HOL: Tadić daje i leđima, AZ u strašnoj formi pred Partizan!

Tim iz Alkmara demolirao Spartu - 5:1! Ovaj Malen(i) ima nešto u sebi! Fantastični napadač PSV Ajndhovena dao pet komada Viteseu u jednom meču i još jednom ispisao istoriju.

Fudbal 14.09.2019 | 23:28
HOL: Tadić daje i leđima, AZ u strašnoj formi pred Partizan!
Sve može Dušan Tadić. Toliko mu prija igranje u Ajaksu, toliko se u dresu Kopljanika dobro oseća da mu uspevaju i neverovatne stvari. Na primer, da postigne gol – leđima.

Srpski as se bez imalo namere upisao u strelce u pobedi Ajaksa nad Herenvenom – 4:1. Huntelar je šutirao iz slobodnog udarca, Tadić je stajao ispred živog zida da zavara goste, a lopta ga je pogodila u leđa i prevarila čuvara mreže Srca.

Uspeo je Herenven posle toga da se vrati, da izjednači, ali kada je prvak Holandije dodao gas, gostima nije bilo spasa. Meč koji će pamtiti odigrao je levi bek Nikolas Taljafiko, koji je postigao dva gola, dok je Tadić na svoj konto dodao i asistenciju za Šursa.

Strašnu utakmicu odigrao je AZ Alkmar, kao da je hteo da zapreti Partizanu pred sudar u Ligi Evrope u četvrtak u Humskoj. Crveno-beli su demolirali Spartu sa 5:1, a četiri gola su postigli do kraja prvog poluvremena.

Mladi napadač Miron Boadu, koji ima 18 godina, bio je dvostruki strelac za Alkmar, dok se u strelce dva puta upisao i najbolji igrač ekipe Idrisi.

AZ je igrao u sastavu: Bizo, Svenson, Vlar, Vujtens, Vijndal, Midtsje, De Vit, Kupmajners, Stengs, Idrisi, Boadu.

Ovaj Malen(i) ima nešto u sebi! Fantastični napadač PSV Ajndhovena dao pet komada Viteseu u jednom meču i još jednom ispisao istoriju.

Pre nekoliko dana nas je oduševio golom na debiju za Holandiju protiv Nemačke u Hamburgu, nema ljubitelja fudbala koji se nije zapitao ko je taj Donijel Malen koji je onako majstorski matirao Manuela Nojera, a večeras je supertalentovani napadač PSV Ajndhovena nastavio da se predstavlja u najlepšem svetlu.

Nema šta, Filipsovci imaju novu "zlatnu koku" i dečaka kojeg će unovčiti bogato kada za to dođe vreme, a dok bogati klubovi ne pokucaju na vrata ostaje im da uživaju u njegovim igrama i istoriji koju mladi Holanđanin piše iz utakmice u utakmicu. A večeras ju je ispisao u velikom stilu i to protiv Vitesea koji je ostao dužan PSV-u nakon što ga je prethodne sezone sapleo u borbi za titulu, što mu je Malen naplatio večeras. S kamatom.

PSV Ajndhoven je slavio sa čak 5:0, a svih pet golova za Filipsovce dao je upravo ovaj momak. Nogom sa zemlje, glavom iz vazduha, dečak od 20 leta je tukao po golu Vitesea iz svih pozicija i uspeo ponovo da uđe u istroiju holandskog fudbala. Po nekoliko osnova.

Prvo, Malen je najmlađi fudbaler PSV-a koji je postigao het-trik u Erediviziji još od Zakarije Bakalija koji je to uradio 2013. godine. Malen je i treći najmlađi fudbaler (sa 20 godina i 238 dana) koji je postigao četiri gola za ovaj klub na jednoj utakmici uz legandarne Vilija van der Kuijlena i Erika Viskala.

I na kraju, najvažniji podatak: Donijel Malen je tereći fudbaler u istoriji PSV-a koji je dao pet golova na jednoj utakmici. Pored njega to su učinili samo Koen Dilen (1959) i Bert Tjunsen (1964). Malen(i) očigledno ima nešto posebno u sebi...

HOLANDIJA 1 - 6. kolo

Subota

Ajaks - Herenven  4:1 (2:1)
/Tadić 14, Taljafiko 45, 58, Šurs 52 - Odgard 22/

AZ Alkmar - Sparta  5:1 (4:1)
/Idrisi 4, 45, Boadu 16, 33, Kupmajners 81 - Harui 2/

VVV Venlo - Groningen 2:1 (1:1) 
/Jeboa 12, Linthorst 84 - Hrustić 44/

Utreht - Emen 3:1 (1:0)
/Dalmau 38, Kerk 54, Baebek 90+6 - De Luv 58/

PSV - Vitese 5:0 (3:0)
/Malen 18, 36, 46, 83. penal, 89. penal/ 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar