal 14.09.2019 | 23:35
ITA: De Paul "častio“ Inter, debitovao Aleksis Sančez!
Juventus nije uspeo da dobije Fjorentinu, ali Inter u ovoj sezoni - ne greši. Dočekali su Nerazuri Udineze i uspeli su da vežu novu pobedu, upišu nova tri boda koja ih sada drže na vrhu tabele Serije A. Tim Antonija Kontea slavio je protiv Udinezea s 1:0 (1:0).

Veoma bitan detalj se dogodio u 35. minutu kada je igrač Udinezea De Paul udario Kandrevu šamarom i tako dobio crveni karton. Bio je nezadovoljan De Paul zbog ranijeg faula Kandreve, a bilo je tu sigurno i nekih provokativnih prozivki. De Paul nije izdržao.

To je ostavilo goste iz Udina sa igračem manje i olakšalo je posao Nerazurima. Preostalo im je samo da materijalizuju tu prednost.

Nisu mnogo čekali navijači Intera da se to dogodi. Već u 44. minutu Godin je uposlio Sensija, a ovaj je glavom poslao loptu u mrežu i na efektan način doveo Inter u prednost. Postigao je Inter gol na vreme i to mu je olakšalo posao u nastavku utakmice.

Imao je Inter i stativu pored gola Sensija koji baš dobro igra na početku ove sezone. Zaista se pokazao kao odlično pojačanje za Inter.

Inter je imao terensku incijativu na ovoj utakmici, velikim delom je imao i igrača više pa mu je sve to olakšavalo posao.

Možda ovo nije bila najbolja utakmica Intera, ali je vrlo važno po Konteov sastav da je nastavio da pobeđuje i da kada se pogleda na tabelu Interovo ime stoji na vrhu, a na to generalno nisu navikli, obično je tamo Juventusovo ime. Samo je pitanje da li Inter može da izdrži trku sa Starom damom. Trku za Skudeto koja nije sprint već maraton.

Početak za Inter ne može biti bolji.

Kiks  Juventusa u Firenci iskoristio je Inter i minimalnom pobjedom protiv Udinezea zauzeo prvo mjesto na tabeli Serije A.

Ekipa Antonija Kontea upisala je treći trijumf i isto toliko mečeva, iako je strepila do posljednjeg zvižduka, čak i sa igračem više na terenu.

Trenutak odluke desio se u 35. minutu kada je možda i najbolji igrač Udinezea, Rodrigo De Pol napravio pravu glupost zbog koje je morao odmah u svlačionicu.

Antonio Kandreva dobacio je nešto Argentincu, a ovaj ga je ošamario i napravio „medveđu“ uslugu svom timu.

„Neroauzuri“ su brojčanu prednost iskoristili desetak minuta kasnije.

Stefano Sensi, fudbaler koji je na "Meacu“ stigao ljetos iz Sasuola, požrtvovano se bacio na centaršut još jednog novajlije, Dijega Godina i lijepim pogotkom glavom donio prednost Interu.

Udineze se do kraja utakmice borio, ali sa desetoricom na terenu pružio dobar otpor domaćinu, ali nije uspio da ozbiljnije zaprijeti Handanoviću, dok je na drugoj strani Huan Muso imao mnogo više posla.

Argentinski golman u nekoliko navrata se istakao, a šest minuta prije kraja spriječio je Aleksisa Sančeza da se upiše u strijelce na svom debiju u dresu Intera.

Čileanac je u 79. minutu zamijenio Politana, koji je nezgodno pao na šaku, pa je Inter do kraja igrao sa dva napadača, Sančezom i Lautarom Martinezom, koji je nešto ranije zamijenio Lukakua.

Inter ipak nije mogao do ubjedljivije pobjede, ali i ova minimalna bila je dovoljna za nova tri boda i lidersku poziciju pred gradski "Derbi Dela Madonina“ sa Milanom narednog vikenda.

SERIJA A - 3. KOLO:

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Mertens 13, 69/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

U nedjelju:

Đenova - Atalanta (12.30)
Breša - Bolonja (15.00)
Parma - Kaljari
SPAL - Lacio
Roma - Sasuolo (18.00)
Verona - Milan (20.45)

U ponedjeljak:

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Inter (+1) 9, Juventus (+1) 7, Torino 6, Napoli (+1) 6, Lacio 4, Đenova 4, Bolonja 4, Verona 4, Sasuolo 3, Parma 3, Atalanta 3, Breša 3, Milan 3, Udineze (+1) 3, Roma 2, Fiorentina (+1) 1, SPAL 0, Kaljari 0, Leće 0, Sampdorija (+1) 0.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar