Lazar Marković već na terenu?!

Možda u završnici gostovanja Proleteru.

Fudbal 13.09.2019 | 21:28
Lazar Marković već na terenu?!
Najatraktinije pojačanje Partizana ovog leta moglo bi da debituje samo 11 dana posle potpisa. Vratio se Lazar Marković među crno-bele u foto-finišu prelaznog roka, a kako stvari stoje u planu je da se na terenu pojavi već na prvoj narednoj takmičarskoj utakmici.

Osvajač Kupa Srbije u subotu od 20.45 gostuje na “Karađorđu“ novosadskom Proleteru, a prema nagoveštajima iz “Zemunela“ krilni fudbaler ima velike šanse da upiše koji minut u osmom kolu Superlige. Naravno, s obzirom na dugo odsustvo ne planira Savo Milošević odmah u vatru da gurne popularnog Markeca, međutim, ako rezultat bude dozvolio, očekuje se da 25-godišnji fudbaler dobije šansu u poslednjih 15, 20 minuta.

Takvo razmišljanje u stručnom štabu Partizana pojavilo se uvidom u fizičku spremu Lazara Markovića i utiskom da, iako dugo nije igrao, ne zaostaje mnogo za fudbalerima koji su prošli pripremni period i već ušli u takmičarski ritam. Razumljivo, nije još na nivou da počne ili izdrži ceo meč, ali tih frtalj sata bi bez problema mogao. Pogotovo što posle sudara sa Proleterom čekaju crno-bele dva daleko inspirativnija susreta, pošto narednog četvrtka u Humsku 1 stiže AZ Alkmar na startu grupne faze Lige Evrope, a u nedelju 22. septembra na istom mestu je zakazan 161. večiti derbi. Za te duele Miloševiću je potrebna, između ostalog, probojnost po boku i(li) realizacija, a Marković je naročito u prvom mandatu na Topčiderskom brdu pokazao da može da bude od velike koristi.

Još nešto: bez obzira što je ove godine odigrao samo 45 minuta, još u februarskom gostovanju Fulama kod Vest Hema, šanse Lazara Markovića da ga Grobari opet vide na delu rastu i zbog opredeljenja Partizanove struke, dokazane potezima koje su vukli tokom leta. Na primer, ni Takuma Asano, ni Birbas Natho nisu bili fizički spremni po dolasku u Beograd, ali su debitovali posle samo nekoliko dana. Japanac protiv Malatije, Izraelac u sudaru sa Moldeom i obojica su ostavila vrlo dobar utisak na premijerama.

Može li tako i brzonogi Čačanin?

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar