ŠPA: Dva promašena penala, VAR i poništen gol u 99. minutu!

Fudbaleri Majorke ugostili su Atletik Bilbao u četvrtom kolu španske LaLige i odigrali bez golova.  Majorka promašila penal u 82, a Bilbao u 96. minutu! Dva neiskorišćena jedanaesterca - 0:0.

Fudbal 13.09.2019 | 23:31
ŠPA: Dva promašena penala, VAR i poništen gol u 99. minutu!
Bilbao je i dalje neporažen, i posle četiri kola, i sa utakmicom više od ostalih nalazi se na drugom mestu.

Majorka je remijem prekinula niz poraza i ostala iznad zone ispadanja.

Obe ekipe su tokom meča imale po par prilika, ali se na kraju desila totalna ludnica.

Prvo je u 81. minutu Beršiš napravio penal za domaćina. Loptu na belu tačku stavio je Prats, ali nije iskoristio najstrožu kaznu.

U 88. minutu promašaj domaćina mogao je da kazni Benat, zatim je šutirao Garsia nekoliko minuta kasnije, ali gola za Bilbao nije bilo.

U 92. minutu delovalo je kao da je Alegria igrao rukom, ali za goste nije bilo penala.

Samo minut kasnije igra je bila zaustavljena, sudija Fuertes je dobio informaciju od VAR ekipe i otišao da gleda snimak. Epilog - penal za Bilbao.

Iskusni Aduris je stavio loptu na belu tačku, namestio se, ali mu je Manolo Reina odbranio udarac.

Ni tu nije bio kraj nestvarnoj završnici meča!

U sedmom minutu nadoknade vremena desila se nova sporna situacija. Fuertes je ponovo morao da konsultuje VAR. Fudbaleri Majorke su se nadali, ali je Španac odlučio da penala nema.

I to je bio kr... Ne, nije.

U 99. minutu ponovo su proključale emocije. Majorka je postigla gol, krenulo je veliko slavlje, ali... Gol je poništen zbog ofsajda.

Kakva drama! Dva promašena penala, po jedan na obe strane, ali Bilbaa će više boleti, jer Aric Aduricnije iskoristio udarac s bele tačke u 96. minutu! Tačnije, junak je postao golman Majorke Rejna, koji je odbranio šut napadača Bilbaa. Na kraju, podela bodova, bez ijednog gola - 0:0. A, postigao je domaćin pogodak 98. minutu, ali je bio ofsajd...

Ako je nešto za utehu Baskijcima je što su i posle četvrtog kola Primere ostali neporaženi. Bilbao je bio nešto bolji tim tokom većeg dela meča, imao je veći posed lopte, više udaraca na gol, ali najbolju šansu imala je Majorka – penal. Igrao se 82. minut kada je Kubo prevario Jurija, a ovaj ga sapleo u šesnaestercu.

Loptu na belu tačku je stavio Abdon Prats i – promašio ceo gol. Činilo se da je to sve, da je taj trenutak "izduvao" utakmicu, kada je tek usledio vrhunac drame. Prekršaj ispred gola Majorke u 95. minutu, penal i promašaj Adurica. Za nevericu...

LaLiga, četvrto kolo:

petak:

Majorka – Bilbao 0:0

subota:

13.00 Real Madrid – Levante
16.00 Leganes – Viljareal
18.30 Real Sosijedad – Atletiko Madrid
21.00 Barselona – Valensija

nedelja:

12.00 Eibar – Espanjol
14.00 Alaves – Sevilja
16.00 Selta – Granada
18.30 Valjadolid – Sevilja
21.00 Betis - Hetafe



Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar