Pritisak urodio plodom, stižu semafori u Ramiće

Oko 300 ljudi okupilo se krajem marta ove godine na protestima na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, na odvajanju za Dragočaj i Ramiće, a povod nezadovoljstvu je bila smrt mladića u saobraćajnoj nesreći sredinom marta.

Republika Srpska 13.09.2019 | 15:58
Pritisak urodio plodom, stižu semafori u Ramiće
Oni su poručili da je život prioritet i podsjetili da je na istom mjestu prije 9 godina tragično nastradala i 18-ogodišnja Milana Čegar.

Mještani, koji godinama bezuspješno traže da se njihov problem sa opasnom saobraćajnicom riješi, u pomoć su pozvali narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Okupljanje građana tada je pratilo više pripadnika MUP-a Srpske. Stanivukoviću je tada, u dva okupljanja policija uručila prekršajne naloge u iznosu od 1000 KM.

Međutim, okupljanja građana i pritisak građana je urodio plodom, pa su iz Puteva i Gradske uprave brže-bolje se uhvatili rješavanja ovoga problema, pa će tako usljediti postavljanje semafora i korigovanje opasne raskrsnice do sredine novembra.

- Uvijek mi je drago kada vidim da zajednička borba sa mještanima bilo kojeg dijala Banjaluke ili republike Srpske urodi plodom. Ovo je još jedna u nizu akcija koje smo pokrenuli i koja ima svoj epilog. Od Tehničke škole, ulice u Lazarevu, vode na Čokorskim poljima, pronatalitetne politike, manje cijene goriva i drugih naših borbi.

Za realizaciju tog projekta biće potrebno oko 300.000 KM.

Na ovoj raskrsnici je predviđeno postavljanje semafora, korigovanje lokacije postojećeg obilježnog pješačkog prelaza i izmještanje autobuskog stajališta. Isto tako, planirani su radovi i na priključnim saobraćajnicama, koje moraju da budu izdignute na nivo magistralnog puta, kako bi se obezbijedila adekvatna preglednost za uključenje na magistralni put M4, Banjaluka – Prijedor.

- Ovo me posebno raduje, iz razloga što se imam nadu da više nijedan ljudski život neće biti izgubljen na ovoj raskrsnici, kaže Stanivuković, te dodaje da je izuzetno zahvalan i mještanima na istrajnosti i smjelosti da progovore o svom problemu, ta napominje da će uvijek stajati kao narodni posalnik uz sve građane u borbi za normaln život.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

re

13.09.2019 14:40

A hidroelektrana na Drinu i druge rijeke, Mani se toga i ispraznog populizma, semafor nikoga ne zapošljava, od semafora se ne živi, gde su fabrike?

ODGOVORITE
Name

SINISA VUJOVIC

13.09.2019 16:12

PRAVA STVAR E.NAROD JE NAJVISE ZA OVAKVO STANJE U REPUBLICI.

Name

re

13.09.2019 17:06

pa pitaj one koji su na vlasti gdje su fabrike????

Name

Direkt

13.09.2019 22:31

Od semafora se ne zivi, ali isto tako, bez semafora, na prometnom mjestu, se gine.