Endi Mari u petoj brzini!

U narednih mesec dana oporavljeni Škot će se boriti na čak četiri ATP turnira.

Tenis 14.09.2019 | 10:13
Endi Mari u petoj brzini!
Dugo je čekao i sada gotovo da ne može da sačeka. Nakon što se fiički potpuno oporavio od druge operacije kuka, Endi Mari ove jeseni "ubacuje u petu brzinu".

Već je poznato da je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za šangajski mastrskoji počinje 6. idućeg meseca, ali mu nije dovoljno već će igrati još na tri turnira u kratkom periodu. Nekadašnji prvi reket sveta, trostruki grend slem i dvostruki olimpijski šampion će se razigravati pre Šangaju u Žuhajiu (23-29. septembar) i Pekingu (30. septembra - 6. oktobar), a po povratku u Evropu i u Antverpenu (14-20. oktobar). Da li će mu to biti dovoljno za kraj sezione, ostaje da se vidi.Marijev plan je da u naredbu sezonu uđe poptuno fit, ne bi li podizao formu za 2021, naravno ako mu problematični kuk dozvoli. Kako se piše po britanskim medijima, napredak je očigledan te treba očekivati sve bolje i bolje predstave osvajača 45 ATP turnira koji je trenutno 415. na svetu.

Nakon povratak na teren ovog leta Škot se dva puta oprobao na turnirima i očekivano dva puta izgubio, u Sinsisnatiju od Rišara Gaskea, a u Salemu od Tenisa Sandgrena. Pre toga je odigrao nekoliko dublova sa bratom, ali i Serenom Vilijams na Vimbldonu kada je moglo dobro da se vidi da nema više fizičkih porblema i da je sada samo pitanje sticanja rutine i samopoverenja.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar