Na pomolu ogroman skandal!

Lalatović u Nišu pomenuo nameštene utakmice! Reči koje je trener Vojvodine prilikom isključenja sa utakmice protiv Radničkog u Nišu uputio nekome na tribinama, mogle bi da otvore Pandorinu kutiju srpskog fudbala.  Oficir za integritet FSS: Hitna reakcija, Lalatović treba da dostavi dokaze! Ivan Petrić, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da ponašanje Nenada Lalatovića tokom meča Radnički - Vojvodina zahteva hitnu reakciju nadležnih organa i pozvao trenera da dostavi dokaze za tvrdnje o nameštanju mečeva.

Fudbal 15.09.2019 | 00:10
Na pomolu ogroman skandal!
O nameštenim utakmicama u domaćem prvenstvu spekuliše se godinama, pa i decenijama.

Nekada se mnogo govorilo o igranju "tri za tri", kada pojedini timovi u okviru sezone puste jedan drugog da pobede, a poslednjih godina se na društvenim mrežama i među navijačima diskutuje o spornim sudijskim odlukama, "sklanjanju" protivničkoj ekipi (tako da bez muke dođe do bodova) i "zatvaranju" utakmica (unapred dogovorenim ishodima).

Među neposrednim akterima takvih utakmica sve vreme je vladala "omerta", iliti zavet ćutanja, a nadležni organi slegali su ramenima na pitanja novinara, konstatacijom da bez materijalnih dokaza ne mogu ništa da urade.

Bilo je, doduše, izjava da je "prvenstvo regularnije nego što je bilo".



Međutim, ono što je u afektu izgovorio Nenad Lalatović, trener Vojvodine, moglo bi da pokrene stvari u pravcu otklanjanja problema koji su već dugo, dugo vidljivi većini ljubitelja fudbala.

Dok je nakon isključenja sa utakmice protiv Radničkog - koju su "lale" dobile rezultatom 2:1 - napuštao teren, Lalatović se preteći, uz gestikulacije, obraća jednom ili nekolicini ljudi na tribinama.

"Ovoga mi krsta, videćeš šta ću da uradim! Svaku nameštenu utakmicu, sve ću da kažem", može se jasno "pročitati" sa njegovih usana.

Lalatović je prošle sezone predvodio Radnički do drugog mesta na tabeli Superlige i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, a onda preuzeo Vojvodinu.

Nišlije su posle 30 kola, uoči plej-ofa, imale čak 21 bod više od trećeplasiranog Partizana, iz čijeg tabora je bilo javnog dovođenja u pitanje regularnosti utakmica Radničkog.

"Ne želim ničije uspehe da umanjim, ali postoji statistika gde je Real sa Nišave bolji od Reala iz Madrida... Videli ste u Španiji, ali i ostalim ligama, koliko ima iznenađenja. Kod nas su ona nemoguća. Imamo dva tima u Superligi koji ne mogu po 40 utakmica da izgube", rekao je Vladimir Stojković u intervjuu uoči Nove godine.

Oficir za integritet FSS: Hitna reakcija, Lalatović treba da dostavi dokaze! Ivan Petrić, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da ponašanje Nenada Lalatovića tokom meča Radnički - Vojvodina zahteva hitnu reakciju nadležnih organa i pozvao trenera da dostavi dokaze za tvrdnje o nameštanju mečeva.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović isključen je u poluvremenu utakmice protiv Radničkog zbog nepristojnog ponašanja i svađe sa navijačima. On je u jednom trenutku vidno iznerviran poručio nekom na tribinama "da će ispričati sve o nameštenim utakmicama".

Ta izjava Lalatovića odjeknula je poput "bombe", a odmah je reagovao i Fudbalski savez Srbije.

Ivan Petrić, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije naveo je da je neophodna hitna reakcija nadležnih organa.

"To što je uradio Lalatović zahteva hitnu rekaciju nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije, odnosno pokretanje disciplinskog postupka. Ponašaćemo se odgovorno i u skladu sa propisima. Očekujemo od Lalatovića da u pisanoj izjavi objasni sve što je rekao i da dostavi dokaze za tvrdnje o nameštanju utakmica", rekao je Ivan Petrić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar