ŠPA: Madrid dočekao Azara, umjesto fešte panika!

Maestralni Real trajao 45 minuta, usledili su mučenje i strepnja! Real vodio 3:0, ali je na kraju jedva pobedio Levante 3:2 i meču 4. kola Primere. Igrao Luka Jović, videli smo i Edena Azara.  Protiv Levantea 3:2.

Fudbal 14.09.2019 | 18:35
ŠPA: Madrid dočekao Azara, umjesto fešte panika!
Bod protiv Valjadolida, pa još jedan u sudaru sa Viljarealom, već posle tri kola u Primeri počelo je da se priča o krizi na stadionu “Santjago Bernabeu“. A te priče neće utihnuti ni posle pobede nad Levanteom od 3:2, jer je Kraljevski klub uprkos impresivnom početku u režiji Karima Benzeme na kraju strepeo za pobedu.

Na početku, delovalo je da će biti lagana šetnja do bodova. Benzemi je bilo dovoljno samo pola sata da dva puta matira Ajtora Fernandeza i još kada je u tim trenucima odlično Kazemiro ćušnuo loptu na pas Vinisijusa za 3:0 činilo se da će madridska publika konačno odgledati predstavu kakvu voli. I samo se čekalo da Eden Azar, 93 dana nakon promocije, upiše debitantski nastup u dresu Kraljevskog kluba i dodatno začini lepršavu igru izabranika Zinedina Zidana.

Ispostavilo se ipak da ovaj Real zaista ima problem i da nisu te priče o krizi samo na novinskim stupcima. Još više ih ima u glavama igrača. Da li zbog nedostatka ili preteranog samopouzdanja nije ni bitno, ali umesto da u nastavku Real publiku časti još ponekim pogotkom – blage naznake panike i dobrano ispražnjene tribine mnogo pre no što se meč završi.

Madriđani prosto ne tolerišu prosek, a Realovi igrači su u drugom poluvremenu izgledali kao mediokriteti. Eden Azar je u 60. minutu konačno kročio na teren, ali rovit posle povrede zbog koje nije igrao tri nedelje nije baš izgledao kao pojačanje od 100.000.000 evra i igrač oko koga će se graditi nova generacija Kraljevskog kluba. Jedan dobar solo prodor i udarac koji je skinuo Fernandez, nekoliko izgubljenih lopti uz očigledan utisak da Belgijanci i te kako fale utakmice u nogama.

Nije međutim Azar razlog Realove strepnje. Vezni red bez Luke Modrića, Iska i Marka Asensija nije imao kontrolu nad igrom. Štoperski tandem Serhio Ramos – Rafael Varan je zakasnio kod gola Borhe Majorala, kod pogotka Melera niko nije pokrio drugu stativu...

Levante se vratio u život i da nije bilo Tiba Kurtoe među stativama ne bi Real ni uzeo tri boda. Očajno Madriđani brane prekide, Kampanja je u drugom minutu sudijske nadoknade bio blizu, ali je Kurtoa sjajno reagovao i paradom izvadio loptu već viđenu u mreži. Istina, imao je i Real još ranije nekoliko zicera, ali od Kraljevskog kluba očekuje se više. Mnogo više.

Pomenućemo samo još da je Luka Jović u 83. minutu odmenio Benzemu, ali nije dobio pravu loptu da postigne prvenmac u Realovom dresu.

Na ne baš ispunjenom "Santjagu Bernabeu" (60.000 navijača) Real je dočekao Levante i delovalo je da su Madriđani složili kockice. Posle 45. minuta "kraljevski" klub je vodio 3:0 i gost je bio pred katastrofom.

Real je, IPAK, na kraju strepeo za sva tri boda – 3:2 (3:0)!

Karim Benzema je sa svega šest minuta, u 25. i 31, doneo kapitalnu prednost madridskom velikanu. Prvo mu je Karvahal poslao sa desnog krila izvanredan centaršut, a Francuski napadač lepim skokom i trzajem glave poslao loptu u mrežu.

Nije se dugo čekalo da mu šansu "na tacni" pripremi Džejms Rodrigez. Ovaj put je Benzema bio u nezadrživom prodoru kroz sredinu.

Real je do kraja poluvremena postigao još jedan pogodak i zaista je sve delovalo na ubedljiv trijumf domaćina. Žunior Vinisius je pobegao po desnoj strani, ugledao je slobodnog Kazemira u sredini i nakon lepe akcije dvojice Brazilaca na semaforu je ispisano ubedljivih 3:0 za "bele".

Ali…

Problemi su nastupili u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu Levante je smanjio vođstvo protivnika. Nedopustivo loše reagovala je odbrana Reala, ostavivši Borhu Majorala da loptu upućenu sa leve strane samo skrene u mrežu.

Drama je nastala u poslednjih 15 minuta, kada je Levante postigao još jedan pogodak i ozbiljno zapretio domaćinu da će da mu "otkine" dva boda. Posle kornera i kratke kombinacije, Kampanja je poslao loptu na "drugu stative", gde se iskrao Gongalo Melero i glavom smanjio na 2:3.

Međutim, Levante nije imao snage i umeća da napravi podvig i stigne 0:3 na "Bernabeu". Ostao je bez bodova, iako je zalaganjem u drugom  delu zaslužio barem jedan.

Eden Azar je dobio priliku u 61. minutu, a Luka Jović u 83.

Real posle četiri odigrane utakmice ima osam bodova, koliko i Atletik Bilbao na trećem mestu. Atletiko Madrid je prvi sa sve tri pobede…

REZULTATI 4. KOLA:

u subotu:

Real – Levante 3:2 (3:0)
/Benzema 25, 31, Kazemiro 40 – Majoral 49, Melero 75/

Leganes – Viljareal 0:3 (0:2)
/Moreno 26, 90+3, Silva 39ag/

Real Sosijedad – Atletiko Madrid 18.30

Barselona – Valensija 21.00

u nedelju:

Eibar – Espanjol 12.00
Alaves – Sevilja 14.00
Selta – Granada 16.00
Valjadolid – Osasuna 18.30

Betis – Hetafe 21.00

u petak:

Majorka – Atletik 0:0

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar