Ni VAR nije nepogrešiv!

Četiri propusta za četiri kola Premijer lige! S ovim se ne bi složili u Mančester sitiju. . .

  • Sport
  • Fudbal


Premijer liga je poslednja od TOP5 šampionata odlučila da uvede VAR tehnologiju, a da će biti problema u korištenju bilo je jasno i tokom "test perioda" u Karabao kupu.

Prvi izveštaj sudijske organizacije postao je dostupan tokom reprezentativne pauze, posle četiri kola Premijer lige, a podaci govore da je pregledano 227 incidenata o golovima, crvenim kartonima i prekršajima za jedanaesterac.

Od svih tih incidenata - ŠEST odluka je promenjeno nakon intervencije VAR tehnologije, na koju glavni sudija u Engleskoj nema uticaj.

Ono što je ipak zabrinjavjauće, jeste da je "šef" sudija Majk Rajli saopštio da su još četiri situacije pogrešno rešene, odnosno da za njih nije bilo intervencije VAR tehnologije, a podsećamo da su odigrana tek četiri kola...

Situacije su sledeće:

1) Nedosuđen penal nad Davidom Silvom protiv Bornmuta (3:1 za Siti)
2) Penal nad Sebastijanom Alerom (Vest Hem) protiv Noriča (2:0)
3) Nedosuđen crveni karton za Jurija Tilemansa (Lester) protiv Bornmuta (3:1)
4) Igranje rukom Ajzaka Hejdena pre gola Njukasla za bod protiv Votforda (1:1)

Mnogi klubovi ne bi se složili zbog ovako "malog broja grešaka", posebno Mančester siti kome je izmakla pobeda protiv Totenhema u poslednjem minutu meča zbog dosuđenog igranja rukom Emerika Laporta, pre pogotka Gabrijela Žesusa.

Ipak, ispravljanje šest sudijskih grešaka je svakako dobar rezultat, ali će se u budućnosti težiti ka još većoj preciznosti arbitara, s obzirom na dostupnu tehnologiju.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.