Vojvodina srušila Radnički u Nišu za čelo tabele!

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Radnički u Nišu sa 2:1 u derbiju osmog kola Linglong Superlige Srbije.  Haos na Čairu: Lalatović se svađao, ali je Vojvodina pobedila i lider je! Vojvodina pobedila Radnički u Nišu u 8. kolu Superlige Srbije i zasela na prvo mesto. Mnogo bure na Čairu.  Vojvodini derbi pun varnica: Devetak za preokret, bodove i pesmu Lala na Čairu! Sve pucalo u derbiju kola, Lale slavile sa 2:1.

Fudbal 13.09.2019 | 20:52
Vojvodina srušila Radnički u Nišu za čelo tabele!
Vojvodina je izbila na čelo Superlige sa 19 bodova iz osam mečeva i dva boda više od drugoplasiranog TSC-a, sa utakmicom više.

Radnički je poveo već u devetom minutu, kada je strelac bio Mihajlović, ali je na poluvremenu bilo nerešeno.

Za to se pobrinuo sjajni Matić, prvi strelac prvenstva, koji je u 33. minutu utišao Čair.

Na poluvremenu viđen je pravi haos, u kojem je došlo do sukoba trenera dve ekipe Kosanovića i Lalatovića, te je šef struke gostiju isključen jer je pretio navijaču domaćih.

Nakon što su se strasti smirile nije bilo uzbudljivijih dešavanja na terenu, sve do 77. minutu. Tada je mrežu Nišlija zatresao Devetak i svom timu doneo pobedu.

Dojučerašnji trener Radničkog iz Niša, Nenad Lalatović, nije lepo dočekan na Čairu. Ali, ni mladi trener Vojvodine nije ostao dužan bivšem klubu.

Štaviše!

Novosađani su u prvom meču 8. kola Superlige pobedili Radnički 2:1 (1:1). To je bio prvi poraz za Nišlije kod kuće (računajući sva takmičenja), još od 21. aprila 2018, kada je Crvena zvezda slavila u prvenstvu 3:1.

Bilo je svega na Čairu, od golova, do verbalnih duela i na kraju isključenja. Prvi je Lalatović morao da tribinu i to pre početka drugog poluvremena, a zatim je i crveni karton od sudije Novaka Simovića dobio fudbaler niškog sastaca Stefan Mihajlović.

Upravo je on bio strelac vodećeg gola za Radnički u devetom minutu, ali je u 83. morao u svlačionicu. Između pogotka i isključenja - Vojvodina je preokrenula rezultat.

Izjednačio je Bojan Matić u 33, da bi pobedu "lalama" obezbedio Mladen Devetak, sjajnim golom u 77. minutu. Fudbaler Vojvodine uputio je snažan udarac sa 20 metara, Nikola Petrović je samo zakačio loptu, ali nije uspeo da spreči da ona završi iza njegovih leđa u mreži.

Naelektrisana atmosfera kulminirala je pred kraj prvog poluvremena, kada je Lalatović ušao u verbalni sukob sa više osoba, a upečatljiva je svađa sa kolegom Miloradom Kosanovićem. Simović je treneru Vojvodine dodelio žuti karton, a pošto se ni posle toga nije smirio, već je sa svađom nastavio i pred početak drugog dela, isključenje je odmah usledilo.

Vojvodina je sada na čelu tabele sa 19 bodova, dva više od TSC-a i četiri od Crvene zvezde. Ipak, crveno-beli imaju čak tri meča manja, a ekipa iz Bačke Topole jedan.

Idu Lale kući pevajući! Tri velika boda odnela je Vojvodina iz Niša, u derbiju 8. kola Superlige, koji je obilovao varnicama na terenu, oštrim startovima, bilo je i krvi na licu igrača posle udaraca, dva crvena kartona, a rešen je kiksom golmana Radničkog – 2:1.

Sudarili su se vicešampion Radnički i drugoplasirani tim na tabeli, Vojvodina. Očekivalo se mnogo vatre na terenu i u tom segmentu – nisu razočarali. Napetosti na terenu kumovao je i trener gostiju Nenad Lalatović, koji je na kraju prvog poluvremena ušao u verbalne okršaje sa kolegom s klupe Radničkog Kosanovićem, pa sa domaćom publikom, zbog čega je isključen u poluvremenu.

A, u tim trenucima rezultat je bio nerešen. Radnički je poveo u 9. minutu srećnim i spretnim spletom okolnosti, kada je očajni šut Pantelića prema golu preusmerio Stefan Mihajlović.

Sredinom prvog dela je Vojvodina preuzela konce igre, što joj se isplatilo u 33. minutu. Centrirao je Drinčić, a golgeter Novosađana Matić je glavom sproveo loptu u mrežu.

Sve je prštalo u nastavku meča, bilo je mnogo oštrih startova, udaraca u lice, poneka opasna akcija pred dva gola. I onda pogodak za Lale gotovo iz ničega. Devetak je povukao loptu, snažno šutirao sa 25 metara, lopta je išla pravo u golmana Radničkog Petrovića, koji je loše reagovao i skrenuo je u mrežu.

Kada je napadač Mihajlović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 82. minutu, bilo je jasno da Radnički teško može do preokreta. Ali, malo je nedostajalo da dođe do boda: u 92. minutu Haskić je sa peterca šutirao glavom, ali je Saničanin "iznikao" ispred gol-linije i refleksno glavom izbacio loptu iz već viđenog gola.

Linglong Superliga Srbije, osmo kolo:

petak:

Radnički Niš – Vojvodina 1:2 (1:1)
(Mihajlović 9 -- Matić 33, Devetak 77)

subota:

18.00 Crvena zvezda – Inđija
19.00 Javor – Rad
19.00 Radnik – Napredak
20.00 Voždovac – Čukarički
20.30 Proleter – Partizan

nedelja:

19.00 TSC Bačka Topola – Mačva
19.00 Mladost – Spartak



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar