PL BiH: Željo stao u Mostaru, Peco i Radnik srušili Zrinjski!

Lider na tabeli uspio da izjednači protiv Veleža, ali ne i da dođe do preokreta, iako je posljednjih desetak minuta imao igrača više. Radnik evrogolom Pece savladao Zrinjski i upisao treću pobjedu zaredom.  Prekidi koštali Borac, komičan autogol na kraju! Sloboda iz dva prekida, praktično bez uigrane akcije, savladala Borac.

Fudbal 14.09.2019 | 21:50
PL BiH: Željo stao u Mostaru, Peco i Radnik srušili Zrinjski!
Pobjeda 5:2 u gradskom derbiju protiv Sarajeva ulila je samopouzdanje fudbalerima Željezničara, ali uslijedila je reprezentativna pauza, poslije koje su plavi sa Grbavice odmah ispustili bodove u osmom kolu Premijer lige BIH.

Lider na tabeli osvojio je samo bod na gostovanju Veležu, odigravši 1:1, a domaći su uprkos ulozi autsajdera možda zaslužili i više od remija jer su tokom većeg dijela utakmice kontrolisali meč.

Od 25 minuta „rođeni“ su imali i prednost, nakon što je Brandao zatresao mrežu poslije ubacivanja Ćosića.

Velež je dobro stajao na terenu i sačuvao minimalnu prednost u prvih 45 minuta, a tek u nastavku Željezničar je  krenuo ofanzivnije.

Malo je nedostajalo da Krpić poravna, ali se ispriječila prečk, međutim, gosti su u 59. minutu ipak uspjeli da izjednače preko Boje, koji se odlično ubacio u šesnaesterac  i prizemnim udarcem pogodio suprotni ugao.

Nusmir Fajić imao je priliku u 65. minutu da donese novu prednost svom timu i tako riješi utakmicu. Napadač Veleža sve je dobro uradio, obišao i golmana Erića, ali je Osmanković izbio loptu gotovo sa gol linije.

Željezničar je posljednjih desetak minuta imao igrača više, nakon što ej drugi žuti zaradio Fajić, ali nije uspio da iskoristi brojčanu prednost i upisao je četvrti remi ove sezone, uz isto toliko pobjeda u osam kola.

Ništa manje zanimljiv duel odigran je u Bijeljini gdje  je Radnik golom Pece savladao Zrin jski 1:0 i tako prekinuo seriju „plemića“.

Ekipa Mladena Žižovića sasvim zasluženo je stigla do prve pobjede nad Zrinjskim u posljednjih sedam mečeva, odnosno tek DRUGIM trijumfom u 23 međusobna premijerligaška duela.

U prvih 45 minuta nije bilo mnogo prilika, a onda se rasplamsala igra na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Kapiten domaćih Velibor Đurić imao je dve dobre šanse, čak i pogodio prečku, ali čovjek odluke bio je Demir Peco.

Krilni igrač Radnika odlično se namjestio na nekih dvadesetak metara od gola i sjajnim udarcem pod prečku postigao pogodak za vođstvo 1:0.

Zrinjski je u nastavku pokušao da uzvrati, imao nekoliko poluprilika i prilika, poput udarca Gojkovića nakon kornera u 77. minutu, dok je Radnik prijerio iz kontranapada.

U finišu utakmice Zrinjski je imao potpunu inicijativu i preko 70 odsto posjed lopte, ali Radnik je znao kako da se odbrani.

Ekipa Mladena Žižovića poslije tri vezena poraza upisala je treću pobjedu zaredom i sada zauzima petu poziciju na tabeli.

Babić uspješan u trenerskom debiju na klupi Čelika. Zeničani minimalnim rezultatom slavili protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Čelik je, u debiju svog novog trenera Marka Babića, u 8. kolu Premijer lige BiH, porazio komšijsku Mladost iz Doboja kod Kaknja s minimalnih 1:0.

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Haris Dilaver u 60. minuti.

Babić je, zbog osvojena tri boda, mogao biti više zadovoljan od svog kolege Ibre Rahimića, koji je takođe imao debi u povratku poslije dvije godine na klupu Mladosti.

"Prije svega, čestitam Čeliku na pobjedi. Mislim da smo odigrali dosta kvalitetnu utakmicu, s obzirom da smo imali dosta kažnjenih i povrijeđenih igrača", kazao je Rahimić, koji je napomenuo kako je samo tri dana s ekipom te da je zadovoljan kako je njegov mladi tim odigrao meč u Zenici.

Rahimić smatra da njegova ekipa ima perspektivu te da će, kada im se vrate iskusniji igrači, biti puno bolji i da će osvajati i bodove, koji su danas pripali Čeliku.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica, trener koji zna šta želi... Malo smo se raspitali i znali smo da igraju jako čvrsto. Moram pohvaliti sve moje igrače, koji su se zaista borili i ja im čestitam na pobjedi. Bilo je faza kada smo se, zaista, spašavali, ali zahvaljujući njihovom zalaganju uspjeli smo pobijediti", kazao je novi trener Čelika Babić.

Njemu je ovo bio i uopšte trenerski debi na klupi nekog seniorskog tima, jer je do sada bio samo pomoćni trener.

On je najavio kako i njih očekuje još puno posla, ali je naglasio kako im ova pobjeda puno znači zbog ukupne atmosfere oko ekipe i kluba.

"Ako nastavimo ovim putem, da svi igrači daju sve od sebe i da žele da pobijede, onda ćemo svi biti zadovoljni", istakao je Babić, koji je dodao kako se danas vidjela velika energija kod njegovog tima.

Čelik je sada nakon nepotpunog 8. kola, sa 12 bodova šesti, a Mladost predzadnja, na 11. mjestu s pet bodova.

Prekidi koštali Borac, komičan autogol na kraju! Sloboda iz dva prekida, praktično bez uigrane akcije, savladala Borac.

Uprkos brojnim problemima, fudbaleri Slobode nadigrali su Borac i slavili 3:1 (2:1), a oba gola postigli su iz prekida, dok je treći autogol Nebojše Runića, i to kakav!

Domaći su frenetično otvorili susret na "Tušnju", a štajk koji je trajao tokom reprezentativne pauze, kao da je ujedinio izabranike Mileta Lazarevića.

SLOBODA - BORAC 3:1 (2:1)
/Pršeš 9, Bekrić 19 pen, Runić 90+4 - Vujaklija 21/

Bodreni sa više od 3.000 navijača, poveli su u ranoj fazi meča.

Već u devetom minutu Omar Pršeš odlično je izveo slobodan udarac, golman Borca nije uspio dobro da interveniše s obzirom da je bio pokriven i kasno je krenuo na loptu, a ona mu je odsjela iza leđa.

Samo deset minuta kasnije bilo je 2:0.

Denis Čomor nespretno je reagovao u svom šesnaestercu, odnio loptu rukom, a jedanaesterac je u novi gol Tuzlaka pretvorio Samir Bekrić.

Ipak, samo minut kasnije Srđan Vujaklija uspio je da smanji Borčev zaostatak i očekivalo se da igrači iz Banjaluke u nastavku meču, fizički svakako spremniji, uspiju izbjeći poraz.

Ali, to se nije desilo.

Tuzlaci su odigrali odlično u defanzivi, ne dozvolivši Banjalučanima da postignu izjednačujući gol.

Najbliži tome bio je kapiten Borca Stojan Vranješ, koji je glavom pogodio stativu, da bi prije trećeg gola Tuzlaci imali dvije dobre prilike, ali je Lučić uspio intervenisati i spasiti svoj gol.

Ipak, do kraja je i treća lopta završila u njegovoj mreži.

Štoper "crveno-plavih" Nebojša Runić nespretno je reagovao, uputio jaku loptu ka svom golu, ona je preletjela istrčalog Lučića i završila u golu Borca, 3:1.

Sloboda je sa ova tri boda prestigla Borac na tabeli.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota: 

Velež - Željezničar 1:1 (1:0)
/Brandao 25 – Bojo 59/

Čelik – Mladost 1:0 (0:0)
/Dilaver 62/

Radnik – Zrinjski 1:0 (0:0)
/Peco 62/

Sloboda - Borac 3:1 (2:1)
/Pršeš 9, Bekrić 19 pen, Runić 90+4 ag - Vujaklija 21/

Nedjelja:

Široki Brijeg - Tuzla siti (19.30)
Sarajevo - Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 16, Tuzla siti (-1) 14, Sarajevo (-1) 14, Zrinjski 13, Radnik 12, Sloboda 12, Čelik12, Borac 11‚ Široki Brijeg (-1) 7, Mladost 5, Velež 5, Zvijezda 09 (-1) 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar