Ispao mu novčanik na ulici, vozači kupili novac

Nesvakidašnja scena dogodila se juče u jednoj zagrebačkoj prometnoj ulici - vozači su zaustavljali automobile i trčali po putu sakupljajući novčanice.

  • Vijesti
  • Region


Kako piše Index.hr, prolaznici su uspjeli u vrlo kratkom vremenskom razdoblju s ulice pokupiti više hiljada kuna.

Pokupili su novac čovjeka koji je novčanik zaboravio na krovu automobila, a on je pojasnio kako se sve odigralo.

"Išao sam platiti neke račune i kad sam se vratio do auta, račune sam htio staviti u fascikl. Baš mi je u tom trenu zazvonio mobitel, novčanik sam stavio na krov i zaboravio na njega", ispričao je Ivica, koji je ostao bez oko 5000 kuna (oko 1.322 KM), nakon što su mu se novčanice razletjele ulicom.

Kaže kako radi 100 metara od mjesta gdje je krenuo s novčanikom na krovu.

"Bio sam u žurbi, morao sam na neki sastanak. Ništa nisam ni znao dok me nije nazvao advokat Tomislav Zorić i rekao mi da je moj novčanik kod njega. Odmah sam pogledao u torbicu. Pogađate, nije bilo novčanika", kaže Ivica za 24sata.hr.

Neki vozači stali su na suprotnoj strani ulice pa su pretrčavali preko pune linije. Ivica je imao sreću da je naišao advokat Tomislav Zorić, koji je zaustavio automobil na suprotnoj strani ulice, pokupio novčanik i kasnije ga nazvao.

"Dan prije sam kupovao vino i trebalo mi je gotovine. Nisam sto posto siguran koliko je novca bilo, oko 5000 sigurno. Kasnije sam se našao s advokatom i dobio natrag svoj novčanik. Što je bilo u njemu? Ma, 100 kuna i dvije godišnje ulaznice Dinama. Za tih sto kuna smo popili koje pivo i dvije kave. Htio sam mu dati nešto za nagradu, ali nije htio. Pusti novac, spašene su Dinamove godišnje karte, ha, ha, ha", dodao je Ivica, koji kaže da se ne ljuti na prolaznike koji su uzimali novac.

"Nadam se da će ga dobro iskoristiti. Hvala Bogu pa mi novac ne treba toliko, ali na mom mjestu mogao je biti neko ko je podigao cijelu platu i o kojem zavisi cijela porodica. To bismo trebali imati na umu", zaključio je Ivica.

Neke je neočekivani dobitak toliko razveselio da su klicali od veselja.

(24sata.hr)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Maka set

14.09.2019 09:49

Obraz đon

Ratko

14.09.2019 10:52

Meni se desilo slicno. Na parkingu preko puta opstine u BL parkiram auto, izlazim a cigance mi trazi neki dinar. Ja onako ljut kao i svako ko treba platiti racune (ali mnogo), bio sam jako nepristojan. Vetar dunu i mnogo novca mi raznese. Isto to cigance trci, kupi taj novac i vraca mi. Nista nije falilo a bilo je puno vise nego u ovom slucaju koji ste objavili. Hteo sam mu dati neki novac, on je odbio a ja sam hteo u zemlju da propadnem. Kasnije sam dao nesto u Crkvu. Ovo samo pokazuje koliko smo svi ponekad neljudi, stidim se i danas.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.