PL: Puki i ekipa tukli Siti!

Liverpul sada ima pet bodova viška! Greška i preterana opuštenost Otamendija kumovala trećem pogotku Kanarinaca - 3:2.  Na "Enfildu" trljaju ruke: Opasni Norič srušio šampiona, 3 šuta - 3 gola! Norič iznenadio Mančester siti, koji će posle 5. kola Premijer lige zaostajati pet bodova za vodećim Liverpulom.

Fudbal 14.09.2019 | 23:07
PL: Puki i ekipa tukli Siti!
Fudbaleri Noriča pobedili su na svom terenu Mančester siti rezultatom 3:2 (2:1) u poslednjoj današnjoj utakmici petog kola engleske Premijer lige.

Šampion Čempionšipa 2018/19 iznenadio je prvaka Engleske, zatresavši mrežu iz sva tri šuta koja su išla u okvir Edersonovog gola.

Vodili su "kanarinci" 2:0 i 3:1, branili se srčano, često sa svih 11 igrača i tako došli do drugog trijumfa ove sezone.

Prednost im je doneo Keni Meklin, udarcem glavom u 18. minutu, da bi 10 minuta kasnije Tod Kantvel duplirao prednost i šokirao Pepa Gvardiolu, čiji tim je tokom dvonedeljne pauze očigledno ispao iz željenog ritma.

Siti je u 45. minutu smanjio zaostatak preko Serhija Aguera, ali najbolji strelac Premijer lige, Finac Temu Puki, krunisao je početkom drugog dela jednostavnu akciju i opet zadao "građanima" težak zadatak.

Uvođenje Kevina De Brujnea nije naročito pomoglo, jer u kaznenom prostoru Noriča jednostavno nije bilo mesta da lopta prođe do Tima Krula.

Novajlija Rodri u 88. minutu je pronašao put do mreže, ali se ispostavilo da je tim pogotkom samo ublažio poraz. Siti je preko Žezusa i Sterlinga u sudijskoj nadoknadi vremena imao dve polušanse, međutim Krul je oba ta udarca rutinski zaustavio.

Siti je sada drugi na tabeli sa 10 bodova, pet manje od prvoplasiranog Liverpula, a u nedelju će Everton i Arsenal imati šansu da ga sustignu.

Kakav šamar za Mančester Siti! Norič je održao čas fudbala izabranicima Pepa Gvardiole, odigrali su Kanarinci fenomenalan meč i jednog od dva glavna kandidata za titulu totalno bacili pod noge. Norič je na kraju slavio sa 3:2 (2:1) i na taj način se sada Liverpul nalazi na prvom mestu sa pet bodova prednosti u odnosu na Građane. Siti je sve vreme bio u zaostatku, a na kraju ni gol Rodrija nije pomogao da Građani dođu barem do boda.

Ako je Siti mogao da se pomiri sa tim što je prosuo bodove u duelu protiv Totenhema, onda ovo svakako nije mogao da očekuje. Norič ga je nadvisio, nadtrčao, jednostavno je bio bolji tim na terenu i zasluženo je došao do tri boda. Pokazao je Norič da nije slučajno u Premijer ligi.

Gostovanja kakvo je ovo Noriču znaju da budu problem za favorite, igra se na manjim stadionima, specifična je atmosfera. Siti je stigao kao veliki favorit, ali se u prvom poluvremenu nije dobro proveo. Prošao je kao bos po trnju.

Norič je izašao da igra bez respekta, bez straha i to mu se isplatilo. Već u 18. minutu je Meklin dao gol posle kornera kada je bio najviši u skoku.

Norič je nastavio sa takvim tempom i već u 28. minutu povećao prednost. Puki je lepo prošao, zavrnuo na drugu stranu i Kantvelu je preostalo lakši deo posla. Niko nije mogao da se načudi svemu što se događa na terenu.

Morao je Mančester Siti da odreaguje, da vadi kestenje iz vatre što pre, a dobar zamajac Građanima dao je Serhio Aguero. Centrirao je Bernardo Silva, a ko drugi, a Aguero se našao na pravom mestu i glavom u smiraj prvog poluvremena poslao loptu glavom u mrežu.

Siti je u nastavku utakmice morao da krene ofanzivnije, a to je u isto vreme ostavilo više mesta Noriču da napadne preko kontri. U jednom takvom napadu je bio Temu Puki, ali je traljavo šutirao. Siti je dobio loptu ubrzo, krenuo je iz zadnje linije, Otamendi je bio više nego nonšalantan, izgubio je loptu, ona je opet stigla do Pukija koji takve šanse ne ispušta.

Siti je od 50. minuta bio u opasnom sosu!

Na kraju tim Pepa Gvardiole nije uspeo da se izvuče, iako je Rodri dao gol u finišu. 

Rezultati 5. kola:

Liverpul - Njukasl 3:1 (2:1)
/Mane 28, 40, Salah 71 - Vilems 7/

Brajton - Barnli 1:1 (0:0)
/Mopej 51 - Hendrik 90+1/

Mančester junajted - Lester 1:0 (1:0)
/Rašford 8p)/

Šefild junajted - Sautempton 0:1 (0:0)
/Đenepo 66/

Totenhem Hotspur - Kristal Palas 4:0 (4:0)
/Son 10, 23, Van Anholt 21ag, Lamela 42/

Vulverhempton - Čelsi 2:5 (0:3)
/Abraham 69ag, Kutrone 85 - Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, Maunt 90+5/

Norič - Mančester Siti 3:2 (2:1)
/Meklin 18, Kantvel 28, Puki 50 - Aguero 45, Rodri 88/

nedelja:

Bornmut - Everton 15.00
Votford - Arsenal 17.30

ponedeljak:

Aston Vila - Vest Hem 21.00

TABELA: Liverpul 15, Mančester siti 10, Totenhem 8, Mančester junajted 8, Lester 8, Čelsi 8, Arsenal (-1) 7, Everton (-1) 7, Vest Hem (-1) 7, Sautempton 7, Kristal Palas 7, Norič 6, Barnli 5, Šefild junajted 5, Brajton 5, Bornmut (-1) 4, Njukasl 4, Aston Vila (-1) 3, Vulverhempton 3, Votford (-1) 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar