Satoranski uoči sudara sa Srbijom...

Mislio sam da će da budu šampioni! “Jasni su favoriti, ali ne možeš uvek da dobijaš ako se kladiš samo na favorite”, kaže ponajbolji igrač Češke.

Košarka 14.09.2019 | 08:19
Satoranski uoči sudara sa Srbijom...
Jan Veseli nije mogao zbog povrede, očekivalo se da će Češka biti topovsko meso za najveće košarkaške sile. A onda je na scenu stupio Tomaš Satoranski i evo Čeha u borbi za peto mesto na tabeli. Fenomenalni plejmejker koji je ovog leta prešao iz Vašingtona u Čikago igra košarku života. U proseku beleži 15,9 poena, uz 8,9 asistencija i 6,1 skok po meču. Neverovatan je. I narod to oseća, pa njihovu košarkašku reprezentaciju u Kini bodri i legendarni hokejaš Jaromir Jagr, a svi znamo šta njegovo ime znači u Češkoj.

“Neverovatno. Čujem da ljudi izbegavaju da idu na posao da bi nas gledali. Iskreno, nisam mogao da pomislim da će se to desiti za mog života. Fantastičan osećaj”, kaže Satoranski posle pobede nad Poljskom u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

U četvrtfinalu ipak nisu mogli protiv Australije.

“Bili smo razočarani, ali mnogo je toga išlo protiv nas. Blejk Šilb je ponovo igrao sa povređenim člankom, moram da mu odam poštovanje zbog toga, vidiš da ga boli, ali on insistira da igra. To govori nešto o ovom timu. Na kraju krajeva, završićemo turnir ispred SAD”.

A da li mogu i ispred Srbije sa kojom će se boriti za peto mesto?

“Pre početka turnira mislio sam da će oni biti šampioni. Za mene, Srbija je jedna od najboljih ekipa na svetu, ali ovaj turnir pokazuje da je svaki meč različit i da je sve moguće. Čak i ako se kladiš na favorite, ne možeš stalno da dobijaš. A Srbija je jasan favorit pred duel sa nama. Međutim, mi ćemo da učinimo sve da im zakomplikujemo život. U isto vreme, želimo da uživamo u ovoj utakmici, jer možda se nikad neće ponoviti”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar