Partizanovo osvajanje Karađorđa...

Natho od početka, Marković sa klupe - bodovi pod obavezno! Važan meč za crno-bele pred start grupne faze Lige Evrope.

Fudbal 14.09.2019 | 13:04
Partizanovo osvajanje Karađorđa...
Parni valjak je ostvario prioritet ovog leta plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, pa sada mora da popravi utisak u Superligi, gde je zabeležio dva neočekivana kiksa i zaostao za večitim rivalom. Stoga su mečevi, kao ovaj današnji sa Proleterom na novosadskom Karađorđu (20.30), od izuzetne važnosti za ekipu Sava Miloševića.

Do utakmice sa AZ Alkmarom na startu Lige Evrope ima dovoljno vremena, pa će Partizan izvesno s najboljom mogućom postavom igrati protiv Proletera i pokušati da dođe do planiranih bodova u ovom trenutku. Očekuje se da će uspeti u tome, s obzirom da Proleter nije oduševio na startu sezone, ostvario je samo jednu pobedu i to u prošlom kolu protiv Inđije.

Savo Milošević neće računati na Sumu i Ostojića, ali će na terenu poslati dovoljno snažan sastav koji bi trebalo da obezbedi osvajanje sva tri boda. Od starta će se na terenu kao vođa tima nametnuti iskusni Bibras Natho, dok se neophodnim minutima nada i Lazar Marković, koji je u proteklom periodu ostao uskraćen za takmičarske mečeve. On će šansu za povratnički debi izvesno dobiti u drugom poluvremenu, kako bi koliko-toliko uhvatio ritam pred važan meč sa Holanđanima.

"Nama je teško da analiziramo takve ekipe, kada se sretnemo na terenu to obično bude potpuno drugačije u odnosu na analize. Do te mere drugačije da ću, možda, početi da praktikujem da te protivnike uopšte ne analiziram, jer to nema veze sa onim što igraju protiv nas. Ishod će isključivo zavisiti od naše volje, trke, discipline, koncentracije... Ako budemo minimum tih stvari odradili neće biti problema, ali ako zakažemo bilo gde čeka nas rival spreman da to iskotristi", poručio je Milošević.

Partizan se prošle sezone tri puta sastao sa ovim protivnikom, uz maksimalan učinak i gol-razliku 6:0. Prošle sezone na Karađorđu je bilo 1:0 za goste, a jedini pogodak na meču postigao je sada već bivši goleter osvajača Kupa Srbije, Rikardo Gomeš.

Parni valjak je ove sezone imao problema sa mečevima koji su dolazili nakon evropskih mečeva, ali ovoga puta ne bi trebalo da imaju nikakvih problema, s obzirom da su odmorni i orni da naprave dobru uvertiru pred start grupne faze Lige Evrope.

Proleter nema mnogo razloga za optimizam, s obzirom da je ove sezone kao domaćin na Karađorđu osvojio samo jedan bod i to na startu protiv Voždovca. Potom su usledila dva poraza minimalnim rezultatom od Spartaka i Vojvodine.

"Očekuje nas težak i neizvestan meč. Suvišno je govoriti o pojedinačnom kvalitetu igrača Partizana. Specijalno smo se spremali za crno-bele. Pokušaćemo da iskoristimo šanse i ostvarimo povoljan rezultat", poručio je šef struke Novosađana Milić Ćurčić.

Partizan će baš kao i Crvena zvezda biti pod ozbiljnim opterećenjem u narednom periodu, s obzirom da ga za tri nedelje očekuje šest utakmica. Predstojeća dva u Humskoj mogla bi da budu od kapitalnog značaja za sastav Sava Miloševića, s obzirom da mogu značajno da odrede dalji tok jesenjeg dela sezone u Ligi Evrope i Superligi.

PROLETER - PARTIZAN (20.30)

Stadion Karađorđe
Kapacitet: 14.458
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)

PROLETER (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Leandro, Andrejević, Kovačević - Pejić, Balabanović - Čolović, B. Jovanović, Radinović - Rušević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Natho, F. Stevanović - Sadik.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar