Lista 100 najboljih NBA igrača - Jokić na osmoj poziciji!

Sports Ilustrejted je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu i nazvao našeg centra najboljim dodavačem među centrima u istoriji.

Košarka 13.09.2019 | 22:30
Lista 100 najboljih NBA igrača - Jokić na osmoj poziciji!
Creme de la creme svetske košarke!

Tu možemo da svrstamo Nikolu Jokića. I ne samo mi, već je to učinio čuveni magazin Sports Ilustrated koji je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu 100 najboljih NBA igrača. Sada naravno za sezonu 2019/2020. Nikola Jokić je zauzeo osmu poziciju!

Na osnovu različitih parametara, statistike i duboke analitike je napravljena ova lista. U jednačinu su ušle i povrede, pa na osnovu svega naš Jokić zauzima osmu poziciju. 

Zanimljivo, Riki Rubio je na 73. poziciji, Klej Tompson je na poziciji 58, Bojan Bogdanović na 52, Nikola Vučević je 45, Derozan je na 31. mestu, Dončić na 30. mestu, Kemba Voker je na 20, Rudi Gober na 14. poziciji.

Bolji od Jokića su samo Džoel Embid, Entoni Dejvis, Džejms Harden, Stef Kari, Lebron Džejms, Kavaj Lenard i Janis Adetokunbo. Gde ćete bolje društvo od ovoga!

Evo kako Sports Ilustrated opisuje srpskog košarkaša...

"Kakvo olakšanje je bilo kada je zaigrao u prvoj plej-of utakmici. Pokazao je da može da igra i dobru odbranu i da ga težina plej-ofa ne ometa. Imao je velike minute, igrao je jaku odbranu i predvodio je svoj tim. Možda ste sumnjali u njegov stil igre? A on je imao 25 poena, 13 skokova i osam asistencija u proseku u postsezoni.

Tako izgleda kada je neko "prava stvar". Bio je efektivan u šutu spolja, sa poludistance, sa posta, i svuda između. Njegova igra je služila kao test stresa za visoke protivničke igrače. Kreativan igrač kao Jokić bio je u stanju da pokaže njihove slabosti. Imao je i one fenomenalne pasove preko celog terena. Da biste dodavali kao on morate da imate veliku viziju iza vizije. Čak i kada bismo ga nazvali najboljim centrom dodavačem u NBA istoriji nekako deluje nefer”, ističe Sports Ilustrated.

Objašnjava ovaj list da su razlike između Jokića i Embida, koji je jedno mesto isped njega (na sedmoj poziciji), bukvalno u tome šta više volite. Odnosno šta više treba vašem timu.

Jokić je sigurniji u smislu toga što se manje povređuje, dok Embid malo bolje igra odbranu. Šta god da odaberete ne biste pogrešili. Ipak, Embid je dobio malu prednost.

Za Jokića visoka osma pozicijama sa ovim svetskim aždajama. Ali, čak ni Džoker nije pomogao reprezentaciji Srbije da se domogne medalje na proteklom Svetskom prvenstvu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar