Aleksandar Saša Đorđevic napušta kormilo "Orlova"

Aleksandar Saša Đorđević više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Košarka 14.09.2019 | 16:53
Aleksandar Saša Đorđevic napušta kormilo "Orlova"
Đorđević je posle utakmice sa Češkom na konferenciji za medije saopštio da se povlači sa mesta selektora košarkaške reprezentacije Srbije. 
 
- I'am leaving - rekao je Đorđević medijima po okončanju poslednje utakmice Srbije na Mundobaksetu.  

Đorđević se kratko obratio i srpskim medijima:  

'' Da, rekao sam igračima. Red je i vreme. To je to. Nije bilo razgovora o mom nastavku, na meni je da se povučem, znam kada čovek treba da se povuče. Odlazim u trenutku kada nismo došli do cilja. To sam odlučio pre SP, ali nije u redu o tome sada da pričam. Nije bilo lako, veliku zahvalnost dugujem Daniloviću, bišem predsedniku Đilasu, koji me je postavio, hvala i Bodirogi. Hvala svim igračima, zajedno smo se digli. Mnogo im dugujem. Imali smo sjajnu podršku svih,'' rekao je Đorđević. 

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u Pekingu pobedila selekciju Češke sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zajebant

14.09.2019 15:47

Biti peti u svetu je ipak uspeh...

ODGOVORITE
Name

Василије

14.09.2019 16:19

Пети на свијету није никаква срамота. НИје срамота изгубити против финалиста СП велике Шпаније, велике Аргентине. Било је ту и пеха повреда Теодосића, смрт мајке Мицића и много чега. Ипак они су људи, велики су то спорташи - некад не иде све по плану. Ја сам лично против одласка Ђорђевића, међутим он добро зна шта је најбоље.

ODGOVORITE
Name

Srđan

15.09.2019 15:06

Ajde ne botujte gluposti. Sramota je što je ova sjajna generacija bila žrtvovana da bi Sale pet godina vežbao na njima. Počeo je trenersku karijeru od krova, a ne od temelja i tako je napravio medveđu uslugu i sebi i reprezentaciji. Mogao je pet godina da vežba na Partizanu. To bi mu bilo mnogo pametnije, pošto mu svi strani timovi daju otkaz posle samo jedne sezone. Tako se ne gradi karijera i ne stiče iskustvo. Stiče se samo nesigurnost koja se prenela i na reprezentaciju. Ovi momci su do sada morali imati najmanje tri zlata, a oni ne znaju ni kako zlato izgleda. Sale je kao igrač imao najbolje trenere i selektore, pa je mogao osvajati zlata, a ovim momcima je to bilo uskraćeno. Trebaće dosta vremena da se to popravi i oni povrate samopouzdanje prouzrokovano lošim i nestručnim vođenjem.