BL: Lajpcig pokazao Zvezdi kako treba protiv Bajerna!

Samo nekoliko dana pred duel sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, fudbaleri Bajerna remizirali na gostovanju Lajpcigu, koji ostaje na čelu tabele Bundeslige.  Bajern uzeo bod u Lajpcigu i okrenuo se Zvezdi! Bavarci zadovoljni posle derbija na istoku Nemačke.

Fudbal 14.09.2019 | 23:21
BL: Lajpcig pokazao Zvezdi kako treba protiv Bajerna!
"Prvo da se završi utakmica u Lajpcigu, pa tek onda prelazimo na pripreme za Zvezdu", izjavio je u četvrtak trener Bajerna Niko Kovač uoči gostovanja na istoku Nemačke znajući da će biti teško. I bio je u pravu. Utakmica sa ekipom Julijana Nagelsmana definitivno više nije puka formalnost za najbolji tim u Bundesligi, koji je zadovoljan otišao kući sa bodom u džepu posle odličnih 90 minuta - 1:1 (1:1).

Moglo je lako da pretekne i na jednu i na drugu stranu. Imali su i domaćini preko Vernera strašnu šansu da se dokopaju pobede u 89. minutu, ali je maestralno odbranio Nojer. I Niklas Zule je u samoj nadoknadi već bio savladao Gulačija na drugoj strani, ali je Mađar bio maestralan i sačuvao bod na Red Bul Areni.

Bajern je bio bolji u prvom delu, poveo već posle tri minuta posle rutinske egzekucije Roberta Levandovskog (šesti gol u sezoni), ali posle tog pogotka nije uspeo da prelomi meč u svoju korist.

Lajpcig, koji se uglavnom branio u prvom poluvremenu, uspeo je da se dokopa izjednačenja u nadoknadi istog, a strelac je bio Emil Forzberg i to sa bele tačke. Prethodno je skupoceni Lukas Ernandez oborio s leđa Jusufa Poulsena, a hladni Šveđanin majstorski nadmudrio Nojera.   

Odvažio se Lajpcig poprilično u drugom poluvremenu. Verner je imao dve dobre šanse da mu donese trijumf, dok je Bajern na drugoj strani pretio najčešće preko hitronogog Kingslija Komana koji je stvarao dosta problema igračima Lajpciga na levoj strani.

Otvorena i dopadljiva igra viđena je u drugom poluvremenu, a posle svega što su prikazali i jedni i drugi remi je ipak najpravedniji ishod. Lajpcig posle ovog kola ostaje lider Bundeslige sa dva boda prednosti u odnosu na Bavarce i bodom više od Dortmunda.

Kada je Vesli Snajder izvukao papirić sa imenom Crvene zvezde i stavio je u grupu sa Bajernom, znalo se da će crveno-bijeli imati težak posao, a to je samo još jednom potvrdio i derbi četvrtog kola Bundeslige u kojem su se u subotu sastali vodeći Lajpcig i Bajern.

Bavarci su eskspresno stigli do pogotka i prvom dijelu u potpunosti nadigrali ekipu iz Istočne Njemačke, ali greška u finišu prvog poluvremenu i sijaset propuštenih šansi u nastavku koštali su ih cijelog plijena.

Lajpcig – Bajern 1:1 (1:1)
/Forsberg  45+3 – Levandovski 3/

Bajern je ekspresno i direktno stigao do vođstva – u samo dva poteza.

Miler jeu trećem minutu igre oduzeo loptu Klostermanu praktično „pored klupe“ i sa centra terena odmah poslao loptu za Levandovskog koji ne griješi.  Napadač Bajerna rutinski je po zemlji poslao loptu u mrežu pored Gulačija za svoj SEDMI gol ove sezone.

Već u sljedećem napadu Klosterman je propustio priliku da se iskupi, kada je sa desetak metara iskosa šutirao daleko pored gola.

Bajern je u nastavku demonstrirao svoju igru za koju malo ekipa ima rješenje i koja će sigurno i u srijedu biti veliki problem za ekipu Vladana Milojevića.

Za Bajernov posjed koji je u prvih 45 minuta iznosio čak 76 naspram 24 odsto nije rješenje imao ni trener Lajpciga, Julijan Nagelsman, a tek nakon grešaka igrača Bajerna poput one kada je Ernandez izgubio loptu, a Verner potom šutirao u Nojera , gol Bavaraca je bio donekle ugrožen.

Zvezdini fudbaleri moraće da se čuvaju agresivnog presinga kojom je prednja linija Bajerna sa Levandovskim,Milerom, Komanom i Gnabrijem u prvom poluvremenu u par navrata osvajala loptu, a da ja Gnabri bio više koncentrisan u dva navrata mogao je Bajern u najmanju ruku da poveća prednost.

Priliku za to umalo je dobio u 37. minutu, kada je sudija Saša Stegeman dosudio jedanaesterac za goste, ali ga je nakon reakcije iz VAR sobe poništio, jer bilo je jasno da Ernandez prilikom centaršuta udario u nogu Sabicera, a ne obrnuto.

Iako je poluvrijeme proteklo u potpunoj dominaciji Bajerna, fudbaeri Lajpciga uspjeli su da izjednače, i to u trećem minutu sudijske nadoknade.

U jednoj prilično bezazlenoj situaciji na sredini terena Tijago Alkantara se okliznuošto su domaći iskoristili i odmah uputili loptu ka Poulsenu, a Ernandez je kasnio sa zatvaranjem u sredinu i oborio Danca za najstrožu kaznu.

Jedanaesterac je izveo Forsberg i svojim prvim golom u sezoni izjednačio na 1:1.

Nagelsman je na poluvremenu izveo svoju „najslabiju kariku“, Klostermana i ubacio Demea, a pomjeranjem kompletne ekipe naprijed i pritiskom na zadnju linija Bajerna, ekipa Lajpciga je mogla da povrati ofanzivnu igru koja joj je u prva tri kola donijela devet golova.

Na startu drugog dijela u dva navrata bilo je opasno pred golom Nojer. Prvo je Pavar u posljednji čas izblokirao šut Halstenberga,  au 50. Minutu golman Bajerna odbio je loptu u korner poslije lijepe akcije i udarca Vernera.

Samo dvije minute kasnije mogao je Bajern do novog vođstva, ali je Konate izbacio loptu praktično sa gol-linije poslije pokušaja Komana. 

Tek u drugom poluvremenu duel lidera i drugoplasirane  ekipe pretvorio se u pravi derbi, a Nojer i Gulači spašavali su svoje mreže na sličan način.

Nojer je u 60.minutu bio već savladan kada je Sabicer šutirao, a lopta malo promijenila smjer, međutim, u posljednji trenutak laktom je nekako odbranio.

Gotovo preslikana situacija nešto kasnije na drugoj strani, kada je šut Tolisoa na sličan način zaustavio Gulači.

Mađarski golman imao je pune ruke posla u nastavku, a 75.minutu pomogao mu je Konate novom intervencijom na gol-liniji, ovog  puta poslije pokušaja Zilea glavom.

Samo tri minute kasnije zatresla se i prečka! Koman je šutirao, lopta je zakačila Nkunkua i umalo prevarila Gulačija koji interveniše krajnjim naporom i odbija loptu u prečku.

Ni to nije bilo sve!

Još jednom je Nojer morao da spašava gol u situaciji „jedan na jedan“ sa Vernerom, a  Zile je u posljednjoj sekundi poslije slobodnog udarca glavom šutirao samo nekoliko centimetara pored gola.

Lajpcig je tako ovim remijem ostao na čelu tabele sa deset bodova, dok je Bajern na trećoj poziciji, poslije drugog remija u prva četiri kola.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Augzburg - Ajntraht 2:1 (2:0)
/Rihter 35, Niderlehner 42 - Pasijensija 73/

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 4:0 (1:0)
/Alkaser 28, Rojs 49, 90, Gerero 82/

Keln - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:1)
/Plea 14/

Majnc - Herta 2:1 (1:0)
/Kvaizon 40 - Grujić 83/

Union Berlin - Verder 1:2 (1:1)
/Anderson 14 pen - Klasen 5 pen, Filkrug 55/

RB Lajpcig - Bajern Minhen 1:1 (1:1)
/Forsberg 45+3 – Levandovski 3/

Odigrano u petak:

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 1:1 (1:1)
/Giselman 16 - Veghorst 29/

U nedjelju:

Hofenhajm - Frajburg (15.30)
Paderborn - Šalke (18.30)

TABELA: Lajpcig 10, Borusija Dortmund 9, Bajern Minhen 8, RB Volfsburg 8, Borusija Menhengladbah 7, Bajer Leverkuzen 7, Frajburg (-1) 6, Ajntraht 6, Verder 6, Šalke (-1) 4, Hofenhajm (-1) 4, Fortuna Diseldorf 4, Union Berlin 4, Augzburg 4, Keln 3, Majnc 3, Paderborn (-1) 1, Herta 1.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar